Derbi dana: Partizan – Crvena zvezda: Partizan za čast i obraz, Zvezda za trešnju na torti!

Sreda nam donosi zaista puno zanimljivih mečeva, a derbi dana se igra u Beogradu gde će snage odmeriti Partizan i Crvena zvezda.
Nažalost, ovaj “večiti derbi” će biti odigran pred praznim tribinama, pošto je Partizan kažnjen zbog ispada navijača na meču protiv Čukaričkog, a početak susreta je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Partizan: Katastrofalne partije u drugom delu sezone!

Pre svega, treba istaći da je utisak da ni oni najveći pesimisti nisu sigurno mogli da očekuju da će Partizan pružati ovoliko slabe partije u ovogodišnjem izdanju srpskog šampionata.
Poražavajuće zaista zvuči podatak da se u ovom trenutku aktuelni vicešampion Srbije nalazi tek na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i petoplasirana Vojvodina, pa su crno-beli ozbiljno doveli u pitanje svoj nastup u evropskim takmičenjima naredne sezone.
U poslednjem kolu pred početak plej-ofa je četa Igora Duljaja u ponovljenom meču poražena na gostovanju kod Čukaričkog, a isti rival je naneo novi poraz crno-belima u prvom kolu doigravanja, i to sa istim rezultatom, nakon fenomenalnog pogotka Docića iz velike udaljenosti.
Ono što bi takođe dobrano moglo da zabrine sve navijače Partizana je svakako i podatak da njihova omiljena ekipa ima dosta težak raspored, pošto nakon derbija sa Zvezdom, Partizan gostuje kod TSC-a koji igra sjajno ove sezone, a da stvari budu još gore, trenutno četvrtoplasirani tim na tabeli gostuje i kod Vojvodine, koja kao što smo napomenuli ima isti broj bodova kao i crno-beli.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je tim koji sa klupe predvodi Igor Duljaj odigrao petnaest mečeva na svom stadionu i ostvario sedam trijumfa, pet remija i tri poraza.
Inače, malo ko se nadao ovakvom epilogu nakon dosta dobrih parija Partizana u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Naime, nakon neuspelih kvalifikacija za Ligu Evrope, srpski vicešampion je igrao zaista sjajno u grupnoj fazi Lige konferencija, gde je ovaj tim uspeo u konkurenciji Nice i Kelna da dođe do drugog mesta na tabeli i izbori plasman u nokaut fazu ovog takmičenja.
Nakon odličnog prvog meča na gostovanju kod Šerifa, kada su crno-beli slavili rezultatom 0:1, još jednom se pokazalo da Partizan ima ogromnih problema na svom stadionu, pošto je u revanšu moldavski predstavnik slavio sa 1:3 i potpuno zasluženo stigao do plasmana u osminu finala Lige konferencija.
Ubrzo nakon te eliminacije je klub napustio Gordan Petrić, a na njegovo mesto je seo Igor Duljaj, koji se blago rečeno za sada nije snašao na klupi crno-belih.
Za kraj, trener crno-belih nema previše problema sa izostancima uoči ovog susreta sa Crvenom zvezdom, pa se očekuje da najboljih jedanaest izađu na teren u nameri da nanesu prvi poraz večitom rivalu posle čak devet međusobnih susreta.

Crvena zvezda: Crveno-belima titula i Liga šampiona!

Velika očekivanja zvezdaške javnosti su bila na početku sezone, pogotovu što je na startu kvalifikacija za Ligu šampiona u Beogradu demoliran Pjunik, uz blistavu partiju Bukarija, međutim, sve je palo u vodu nakon eliminacije od Makabija iz Haife.
Prvi meč je aktuelni izraelski šampion dobio rezultatom 3:2, da bi u Beogradu u revanšu crveno-beli poveli sa 2:0, međutim, nakon jeftino primljenog gola u finišu prvog poluvremena, Zvezda je poklekla i u finišu drugog dela igre i tako ostala bez praktično već viđenog plasmana u Ligu šampiona.
Nakon tog neuspeha, Dejan Stanković je podneo neopozivu ostavku, a njega je na klupi nasledio Miloš Milojević, koji mu je bio i pomoćnik u jednom periodu.
Morali su se u klubu zadovoljiti sa Ligom Evrope, a kada smo već kod nje, veliko je pitanje da li su fudbaleri aktuelnog srpskog šampiona mogli bolje, s obzirom da je grupa za razliku od prethodnih nekoliko sezona izuzetno teška, pošto su u njoj bili aktuelni šampion Turske – Trabzon, Monako, koji godinama unazad spada u sam vrh francuskog fudbala, ali i aktuelni šampion Mađarske – Ferencvaroš.
Nažalost, na kraju su crveno-beli sa šest osvojenih bodova zauzeli poslednje mesto u grupi pa čak nisu obezbedili ni plasman u nokaut fazu Lige konferencija, nakon čega je ova ekipa mogla u potptunosti da se fokusira na svoje obaveze u prvenstvu, ali i u Kupu.
U ovom trenutku se izabranici Miloša Milojevića nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak dvadeset bodova viška u odnosu na drugoplasirani Čukarički.
U prošlom kolu su crveno-beli slavili na svom stadionu nakon preokreta nad ekipom TSC-a, rezultatom 4:1, čime je Zvezda i matematički obezbedila šestu uzastopnu titulu šampiona Srbije, koja ovog puta donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
Do sada je četa Miloša Milojevića odigrala 31 meč u najkvalitetnijem rangu srpskog fudbala i ostvarila čak 27 trijumfa i četiri remija, a ono što zaslužuje pohvalu je svakako podatak što novi-stari šampion Srbije još uvek ne zna za poraz u prvenstvu.
U gostima je Crvena zvezda odigrala petnaest susreta i ostvarila čak trinaest trijumfa, uz dva remija, i to protiv Partizana i Napretka, a oba puta je bilo 1:1.
Poput Duljaja, i Milojević nema previše problema oko sastava tima za ovaj susret, jedino neće biti Uroša Spajića koji se još uvek nije oporavio od povrede, a samim tim nije ni debitovao za crveno-bele.

Naš predlog

Godinama unazad nam mečevi između Partizana i Crvene zvezde ne donose previše uzbuđenja, a ako se malo osvrnemo na tradiciju, doći ćemo do zaključka da na poslednjih devet mečeva na kojima je Partizan bio domaćin derbija nije bilo više od dva gola, i utisak je da će to slučaj biti i večeras, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.71.

Ono što je veoma interesantno, je da su poslednja tri meča na stadionu Partizana završena nerešenim rezultatom, i sva tri puta je bilo 1:1. Iako su crno-beli u poslednje vreme neprepoznatljivi, mišljenja smo da neće doživeti ni večeras poraz od svog najljućeg rivala, pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.78.

Za kraj, ne treba apsolutno nikoga da iznenadi ako se na kraju večiti derbi završi bez pobednika, pa je topla preporuka igra na X uz kvotu 3.40 u Meridianu. Naravno, kao što smo već napomenuli, na poslednja tri susreta kada je domaćin bio Partizan, rezultat je bio 1:1, što bi vrlo lako mogao da bude slučaj i ovog puta, a igru na taj tačan rezultat kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 6.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.