Tip dana: Francuska U21 – Italija U21: Ko je gazda na Azurnoj obali?

U četvrtak je veoma slaba ponuda za klađenje, a ono što je donekle čini zanimljivom su mečevi Evropskog prvenstva za mlade, koje se igra u Rumuniji i Gruziji.
Za vas smo ovog puta analizirali duel između Francuske i Italije koji je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Francuska U21: Koliko mogu Trikolori na startu turnira?

Mlada selekcija Francuske je do plasmana na Evropsko prvenstvo koje se ove godine održava u Rumuniji i Gruziji došla nakon što je u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzela prvo mesto, uz tri boda manjka u odnosu na drugoplasiranu Ukrajinu, koja je takođe igrala na veoma visokom nivou.
Na deset odigranih mečeva izabranici Silvana Ripola su ostvarili čak osam trijumfa, uz samo dva remija, što znači da Trikolori nisu doživeli nijedan poraz u kvalifikacijama, što je podatak koji se mora pohvaliti.
Posebno zanimljivo je bilo u meču pretposlednjeg kola, kada su Francuzi odmerili snage sa Ukrajincima, pošto smo na tom duelu videli čak šest pogodaka, a krajnji rezultat je bio 3:3.
Da je kojim slučajem Ukrajina stigla do trijumfa na tom susretu, Trikolori bi najverovatnije ostali bez plasmana na završni turnir, ali to se na sreću svih navijača ove reprezentacije nije dogodilo.
Inače, treba napomenuti da su u kvalifikacijama za Francuze nastupili i Kamavinga i Badiašil, međutim, oni će u dogovoru sa selektorom propustiti ovaj turnir kako bi se što bolje pripremili za start naredne sezone.
Prva zvezda tima je Kalulu, fudbaler Milana, iza kog je jedna zaista odlična sezona, a dosta se očekuje i od Kakerea, Tirama i Čerkija koji imaju važne uloge u svojim klubovima u Ligi 1, ali i od napadača Leverkuzena Adlija.
Što se tiče poslednjeg Evropskog prvenstva u fudbalu za mlade, Francuzi su pre dve godine stigli do četvrfinala, gde su eliminisani od Holandije rezultatom 2:1.
Inače, do poslednjeg trofeja mlada reprezentacija Trikolora je stigla 1988. godine, a poslednje finale su Francuzi odigrali 2002. godine, kada su pomalo neočekivano poraženi od Češke.
Sigurno je da ova generacija Trikolora ima kvalitet za samu završnicu Evropskog prvenstva, a da li će tako i biti u mnogome zavisi i od premijernog duela sa nimalo naivnom selekcijom Italije.

Italija U21: Azuri napadaju zlato posle skoro 20 godina posta!

Pre svega, treba istaći da su Italijani apsolutni rekorderi po broju osvojenih titula na prvenstvu za mlade, a do poslednjeg trofeja na Evropskom prvenstvu su Azuri došli 2004. godine, kada su u velikom finalu Italijani predvođeni Đilardinom i De Rosijem bili bolji od Srbije i Crne Gore, koja je imala jednu zaista sjajnu generaciju, predvođenu Ivanovićem, Biševcom i Dankom Lazovićem.
U velikom finalu je selekcija koju je u tom trenutku predvodio Klaudio Đentile bez većih problema slavila sa 3:0, a strelci su bili De Rosi, Bovo i Đilardino.
Zanimljivo je takođe da su Azuri u periodu od 1992. do 1996. vezali čak tri zlata na prvenstvima, 1998. godine Italijani nisu uspeli ni da se kvalifikuju, a do novog trofeja je Italija stigla 2000. godine, kada je u finalu savladana Češka.
Do prvenstva na ovo prvenstvo, izabranici Paola Nikolata su stigli nakon što su u svojoj kvalifikacionoj grupi stigli do prvog mesta na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na drugoplasiranu Irsku.
Poput Francuza i Azuri su kvalifikacije završili bez poraza, pošto je ovaj tim na deset odigranih mečeva ostvario sedam trijumfa uz tri remija, i deluje zaista da se pitanje plasmana na završni turnir ni u jednom trenutku nije ni dovodilo u pitanje.
Prva zvezda tima je bez ikakve sumnje Sandro Tonali, iza kog je još jedna odlična sezona u Milanu, a naravno ne treba zaboraviti ni Belanovu, Skalvinija, Rovelu, Miretija i Bovoa, koji je neočekivano ove sezone dobio veoma važnu ulogu u prvom timu Rome.
Inače, na poslednjem Evropskom prvenstvu za mlade, Italijani su došli do četvrtfinala, gde su eliminisani od jedne zaista sjajne generacije Portugala i to nakon produžetaka (5:3), a ako se po jutru dan poznaje, utisak je da je ova generacija Italijana kadra za najveće moguće domete, i ne treba da iznenadi nikoga ukoliko Azuri dođu do same završnice.

Naš predlog

Utisak je da se radi o dve selekcije približnog kvaliteta, a svakako da oba tima žele da ostanu neporažena na startu turnira, pa ne treba ovde očekivati previše pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola, za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.89.

Mišljenja smo da Azuri neće doživeti poraz na ovom duelu, pošto se radi o jednoj zaista sjajnog generaciji, pa je topla preporuka dupla šansa X2 uz kvotu 1.61 u Meridianu.

Za kraj, neće biti iznenađenje ako se ovaj duel mladih selekcija Francuske i Italije završi bez pobednika, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate X uz fantastičnu kvotu 3.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.