Tip dana: Palmeiras – Botafogo: Aktuelni šampion na lidera na tabeli! Ko će do trijumfa?

U nedelju je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel brazilske Serije A u kom će snage odmeriti aktuelni šampion Brazila Palmeiras i najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka prvenstva, ekipa Botafoga, koja se nalazi na prvom mestu na tabeli.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

Palmeiras: Mogu li Zeleni do novog trofeja?

Iza Palmeirasa je još jedna izuzetno dobra sezona s obzirom da je ova ekipa stigla do titule šampiona Brazila i to na jedan poprilično ubedljiv način.
Bila je to ukupno jedanaesta titula za Zelene, a pored toga izabranici Abela Fereire su stigli i do 25. titule u šampionatu Paulista, pa je utisak da sezona nije mogla da bude bolja, iako ovog puta Palmeiras nakon dve uzastopne titule u Kopa Libertadores nije uspeo da dođe do završnice u ovom takmičenju.
Primarni cilj će ove sezone sasvim sigurno biti novi trofej u najkvalitetnijem klupskom takmičenju u Južnoj Americi, a četa Abela Fereire koji radi zaista sjajan posao u ovom klubu će dati sve od sebe da dođe i do novog naslova prvaka Brazila, iako to po svemu sudeći neće biti nimalo lak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se jedan od najtrofejnijih brazilskih klubova nalazi na drugom mestu na tabeli uz čak pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Botafogo, koji im i gostuje u ovom kolu pa će to svakako biti lepa prilika da se Zeleni približe lideru na tabeli na samo dva boda zaostatka.
Do sada je aktuelni šampion Brazila odigrao jedanest mečeva u najkvalitetnijem rangu brazilskog fudbala i ostvario šest trijumfa, četiri remija i samo jedan poraz i to baš u prošlom kolu na gostovanju kod Baije, kada je bilo 1:0, iako su gosti bili veliki favoriti na tom duelu.
Gol odluke postigao je Tačiano u trećem minutu sudijske nadoknade što je bio povod za veliko slavlje navijača domaće ekipe.
Inače, pre toga je Palmeiras odigrao odličan meč u velikom derbiju Sao Paula i savladao istoimenu ekipu na gostovanju, rezultatom 0:2.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Abela Fereire su ostvarili dva trijumfa, dva remija i jedan poraz i utisak je da su Zeleni morali i mogli dosta više u tom periodu, a pogotovu se to odnosi na poslednji meč u prvenstvu.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Palmeiras odigrao pet mečeva na svom stadionu i ostvario četiri trijumfa uz jedan remi i to protiv Bragantina kada je bilo 1:1.
Za kraj, poslednji međusobni duel između Palmeirasa i Botafoga je odigran početkom oktobra prošle godine kada su Zeleni bez većih problema slavili sa 1:3.

Botafogo: Malo ko je očekivao ovako dobre partije!

Prošla sezona je značila i povratak Botafoga u najkvalitetniji rang brazilskog fudbala, koji je sezonu pre toga nažalost igrao u Seriji B, ali je ovaj tim zahvaljujući sjajnim partijama uspeo da dođe do ekspresnog povratka u elitu.
Iako je primarni cilj bio opstanak u društvu najboljih, crno-beli su na kraju ipak uspeli da dođu do jedanaeste pozicije na tabeli a samim tim i do plasmana u Kopa Sudamerikanu, gde brazilski predstavnik kolo pre kraja drži apsolutno sve u svojim rukama.
Naime, u ovom trenutku se Botafogo nalazi na prvom mestu na tabeli drugog po kvalitetu klupskog takmičenja u Južnoj Americi uz isti broj bodova kao i drugoplasirani LDU Kito, a kako se u poslednjem kolu grupne faze nekadašnji šampion Brazila sastaje sa autsajderom Magaljenesom, za očekivati je da Botafogo dođe do direktnog plasmana u osminu finala, što i jeste bio primarni cilj za ovaj deo sezone.
Međutim, kada već govorimo o ciljevima za ovu godinu, evidentno je da su oni naprasno porasli, pošto se nakon jedanaest odigranih mečeva u ovogodišnjem izdanju Serije A, Botafogo nalazi na prvom mestu na tabeli, uz pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Palmeiras, pa bi eventualnim trijumfom na ovom gostovanju u Sao Paulu lider na tabeli pobegao Zelenima na čak osam bodova viška, što nije nimalo naivna razlika.
Do sada je dvostruki šampion Brazila odigrao jedanaest mečeva u društvu najboljih i ostvario devet trijumfa i dva poraza i to oba na strani, kod Gojasa i Atletiko Paranensea.
U prošlom kolu je lider na tabeli slavio na veoma teškom gostovanju kod Kujabe, a taj duel je završen rezultatom 0:1. Jedini pogodak na tom meču delo je Tikinja Soareša u 61. minutu susreta. Pre toga je ova ekipa slavila na svom terenu sa 2:0 protiv Fortaleze, koja i ove sezone igra na veoma visokom nivou, što smo najbolje videli sinoć kada je ovaj tim na svom stadionu savladao Atletiko Mineiro sa 2:1.
Na gostovanjima je Botafogo do sada odigrao pet mečeva i ostvario tri trijumfa i dva poraza, ali je zato nekadašnji šampion Brazila maksimalan na domaćem terenu gde je na šest odigranih mečeva lider na tabeli ostvario isto toliko trijumfa, uz samo jedan primljen pogodak, što je zaista pogodak koji treba i te kako pohvaliti.

Naš predlog

Iako je Botafogo pokazao najviše od svih timova u dosadašnjem toku brazilskog šampionata, mišljenja smo da je ipak kvalitet na strani domaćina, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.60.

Nije isključeno ni da nam ovaj duel u Sao Paulu donese dosta pogodaka, pa vam predlažemo da se fokusirate na golove, preciznije na igru 3+ uz kvotu 1.93 u Meridianu.

Za kraj, možda i najrealnije prognoza je ta da će Palmeiras postići makar dva pogotka na večerašnjem susretu, pa vam preporučujemo da probate sa igrom D2+ uz kvotu 1.76.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.