Tiket dana: Poeni igrača

Najzad kreće ono pravo u Evroligi, faza Top 8. Večeras su na prgramu dve prve utakmice četvrtfinala koje se igra u tri dobijena meča. Sastaju se Monako i Makabi odnosno Real i Partizan. Ovo je naš predlog za učinak košarkaša.

Majk Džejms (Monako) – Asistencije + (granica 4,5) @ 1.75 u Mozzartbet

Šta reći o čeoveku koji je obeležio takmičenje u Evroligi prethodnih sezona. Svi znaju o kakvom se strelcu radi, ali je Džems ove sezone u mnogo navrata koštao Monako pobede. Njegov karakter je takav da ne trpi autoritete, pa trener Saša Obradović ima velikih problema s njim. Ipak, u ovakvom meču Džejms mora da da bude dugo na parketu i pronađe ritam. Najbitnije je da ne forsira u momentima kada m ne ide, a on je jako dobar asistent kada reši da proigrava saigrače. Verujemo da večeras neće samo gledati ka košu, pa predlažemo plus asistencije na Majka Džejmsa. U kladionici Mozzartbet kvota za (+) je 1.75 a granica je postavljena na 4,5 asistencija.

Lorenco Braun (Makabi) – Poeni + (granica 15,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Makabi nije uspeo da obezbedi prednost domaćeg parketa u četvrtfinalu, ali je barem dobio rivala kojeg je želeo. Smatra se da je Monako najpoželjniji protivnik od timova koji su završili među četiri najbolja, pre svega je gotovo da nema podrđku sa tribina koja bi značila prednost. Makabi je svakako ima, pa mu je potrebno da pobedi barem u jednom od prva dva meča u Kneževini. Ove sezone Izraelci lete na dva krila, jedno je sjajni šuter Vejd Boldvin, a drugo fantastični plejmejker Lorenco Braun. Ovaj drugi je pravi predvodnik tima i najzaslužniji je i za pobedu nad Realom u poslednjem kolu, koja je Makabiju donela petu poziciju. Tada je ubacio 22 poena, a njegov prosek u Evroligi ove sezone je 16,5 koševa. Ovo je plej-of, ne postiže se toliko mnogo poena, ali oni najbolji igraju najviše. Zato očekujemo da Braun ubaci više od granice koja je u kladionici Mozzartbet na 15,5 poena, sa kvotom 1.85 za (+).

Geršon Jabusele (Real) – Poeni + (granica 10,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Madriđani nisu presrećni činjenicom da će naspram sebe imati beogradski Partizan i Željka Obradovića. Ipak, jesu veliki favoriti za prolaz na Fajnal-for, pogotovo ako sačuvaju domaći teren u prve dve utakmice. Real ima veći roster od Partizana, više igrača daje svoj puni doprinos, a u jednoj ovako napornoj seriji to može biti presudno. Zbog zdravstvenih problema u četvrtfinalu neće biti Vensana Poarijea, pa će pod koševima mnogo više vremena provoditi neverovatni Valter Tavares i Geršon Jabusele. Tu je i Korneli, ali ako meč bude neizvesan, ne verujemo da će Francuz mnogo igrati. Zato hoće drugi, Geršon Jabusele, koji je u Tel Avivu u poslednjem kolu igrao 41 minut, računajući i produžetak, i ubacio 25 koševa. Moraće Partizan da obrati pažnju na njega, ali verujemo da će prebaciti granicu od 10,5 poena koliko mu je predloženo u kladionici Mozzartbet sa kvotom 1.85.

Alen Smailagić – Poeni + (granica 5,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Možda će nekog iznenaditi što se kod Partizana odlučili za Alena Smailagića koji obično nije među najefikasnijim pojedincima u timu iz Beograda. Međutim, znajući snagu reala ispod obruča, Obradović će morati više da koristi srpskog centra i tako odmara Matijasa Lesora i sačuva ga ranih penala. Smailagić, koji ima odličan šut sa distance, mogao bi da bude tajno oružje u duelu sa gorostasnim Tavarseov. Centra sa Zelenortskih Ostrva Partizan mora izvući iz reketa, a to će se najbolje uraditi kada se čovek koga on bude čuvao izvuče na liniju za tri poena. To će se često dešavati kada je Smailagić u igri, a verujemo da on to može iskoristiti ili prodorima, jer je brži od Tavaresa, ili pogađanjem za tri poena. Granica je na 5,5 koševa, a za (+) koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Mozzartbet iznosi 11.08.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.