Derbi dana: Roma – Milan: Hoće li Rim videti Ligu šampiona?

U subotu je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, pošto nas očekuje pregršt veoma interesantnih susreta, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Olimpiku, gde će fudbaleri Rome ugostiti Milan.
Početak susreta između dva italijanska velikana je zakazan za 18 časova.

Roma: Murinjo izvlači maksimum od Vučice!

Nakon nekoliko poprilično sušnih godina, u Rimu su odlučili da pokušaju da se vrate na najveću scenu, pa je zbog toga na početku prošle sezone angažovan Žoze Murinjo, koji je odmah uspeo sa Romom da dođe do trofeja u premijernom izdanju Lige konferencija, što je italijanskom klubu pored trofeja donelo i direktan plasman u Ligi Evrope, iako bi Vučica ruku na srce i preko prvenstva došla do plasmana u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
To i jeste bio primarni cilj u prvoj sezoni gospodina Posebnog u Rimu, a ovog puta će glavni cilj biti plasman u Ligu šampiona i kako sada stvari stoje Roma ima velike šanse da do toga i dođe.
Naime, tim sa Olimpika se u ovom trenutku nalazi na petom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Milan, koji između u ostalog i dolazi Vučici u goste u ovom kolu.
U prošlom kolu je Roma posle serije dobrih rezultata u italijanskog prvenstvu poražena na teškom gostovanju kod Atalante, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Pored Serije A, Rimljani se ove sezone kao što smo već napomenuli takmiče i u Ligi Evrope, i to sa dosta uspeha.
Naime, nakon promenljivih partija u grupnoj fazi, izabranici Žozea Murinja su prvo eliminisali Salcburg u šesnastini finala, potom Sosijedad u osmini finala i najzad ponovo Fejnord, ovog puta u četvrtfinalu, pa je italijanski predstavnik zakazao sebi dvomeč protiv Leverkuzena, i ukoliko budu bolji od popularnih Farmaceuta, Rimljani će doći do drugog uzastopnog finala u evropskim takmičenjima, i velike šanse da dođu do plasmana u Ligu šampiona, pošto je poznato da pobednik Liga Evrope stiče pravo igranja u elitnom takmičenju.
Utisak je čak da je možda u ovom trenutku i realnije da Vučica do elitnog takmičenja dođe preko Liga Evrope, a sve to zbog fenomenalnih partija u poslednje vreme u Evropi, ali i zbog činjenice da Murinjo retko gubi u dvomečima, što je portugalski stručnjak najbolje pokazao prošle sezone u Ligi konferencija.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj veoma važan duel sa Milanom, Murinjo neće moći da računa na Smolinga, Vajnalduma, Ljorenta i Karsdorspa, dok je pod velikim znakom pitanja i Paulo Dibala.

Milan: Velika borba za plasman u Ligu šampiona!

Često puta smo ovde pisali o fenomenalnoj prošloj sezoni Milana, u kojoj su Rosoneri mimo svih očekivanja na kraju došli do Skudeta, što je bio povod za veliko slavlje u gradu mode.
Iz ove perspektive gledano, deluje da je tim sa San Sira omanuo u oba prelazna roka, i u tome leži možda i najveći razlog zašto se izabranici Stefana Piolija nalaze tek na četvrtom mestu na tabeli Serije A, i do kraja šampionata im predstoji velika borba za plasman u Ligu šampiona, iako se u jednom trenutku činilo da još uvek aktuelni šampion Italije neće imati većih problema oko plasmana na jedno od prva četiri mesta.
Nakon jedne poprilično loše serije rezultata, u prošlom kolu je Milan slavio na svom terenu protiv Lećea, a taj duel je završen rezultatom 2:0, čime se ova ekipa izjednačila na tabeli sa Romom, kod koje i dolazi u goste u ovom kolu.
Pre toga su izabranici trenera Piolija koji radi zaista sjajan posao u ovom kolu vezali dva remija, protiv Empolija na svom terenu, ali i kod Bolonje u gostima.
Kada su u pitanju partije na strani, do sada je Milan odigrao šesnaest mečeva van svog terena i ostvario šest trijumfa, pet remija i pet poraza.
Sa dosta uspeha Rosoneri ove sezone predstavljaju Seriju A i u Ligi šampiona, pošto je klub sa San Sira pre svega uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu, i to sa drugog mesta u grupi, iza Čelsija.
Jedine poraze u prvom delu elitnog takmičenja italijanski predstavnik je doživeo upravo od Plavaca, koji su briljirali u prvom delu ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona i pored šokantnog poraza u prvom meču od Dinamo Zagreba.
U osmini finala je Milan potpuno zasluženo izbacio engleski Totenhem. Prvi duel na San Siru je završen pobedom Rosonera od 1:0, dok je revanš u Londonu završen bez pogodaka, što je vrlo verovatno i stvar koja je presudila treneru Kontetu, koji je ubrzo nakon toga dobio otkaz.
U četvrtfinalu je nekadašnji šampion Evrope uspeo da elieminiše i Napoli. Prvi duel u gradu mode je završen pobedom Milna od 1:0, dok je u revanšu na stadionu “Diego Armando Maradona” bilo 1:1.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj veoma važan meč protiv Rome, Stefano Pioli neće moći da računa na Ibrahimovića i Pobegu.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da je ovo jedan izuzetno težak meč za prognoziranje, a iako je ulog ogroman, smatramo da golova neće manjkati, i da će ih vrlo verovatno biti na obe strane, pa vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.06.

Iz istog razloga vam preporučujemo da probate i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.47.

Za kraj, poznato je koliko dobro Roma igra u posldenje vrema na svom stadionu i mišljenja smo zaista da Vučica neće izgubiti ovaj meč, na kome bi vrlo verovatno mogli da vidimo makar po jedan pogodak na obe strane, pa vam zato predlažemo da odigrate igru 1X&GG uz kvotu 2.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.