Tip dana: Mančester Siti – Inter: Siti kompletira trofeje, mesto za ”ušatog” već očišćeno u sali!

Subota je dan koji nam po pravilu donosi pregršt veoma interesantnih mečeva, a svakako da će ovog puta u centru pažnje biti duel koji će biti odigran u Istanbulu, gde će u sklopu finala ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, snage odmeriti Mančester Siti i Inter.
Sigurno je da novi plasman Građana u veliko finale nije nikakvo iznenađenje, što se ne može reći za Neroazure, koji su posle punih trinaest godina i one titule pod Murinjom, došli u situaciju da se bore za “ušati” trofej.
Iako su kladionice možda i očekivano dale veliku prednost engleskom predstavniku u ovom finalnom susretu, nema apsolutno nikakve sumnje da nas očekuje pravi spektakl.
Početak ovog meča između engleskog i italijanskog predstavnika je zakazan za 21h.

Mančester Siti: Da li je konačno došlo vreme za trofej u Ligi šampiona?

Godinama unazad Siti pokušava da dođe do trofeja u Ligi šampiona, ali to engleskom predstavniku nikako ne polazi za rukom.
Utisak je da su izabranici Pepa Gvardiole najbliži “ušatom” trofeju bili pre dve sezone kada su došli do velikog finala, gde su mimo svih očekivanja poraženi od Čelsija.
Šta tek reći za prošlu sezonu u kojoj je ova ekipa igrala fenomenalno u elitnom takmičenju, a onda je u polufinalu na red došao meč sa Real Madridom.
Prvi duel na Etihadu je završen rezultatom 4:3, a u revanšu su Građani sve do 90. minuta vodili sa 0:1 i imali u džepu plasman u drugo uzastopno finale, ali je onda na scenu stupio Rodrigo koji je sa dva gola za samo dva minuta, svom timu prvo doneo produžetak, a onda je Karim Benzema golom sa bele tačke doveo Real do finala, u kom je španski predstavnik bio bolji od Liverpula sa minimalnim rezultatom.
Nakon eliminacije od kraljevskog kluba Pep Gvardiola je izjavio da je već sada siguran da će njegovi puleni i naredne sezone doći do same završnice najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, što se naravno i desilo.
U grupnoj fazi je Siti bez većih problema došao do prvog mesta u grupi, u kojoj su pored šampiona Engleske bili još i Dortmund, Sevilja i Kopenhagen.
U osmini finala je usledio dvomeč sa Lajpcigom, koji je nakon remija na Red Bul Areni počišćen u Mančesteru, pošto je taj susret završen rezultatom 7:0.
Nakon toga je po mnogim mišljenjima usledilo finale pre finala, pošto je Siti odmerio snage sa Bajernom iz Minhena. Utisak je da je sve već bilo jasno posle prvog meča koji je engleski predstavnik na svom terenu dobio sa 3:0, dok je revanš u Minhenu završen rezultatom 1:1.
Žreb je tako hteo da Građani u polufinalu ponovo za protivnike dobiju Real Madrid, ali ovog puta se Siti pitao o svemu.
Prvi duel u Španiji je završen podelom bodova (1:1), dok je u revanš u Engleskoj pokazao da je Siti spreman za svoj prvi naslov šampiona Evrope, pošto je taj duel završen pobedom engleskog predstavnika od 4:0, pa se tako Mančester Siti na najbolji mogući način revanširao Madriđanima za prošlosezonski poraz u polufinalu.
Posle nekoliko sezona u kojima je četa Pepa Gvardiole bez većih problema dolazila do titule šampiona Engleske, činilo se da će nam ova sezona doneti nešto drugačiji rasplet, ali su ipak Građani kada je to bilo najpotrebnije bili najbolji, odigrali fantastičan finiš šampionata, sustigli u jednom trenutku ogromnu prednost Arsenala i na kraju potpuno zasluženo stigli do treće uzastopne titule šampiona Engleske.
Pored toga, Građani su nedavno slavili i u finalu FA Kupa protiv Mančester Junajteda, što znači da Siti na svom kontu već ima dva trofeja ove sezone, a ostaje da se vidi da li će tim sa Etihada uspeti da dođe i do trećeg, onog koji se u Mančesteru dugo očekuje.
Za kraj, Pep Gvardiola nema previše problema sa izostancima, jedino španski stručnjak neće moći da računa na duže odustnog Mendija.

Inter: Neroazuri nemaju šta da izgube!

Pamtimo svi 2010. godinu kada je Inter pod vođstvom Žozea Murinja došao do titule šampiona Evrope, što je za mnoge ljubitelje fudbala bilo ogromno iznenađenje, pogotovu što se sve to desilo u eri one nestvarne ekipe Barselone, koju je italijanski predstavnik uspeo nekako da eliminiše u polufinalu.
U finalu je junak bio Diego Milito koji je uspeo da postigne dva pogotka Bajernu iz Minhena i svom timu donese ušati trofej.
U istoj sezoni su Neroazuri uspeli da dođu do Skudeta, i to na jedan poprilično ubedljiv način, ali i do Kupa, nakon trijumfa nad Romom.
Nakon toga je usledio jedan ne baš najbolji period u evropskim takmičenjima za milanskog giganta, koji je u onoj “korona” sezoni pod vođstvom Antonija Kontea uspeo da dođe do finala u Ligi Evrope, u kom je ipak Sevilja bila bolja. Međutim, primarni cilj za tu sezonu je ostvaren, pošto je Inter došao do Skudeta, a sve to je ovom timu donelo plasman u Ligu šampiona.
Prošlogodišnje izdanje najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja nije bilo spektakularno kada su Neroazuri u pitanju, koji su u osmini finala eliminisani od Liverpula. Što se tiče Serije A, na kraju je Skudeto otišao kod gradskog rivala Milana, a Inter je završio na drugom mestu na tabeli, međutim, kontinuitet osvajanja trofeja je nastavljen, pošto su izabranici Simonea Inzagija uspeli da dođu do trofeja u Kupu.
Primarni cilj pred početak ove sezone je bio Skudeto, ali je već na samom startu bilo jasno da od toga neće biti ništa, pošto su Napolitanci igraju fenomenalan fudbal čitavim tokom šampionata, a Neroazuri su na kraju završili na trećem mestu na tabeli, i opet ponavljamo, ono što je najbitnije, Inter je obezbedio plasman u Ligu šampiona i naredne sezone.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba istaći da se malo ko nadao da će italijanski predstavnik igrati na ovom nivou.
Pre svega, grupa je bila preteška, pošto su u njoj pored Intera bili još i Bajern Minhen, Barselona, ali i Plzenj, koji je bio veliki autsajder.
Pamtimo svi prošli letnji prelazni rok Barselone, koja je dovela nekoliko neverovatnih fudbalera na čelu sa Levandovski, a na kraju su Katalonci morali da se zadovolje samo sa trećim mestom na tabeli, iza drugoplasiranog Intera koji je odigrao sjajno grupnu fazu elitnog takmičenja.
U osmini finala su Neroazuri imali dosta sreće, pošto su naleteli na Porto, koji je ruku na srce uz dosta muke izbačen, a onda je žreb ponovo pogledao Inter koji je u četvrtfinalu odmerio snage sa Benfikom i praktično već u prvom meču obezbedio prolazak dalje, pošto je u Lisabonu bilo 0:2.
Revanš na Đuzepe Meaci je završen rezultatom 3:3, pa je sve bilo spremno za veliki spetakl, polufinale Lige šampiona protiv gradskog rivala Milana.
Malo ko je sigurno očekivao da će izabranici Simonea Inazgija toliko lako eliminisati Rosonere, pošto je prvi duel na San Siru završen rezultatom 0:2, dok je u revanšu bilo 1:0, pa je Inter prvi put posle trinaest godina došao u situaciju da se bori za “ušati” trofej.
Ni Simone Inzagi nema previše problema oko sastava tima, pošto za finalni meč neće moći da računa jedino na Dalbera, koji sve i da je zdrav svakako ne bi bio u prvoj postavi.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, mišljenja smo da bi možda bilo i previše da Mančester Siti ponovo ne dođe do “ušatog” trofeja, a na sve to, treba biti realan pa priznati da je iza Građana jedna fenomenalna sezona i prava kruna bi bio trofej u Ligi šampiona, a mišljenja smo da će se to i dogoditi pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.50.

Finala Lige šampiona nam retko kada donesu dosta golova, a to zaista ne bi trebalo da bude slučaj ni ovog puta, pa vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na igru 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.09.

Za kraj, možda i idealna kombinacija za ovaj finalni susret u Istanbulu je pobeda Sitija uz mali broj pogodaka, pa vam toplo preporučujemo da probate sa kombinacijom igara 1&0-3 uz fantastičnu kvotu 2.30 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.