Tip dana: Volerenga – Viking: Gosti u naletu, Volerenga očajna na domaćem terenu!

U subotu nas očekuje pregšrt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, ali i Južne Amerike, a za vas samo ovog puta analizirali duel norveškog prvenstva u kom će snage odmeriti Volerenga i Viking.
Početak susreta između trinaestoplasirane i četvrtoplasirane ekipe na tabeli je zakazan za 18 časova.

Volerenga: Jako loše partije na domaćem terenu!

Volerenga je osnovana 1913. godine i ove godine ovaj norveški klub slavi 110 godina od osnivanja, pa su samim tim i ambicije velike.
Inače, treba napomenuti da je ovaj klub do sada četiri puta bio šampion Norveške, a poslednji put se to desilo 2005. godine kada je Volerenga šampionat završila na prvom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Start.
Pored četiri titule prvaka Norveške, ova ekipa je isto toliko puta osvajala i Kup ove zemlje, a poslednji put je to bio slučaj 2008. godine, kada je Volerenga u velikom finalu bila bolja od Stabeka, a taj susret je završen rezultatom 4:1.
Od tada ovaj tim nije pravio neke značajnije rezultate u norveškom fudbalu, a prošlu sezonu je tim iz Osla završio na šestoj poziciji na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na petoplasirani Od, ali je svakako utisak da su sa tom šestom pozicijom na kraju prvenstva svi u klubu bili zadovoljni.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje najkvalitetnijeg ranga norveškog fudbala, u ovom trenutku se Volerenga nalazi na jako lošem trinaestom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na četrnaestoplasirani Sanderfjord, a poznato je da na kraju prvenstva ta pozicija znači i baraž meč za opstanak sa trećeplasiranim timom iz druge lige.
Utisak je da smo od tima iz Osla daleko više očekivali, a u prošlom kolu je inače ova ekipa doživela treći uzastopni poraz na svom terenu protiv Stremsgodseta, a taj duel je završen rezultatom 0:1. Većim delom susreta je domaćin bio bolja ekipa na terenu, ali je za razliku od Volerenge gostujući tim iskoristio jednu od svoje tri šanse na meču i sa penala sredinom drugog dela igre došao do prednosti, što je bilo dovoljno za trijumf.
Dosta problema ove sezone Volerenga ima na svom terenu, pošto je nekadašnji šampion Norveške na pet odigranih mečeva u prvenstvu na svom stadionu ostvario samo jedan trijumf uz čak četiri poraza, a to je zaista previše za ekipu koja želi da sezonu završi makar na sredini tabele.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Volerenge i Vikinga odigran je početkom avgusta prošle godine kada je Viking bio domaćin, a zanimljivo je da je na tom susretu slavio tim iz Osla, rezultatom 1:2.

Viking: Primarni cilj je treće mesto na tabeli!

Viking je klub iz Stavangera, koji je inače četvrti po veličini grad u Norveškoj. Osnovan je još davne 1899. godine, a treba napomenuti da je ovaj klub do sada čak osam puta bio šampion Norveške i poslednji put je to bio slučaj još 1991 godine.
Pored osam titula prvaka zemlje, Viking je i šest puta dolazio do trofeja u Kupu, a poslednji put pre četiri godine kada je u velikom finalu savladana ekipa Haugesunda sa 0:1.
Inače, prošla sezona je za fudbalere Vikinga svakako bila za zaborav, pošto je ova simpatična ekipa na kraju završila tek na jedanaestoj poziciji na tabeli.
Zanimljivo je da je samo godinu pre toga ovaj tim došao do sjajne treće pozicije i plasmana u kvalifikacije za Ligu konferencije, gde je norveški predstavnik stigao do plej-ofa u kom je ova ekipa nakon dvomeča nažalost eliminisana od rumunske FCSB (nekadašnja Steaua), i to ukupnim rezultatom 3:4.
Na početku ovogodišnjeg izdanja Eliteserije Viking je imao dosta problema, međutim, kako prvenstvo odmiče tako i ova ekipa pruža sve bolje partije.
Najbolji pokazatelj za to su bez ikakve sumnje i dva veoma važna trijumfa u poslednja dva kola nakon kojih se ova ekipa probila na četvrto mesto na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na drugoplasirani Tromze, a ta druga pozicija na kraju prvenstva donosi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, što bi svakako bio ogroman uspeh za nekadašnjeg šampiona Norveške.
U prošlom kolu je Viking ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv najprijatnijeg iznenađenja prvenstva – ekipe Brana, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Pre toga je četvrtoplasirani tim na tabeli slavio i na gostovanju kod ove sezone odličnog Sarpsborga, i to sa istim rezultatom.
Na pet poslednjih mečeva Viking je ostvario tri trijumfa i dva poraza, i to protiv Moldea i Boda, koji ruku na srce na papiru i jesu kvalitetniji timovi od Vikinga.
Na gostujućim terenima je do sada četa Mortena Jensena odigrala pet mečeva i ostvarila dva trijumfa, isto toliko poraza i jedan remi i to kod Tromza kada je bilo 1:1, što je sjajan rezultat, pošto se domaćin tog meča kao što smo već napomenuli nalazi na odličnom drugom mestu na tabeli.

Naš predlog

Pre svega, utisak je da će nam ovaj duel između Volerenge i Vikinga doneti baš dosta pogodaka, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.58.

Deluje zaista da bi ovaj meč mogao da nam donese i više od tri pogotka, pošto na međusobnim susretima između ove dve ekipe skoro uvek ima dosta golova, pa vam savetujemo da odigrate igru 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.42.

Za kraj, gosti igraju zaista sjajno u poslednje vreme i za očekivati je da Viking slavi na ovom susretu, pre svega zato što Volerenga igra katastrofalno na svom stadionu, ali je svakako daleko sigurnija varijanta ta da će gosti na ovom meču postići makar dva pogotka, za šta je Meridianbet pripremio kvotu 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.