Tip dana: Atalanta – Roma: Boginja sve dalje od Evrope, Vučica i te kako zna kako se pobeđuje u Bergamu!

U ponedeljak je logično nešto slabija ponuda za klađenje, nego što je to slučaj bio u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Atalante i Rome.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Atalanta: Timu iz Bergama visi plasman u evropska takmičenja!

Prošla sezona nije bila preterano uspešna za Atalantu, koja je nakon tri vezana učešća u Ligi šampiona, ostala bez plasmana u evropska takmičenja.
Logično, zbog svega toga je primarni cilj kluba iz Bergama pre početka ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A bio plasman u Evropu, međutim, kako sada stvari stoje, vrlo lako se može desiti da od toga ne bude ništa.
Krenimo redom. Izabranici Đanpjera Gasperinija su fantastično započeli šampionat, a zanimljivo je da su Atalanta i Napoli u prvih nekoliko kola delili prvo mesto na tabeli uz maksimalan učinak.
Nažalost, kako je vreme prolazilo tim iz Bergama je pružao sve slabije partije, pa se u ovom trenutku popularna Boginja nalazi na sedmo mestu na tabeli koje donosi plasman u Ligu konferencija jedino ako neko od prvih šest timova do tabeli dođe do trofeja u Kupu, a s obzirom da su najveći favoriti za to Inter i Juventus koji igraju revanš meč polufinala sutra, i dalje postoje šanse da Atalantu naredne sezone gledamo u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Ukoliko pobedi na ovom meču, četa Đanpjera Gasperinija bi prišla šestoplasiranom Interu na samo dva boda zaostatka, što nije nenadoknadiva bodovna razlika ako uzmemo u obzir da do kraja ovogodišnjeg izdanja Serije A ima još sedam kola da se odigra, a i da Neroazuri nisu na zavidnom nivou u poslednje vreme.
U prošlom kolu je Atalanta odigrala jedan ne baš najbolji meč na gostovanju kod Fiorentine, koji je na kraju završen bez pobednika, rezultatom 1:1. Mora se priznati da je Viola bila bolji rival tokom svih devedeset minuta, dok su gosti došli do pogotka iz praktično jedinog šuta ka golu domaćina.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je Atalanta odigrala četrnaest mečeva u Bergamu i ostvarila šest trijumfa, tri remija ali i čak pet poraza.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj veoma važan meč sa Romom, Đanpjero Gasperini ovog puta neće moći da računa na Hatebura, Muratorea i Rugerija, dok je Lukman pod velikim znakom pitanja.

Roma: Rimljani blistaju u poslednje vreme!

Kada se prisetimo prošle sezone, ostaje upečatljivo da je Roma postala prvi osvajač novoformirane Lige konferencija, i to nakon trijumfa u velikom finalu nad Fejnordom.
Sve to je Rimljanima donelo plasman u Ligu Evrope, a kako sada stvari stoje utisak je da Vučica ne želi da se tu zaustavi, pošto Roma slovi za jednog od glavnih favorita za osvajanje drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Naime, nakon promenljivih partija u grupnoj fazi, izabranici Žozea Murinja su prvo eliminisali Salcburg u šesnastini finala, potom Sosijedad u osmini finala i najzad ponovo Fejnord, ovog puta u četvrtfinalu, pa je italijanski predstavnik zakazao sebi dvomeč protiv Leverkuzena, i ukoliko budu bolji od popularnih Farmaceuta, Rimljani će doći do drugog uzastopnog finala u evropskim takmičenjima, i velike šanse da dođu do plasmana u Ligu šampiona, pošto je poznato da pobednik Liga Evrope stiče pravo igranja u elitnom takmičenju.
Upravo plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje i biće primarni cilj Rome kada je ova sezona u pitanju, a vrlo lako se može desiti da četa Žozea Murinja do toga dođe i preko prvenstva, pošto se u ovom trenutku klub sa Olimpika nalazi na četvrtom mestu na tabeli, uz tri boda manjka u odnosu na trećeplasirani Juventus, koji ima i meč viška, pošto je Stara dama sinoć poražena od Napolija na svom stadionu rezultatom 0:1.
U prošlom kolu Serije A, Rimljani su odigrali jedan fantastičan meč i bez većih problema slavili protiv nimalo naivnog Udinezea, a taj susret je završen rezultatom 3:0.
Na gostovanjima je do sada Roma odigrala petnaest mečeva i ostvarila sedam trijumfa, uz četiri remija i isto toliko poraza.
Inače, četa legendarnog Murinja je u sjajnoj formi pošto je Vučica na tri poslednja susreta u Seriji A ostvarila isto toliko trijumfa, uz gol razliku 7:0.
Za kraj, trener Rome za ovo gostovanje kod Atalante neće moći da računa na Karsdorpa, dok su pod velikim znakom pitanja Vajnaldum i Smoling.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na neke od poslednjih međusobnih susreta između Atalante i Rome, doći ćemo do zaključka da su to sve uglavnom bili mečevi sa velikim brojem golova, a mišljenja smo da nas to očekuje i ovog puta zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ uz kvotu 2.20 u Meridianu.

Vrlo lako se može desiti da i jedna i druga ekipa u Bergamu postigne makar po jedan pogodak, pa je topla preporuka igra GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.91.

Za kraj, Roma igra sjajno u poslednje vreme i mišljenja smo da četa Žozea Murinja neće izgubiti na ovom susretu u Bergamu, pa vam savetujemo da probate sa kombinacijom igara X2&2+ za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.21.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.