Derbi dana: Mančester Siti – Mančester Junajted: Gvardioli gradski rival predjelo pred finale Lige šampiona!

U subotu nas očekuje pregršt veoma zanimljivih susreta, a ovaj dan nam između ostalog donosi i finale FA Kupa, pa smo za vas u rubrici derbi dana ovog puta analizirali meč između Mančester Sitija i Mančester Junajteda.
Početak duela između dva gradska rivala je zakazan za 16 časova.

Mančester Siti: Perfektna sezona za Građane!

Kada je tokom letnjeg prelaznog roka Haland stigao u Mančester Siti, mišljenje mnogih je bilo da je četa Pepa Gvardiola konačno dobila ono što joj je godinama najviše falilo.
I zaista, Norvežanin igra na veoma visokom nivou ove sezone, i svakako da je upravo bivši fudbaler Borusije iz Dortmunda jedan od najzaslužnijih ljudi za osvajanje Premijer lige.
Međutim, nije sve od starta krenulo onako kako su svi navijači ovog tima očekivali, pošto je u jednom trenutku Arsenal imao čak dvocifrenu bodovnu prednost.
Ipak, kako je vreme prolazilo tim iz Londona je pružao sve slabije partije u prvenstvu, dok su Građani kako to obično biva igrali sve bolje i na kraju je tim sa Etihada potpuno zasluženo stigao do treće uzastopne titule šampiona Engleske uz pet bodova manjka u odnosu na drugoplasirani Arsenal.
Kada je već bilo jasno da će četa Pepa Gvardiole doći do naslova prvaka, španski stručnjak je iskoristiodva poslednja meča da pruži šansu fudbalerima koji su imali nešto slabiju minutažu i odmah se to osetilo na rezultate, pošto je novi-stari šampion Engleske prvo remizirao na gostovanju kod Brajtona kada je bilo 1:1, a onda i u poslednjem kolu doživeo poraz na gostovanju kod Brentforda, kada je bilo 1:0.
Jedina mrlja u sezoni je za sada eliminacija iz Liga Kupa od Sautemptona koji je na kraju ispao iz lige, a De Brujne i drugari su dosta lako došli do finala u FA Kupu, pošto je ova ekipa u polufinalu eliminisala Šefild sa 3:0.
Najzad, Građani igraju fenomenalno u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, gde engleskog predstavnika za tačno nedelju dana očekuje finalni duel protiv italijanskog Intera, u kom je četa Pepa Gvardiole veliki favorit.
Bez većih problema je Mančester Siti stigao do prvog mesta u grupi, bez poraza, da bi nakon toga redom padale ekipe Lajpciga, Bajerna i Real Madrida, što nam govori da je novi šampion Engleske imao dosta težak put do finale ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona.
Vrlo lako se može desiti da Gvardiola odmori nekolicinu svojih najboljih fudbalera za ovaj duel sa Junajtedom, kako bi se što bolje odmorili za finale elitnog takmičenja, a ovog puta sigurno neće biti Mendija koji je suspendova, dok će najverovatnije susret propustiti Akanđi, koji u poslednje vreme igra na veoma visokom nivou.

Mančester Junajted: Može li Junajted do drugog trofeja u sezoni?

U Junajtedu su nakon jednog poprilično sušnog perioda odlučili da malo promene filozofiju, pa je za novog trenera prošlog leta postavljen Erik Ten Hag, koji je u klub doveo nekoliko veoma interesantnih fudbalera, sa kojima je u prošlosti sarađivao.
Naravno, primarni cilj je bio plasman u Ligu šampiona, i na veliku radost navijača engleskog velikana, Đavoli su konačno uspeli da dođu do mesta koje na kraju sezone vodi u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
U poslednjem kolu najkvalitetnije lige na svetu, izabranici Ten Haga su slavili na svom terenu protiv ove sezone veoma ozbiljnog Fulama, a taj duel je završen rezultatom 2:1, što je na kraju bilo dovoljno za treće mesto na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Njukasl, koji je takođe izborio plasman u elitno takmičenje.
Iako je u jednom trenutku nekadašnji šampion Engleske ozbiljno doveo u pitanje svoj plasman na jedno od prva četiri mesta, deluje da je četa Ten Haga kada je to bilo najpotrebnije odigrala svoj najbolji fudal i na kraju dileme nije bilo.
Na četiri poslednja meča Junajted je ostvario isto toliko trijumfa iako protivnici nisu bili nimalo naivni a tu računamo i Čelsi kog je Mančester na svom terenu savladao sa 4:1.
U Ligi Evrope je engleski predstavnik lagano stigao do prolaska u nokaut fazu, tamo je u šesnaestini finala savladana Barselona, a potom i Betis, ali je na kraju treći predstavnik Španije presudio klubu sa Old Traforda, a bila je to naravno Sevilja, koja je bila bolja od Junajteda u četvrtfinalu, a koja je između ostalog pre nekoliko dana stigla do nove titule nakon trijumfa nad Romom.
Inače, nekadašnji šampion Engleske je već osvojio jedan trofej ove sezone, pošto je ova ekipa uspela da slavi u Liga Kupu, nakon trijumfa u finalnom susretu nad Njukaslom, kada je bilo 2:0.
Junajted u poslednje vreme ima dosta problema sa povređenim i odsutnim fudbalerima, pa tako ovog puta Ten Hag neće moći da računa na Martiala, Džonsa, Grinvuda, Martineza, Sabicera, Van De Beka, dok je Antoni koji se povredio u poslednjem kolu Premijer lige pod znakom pitanja.

Naš predlog

Svakako da je Građanima u prvom planu predstojeće finale Lige šampiona koje je na programu za nedelju dana, ali i pored toga smo mišljenja da je Siti veliki favorit na ovom duelu pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.55.

Za očekivati je da četa Pepa Gvardiole koja se vodi kao domaćin na ovom susretu postigne dva ili više pogotka, pa vam preporučujemo da probate sa igrom D2+ uz kvotu 1.58 u Meridianu.

Za kraj, ako se malo osvrnemo na poslednje međusobne susrete između dva gradska rivala doći ćemo do zaključka da je na tri poslednja susreta između Sitija i Junajteda palo neverovatnih sedamnaest golova, a smatramo da će gradski rivali sa istom praksom nastaviti i na ovom finalnom susretu, pa savetujemo da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.64.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.