Tip dana: Baija – Palmeiras: Aktuelni šampion Brazila na teškom ispitu!

U sredu je poprilično zanimljiva ponuda za klađenje, pošto su na programu mečevi novog kola brazilskog šampionata, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Baije i Palmeirasa.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 02:30h.

Baija: Primarni cilj je opstanak!

Mali broj ljudi verovatno zna da je Baija dva puta bila šampion Brazila. Prvi put se to desilo još davne 1959. godine, a drugi i za sada poslednji put 1988. godine, kada je ova ekipa u velikom finalu bila bolja od Internasionala.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da je ova ekipa čak 22 puta osvajala titulu državnog prvaka, pa otuda i dve zvezde na grbu ovog kluba.
Nažalost, Baija je prošlu sezonu provela u drugom po kvalitetu rangu brazilskog fudbala, gde je ovaj tim pružao poprilično dobre partije, na kraju došao do trećeg mesta na tabeli što donosi direktan plasman u Seriju A, pa slobodno možemo konstatovati da je primarni cilj ispunjen.
Ovog puta će svakako glavni cilj biti opstanak u društvu najboljih, uz konstataciju da to neće biti nimalo lak zadatak, s obzirom da prvenstvo Brazila odavno nije bilo ovako ujednačeno.
U ovom trenutku se dvostruki šampion Brazila nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Na deset odigranih mečeva u Seriji A, povratnik u društvo najboljih je za sada ostvario samo dva trijumfa, tri remija i čak pet poraza.
Na poslednjih pet mečeva Baija ne zna za trijumf, a u tom periodu je petnaestoplasirana ekipa na tabeli tri puta remizirala uz dva poraza.
U prošlom kolu su izabranici Renata Paive odigrali jedan odličan meč na svom terenu protiv Kruzeira u kom smo videli čak četiri gola, a na kraju nije bilo pobednika, pošto je taj susret završen rezultatom 2:2.
Pre toga je Baija remizirala i na gostovanju kod Fortaleze, pa slobodno možemo konstatovati da ovaj tim u poslednje vreme igra zadovoljavajuće, s obzirom na kvalitet protivnika u poslednja dva susreta.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je dvostruki šampion Brazila odigrao pet mečeva na svom stadionu i ostvario jedan trijumf, dva remija, ali i dva poraza, a poslednji duel protiv Palmeirasa koji je odigran na stadionu Fonte Nova je završen bez pogodaka.
Za kraj, treba napomenuti i podatak da je Baija od početka maja ove godine u većinskom vlasništvu Siti Grupe, pa deluje da tek treba očekivati dobre rezultata od nekadašnjeg šampiona Brazila.

Palmeiras: Brazilski velikan želi novu titulu!

Palmeiras je do sada čak jedanaest puta bio šampion Brazila, a poslednji put se to desilo prošle godine kada je ova ekipa na jedan i te kako ubedljiv načun došla do naslova prvaka ove zemlje.
Naravno, treba napomenuti da su Zeleni čak 25 puta dolazili do trofeja u prvenstvu Paulista, a poslednji put se to desilo ove godine, kada je četa Abela Fereire u velikom finalu bila bolja od Akva Sante, i to ukupnim rezultatom 5:2.
Zanimljvo je da je u prvom duelu autsajder slavio sa 2:1, ali je u drugom meču sve došlo na svoje pošto su Zeleni demolirali protivnika rezultatom 4:0, pa je to bila sjajna uvertira za početak ovogodišnjeg izdanja brazilske Serije A, gde Palmeiras ponovo ima najveće moguće ciljeve.
U ovom trenutku se izabranici trenera Fereire koji radi sjajan posao u ovom klubu nalaze na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na Botafogo, koji se mimo svih očekivanja nalazi na prvom mestu na tabeli.
Do sada je aktuelni šampion Brazila odigrao deset mečeva i još uvek ne zna za poraz, a u tom periodu je drugoplasirani tim na tabeli ostvario šest trijumfa i četiri remija.
U prošlom kolu je Palmeiras slavio u velikom derbiju brazilskog fudbala na gostovanju kod Sao Paula i to dosta lakše nego što se očekivalo, pošto je taj susret završen rezultatom 0:2.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada su izabranici Abela Fereire odigrali pet susreta na strani i ostvarili dva trijumfa i tri remija.
Inače, treba svakako napomenuti podatak da je Palmeiras tri puta u svojoj istoriji dolazio do trofeja u Kopa Libertadores, a poslednji put je to bio slučaj 2021. godine, kada su Zeleni odbranili titulu osvojenu godinu dana ranije.
U ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg klupskog takmičenja Južne Amerike Palmeiras igra dosta dobro o čemu najbolje svedoči podatak da je brazilski predstavnik kolo pre kraja ostvario plasman u nokaut fazu, čime je primarni cilj za ovaj deo sezone ispunjen.
Za kraj, poslednji poraz od Baije, Zeleni su doživeli još 2012. godine kada je u Sao Paulu ekipa Baije slavila sa 0:2.

Naš predlog

Ukoliko Palmeiras želi da odbrani titulu šampiona Brazila, a svakako da želi, Zeleni moraju da slave na ovakvim gostovanjima, pa vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.94.

Za očekivati je da Palmeiras postigne makar dva ili više pogotka na ovom gostovanju kod neugodne Baije, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.07.

Za kraj, izuzev poslednjeg meča između ova dva tima kada nije bilo pogodaka, uglavnom nam mečevi između Baije i Palmeirasa donose dosta pogodaka, pa bi nešto slično moglo da se desi i večeras i zato vam savetujemo da se fokusirate na golove, odnosno igru 3+ uz kvotu 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.