Tip dana: Viking – Bran: Ima li domaćin rešenje za najprijatnije iznenađenje norveškog šampionata?

U subotu je veoma zanimljiva ponuda za klađenje pošto nas očekuje nekoliko veoma interesantnih mečeva širom Evrope, ali i Južne Amerike, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni susret 11. kola norveškog šampionata u kom će snage odmeriti Viking i Bran.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Viking: Može li Viking ponovo do trećeg mesta na tabeli?

Prošla sezona je za fudbalere Vikinga bila za zaborav, pošto je ova ekipa na kraju završila na jedanaestom mestu na tabeli, iako je samo godinu pre toga ovaj tim došao do sjajne treće pozicije i plasmana u kvalifikacije za Ligu konferencije.
Tu je norveški predstavnik stigao do plej-ofa u kom je ova ekipa nakon dvomeča nažalost eliminisana od rumunske FCSB, i to ukupnim rezultatom 3:4.
Primarni cilj za prošlu sezonu je bio plasman na mesto koje vodi u kvalifikacije za neko od evropskih takmičenja, međutim to nije bio slučaj, a treba istaći da je Viking jako loše finiširao prvenstvo pošto ova ekipa na poslednjih osam mečeva u prvenstvu nije uspela da upiše trijumf, a upravo to je u velikoj meri i koštalo ovaj tim plasmana među četiri prvoplasirane ekipe na tabeli.
U novu sezonu Viking je ušao sa nešto izmenjenim sastavom u odnosu na proteklih nekoliko godina, ali ciljevi i dalje ostaju isti.
Kada se sve sabere i oduzme utisak je da svi navijači ove ekipe imaju dosta razloga za zadovoljstvo, pošto se u ovom trenutku njihova omiljena ekipa nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na Tromze, koji zauzima treću poziciju, koja je ujedno i poslednja koja na kraju prvenstva donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.
Do sada je Viking odigrao deset mečeva u najkvalitetnijem rangu norveškog fudbala i ostvario pet trijumfa, dva remija i tri poraza.
Na poslednjih pet mečeva ova ekipa igra promenljivo, pa je tako ovaj tim ostvario tri trijumfa ali i dva poraza.
U prošlom kolu je četvrtoplasirani tim na tabeli odigrao sjajan meč na strani kod Sarpsborga i bez većih problema slavio sa 1:3, ali je pre toga Viking poražen na svom stadionu od Moldea u jednom fantastičnom susretu na kom smo videli čak sedam pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:4.
Za kraj, kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Viking odigrao pet susreta na svom stadionu i ostvario tri trijumfa, uz jedan remi i jedan poraz.

Bran: Malo ko je očekivao ovakve partije na startu šampionata!

Nažalost, prošle sezone je Bran igrao u drugom po kvalitetu rangu norveškog fudbala, ali je tamo ova ekipa blistala.
Naime, na kraju je Bran zauzeo prvo mesto na tabeli uz čak 23 boda viška u odnosu na drugoplasirani Stabek, što je naravno bilo dovoljno za ekspresni povratak u prvu ligu.
Na trideset odigranih mečeva ova ekipa je doživela samo jedan poraz, tri remija uz čak 26 trijumfa, i svakako da se pitanje povratka u najkvalitetniji rang norveškog fudbala nijednog trenutka i nije dovodio u pitanje.
Inače, Bran je je do sada tri puta osvajao norveško prvenstvo, a poslednji put je to bio slučaj 2007. godine. Na sve to treba dodati i čak sedam trofeja u nacionalnom Kupu, uz konstataciju da je do poslednjeg trofeja ova ekipa stigla pre nešto više od dvadesetak dana, kada je u velikom finalu pred 25 000 ljudi u Oslu savladan Lilestrem, rezultatom 2:0.
Primarni cilj za ovu sezonu je bez ikakve sumnje bio opstanak u društvu najboljih, međutim, utisak je da kako vreme prolazi tako i rastu ambicije Brana.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Erika Hornelanda nalaze na fantastičnom drugom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, što bi bez ikakve sumnje bi ogroman uspeh.
Na jedanaest odigranih mečeva aktuelni osvajač Kupa je ostvario šest trijumfa, tri remija i dva poraza, a posebno dobro ova ekipa igra u poslednje vreme, pošto Bran na četiri poslednja meča ne zna za poraz a u tom periodu je ovaj tim ostvario tri trijumfa uz jedan remi, i to baš u prošlom kolu u duelu protiv Lilestrema, što je ujedno bila i repriza finala Kupa.
Taj meč je završen rezultatom 2:2 uz konstaciju da je domaća ekipa u poslednjem minutu regularnog toka propustila da iskoristi jedanaesterac.
Za kraj, do sada je najprijatnije iznenađenje šampionata odigralo pet mečeva na strani i upisalo dva trijumfa, isto toliko poraza, uz jedan remi.

Naš predlog

Viking je na papiru daleko kvalitetniji rival od Brana, međutim, gosti blistaju ove sezone, a treba podsetiti i na dva sjajna meča na strani, i to prvo protiv Bodea kada je bilo 2:2, a potom i kod Rozenborga u kom je ova ekipa slavila sa 0:2.
Mišljenja smo da trenutno drugoplasirani tim na tabeli neće doživeti poraz ni na ovom duelu pa vam preporučujemo da odigrate duplu šansu X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.45.


Bez obzira na konačan ishod ono što se zaista ne dovodi u pitanje su golovi, kojih će po našem mišljenju i te kako biti na ovom susretu, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.09.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da gosti koji igraju na veoma visokom nivou ove sezone postignu makar dva pogotka na ovom gostovanju, pa je topla preporuka igra G2+ uz odličnu kvotu 1.80 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.