Tip dana: Boka Juniors – Sarmijento: Teški dani za argentinskog velikana!

U nedelju je veoma bogata ponuda za klađenje, pošto nas očekuje mnogo zanimljivih susreta širom Južne Amerike i Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Bombonjeri gde će snage odmeriti Boka Juniors i Sarmijento.
Susret između ova dva tima je zakazan za 02:30h.

Boka Juniors: Boki visi plasman u Kopa Libertadores!

Boka Juniors je aktuelni šampion Argentine, a sigurno se svi sećaju da je tim sa Bombonjere do prošlogodišnjeg trofeja došao u prošlom kolu, a za to najviše može da zahvali svom najljućem rivalu River Plejtu, koji je iako bez ikakvih takmičarskih motiva u poslednjem kolu bio bolji na gostovanju kod Rasinga, i tako svom ljutom rivalu doneo novu titulu šampiona Argentine.
Nastup Boke u prošlogodišnjem izdanju Kopa Libertadores je bio za zaborav, pošto je argentinski velikan eliminisan još u osmini finala.
Pre početka prvenstva je naravno Boka imala najviše moguće ciljeve, a utisak je da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da očekuju da će Boka igrati ovako slabo ove sezone.
Naime, u ovom trenutku se aktuelni šampion Argentine nalazi na katastrofalnom četrnaestom mestu na tabeli uz čak 22 boda manjka u odnosu na prvoplasirani River Plejt, koji će po svemu sudeći doći do titule, jer ima trenutno čak deset bodova viška od drugoplasiranog Taljeresa.
Boka u poslednje vreme ima baš dosta problema, pošto verovatno i najpopularniji argentinski klub na tri poslednja susreta ne zna za trijumf, a u tom periodu je ova ekipa doživela dva poraza i jedan remi.
U prošlom kolu je tim sa Bombonjere doživeo poraz na gostovanju kod Godoj Kruza i to sa više nego ubedljivih 4:0, što je svakako upalilo crveni alarm u redovima argentinskog velikana.
Pre toga je još uvek aktuelni šampion Argentine samo remizirao pred svojim navijačima protiv Lanusa, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Inače, što se tiče partija na domaćem terenu do sada je Boka Juniors odigrala jedanaest duela na svom terenu i upisala pet trijumfa, tri remija i isto toliko poraza.
Daleko veći problem su mečevi Boke na strani, gde je ova ekipa ostvarila samo tri trijumfa, jedan remi, ali i čak šest poraza što je zaista previše za klub koji je pre početka prvenstva imao šampionske ambicije.
Jedina uteha za sve navijače Boke su sjajne partije njihovog omiljenog kluba u ovogodišnjem izdanju Kopa Libertadores, gde je tim sa Bombonjere došao do plasmana u nokaut fazu i to sa prvog mesta u grupi, uz čak pet bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Pereiru.

Sarmijento: Primarni cilj je opstanak!

Sarmijento je klub koji je osnovan još 1912. godine, a najveći dosadašnji uspeh ovog kluba je osvajanje druge lige 2020. godine, što je Sarmijentu i donelo plasman u najkvalitetniji rang argentinskog fudbala.
Prošlu sezonu je ekipa iz Junina završila na 21. mestu na tabeli uz čak šesnaest bodova viška u odnosu na Aldosivi, koji je na kraju bio jedini klub koji je ispao iz lige, što nam samo potvrđuje činjenicu da Sarmijento nije imao većih problema oko opstanka u društvu najboljih.
Naravno, nije tajna da će upravo opstanak biti primarni cilj i ovog puta i deluje da će to možda biti još lakši zadatak nego prošle sezone.
Naime, u ovom trenutku se ekipa iz Junina, koji je inače predgrađe Buenos Ajresa nalazi na visokom trinaestom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Boka Juniors, kod koje između ostalog tim iz Junina i gostuje u ovom kolu.
Na poslednjih pet mečeva ova simpatična ekipa je doživela samo jedan poraz i to na gostovanju kod Independijentea, kada je bilo 2:0, a pored toga je Sarmijento čak tri puta remizirao uz jedan trijumf.
U prošlom kolu je trinaestoplasirani tim na tabeli slavio na svom terenu protiv Atletiko Tukumana, a taj meč je završen rezultatom 4:1, što je možda bila i najbolja partija kluba iz Junina u ovogodišnjem izdanju Lige Profesional.
Domaći tim je pitanje pobednika rešio već u prvom poluvremenu, pošto je taj deo završen rezultatom 3:0, a u drugom poluvremenu su i jedni i drugi uspeli da postignu po jedan gol.
Inače, na gostovanjima je Sarmijento do sada odigrao jedanaest mečeva i ostvario tri trijumfa, isto toliko remija i četiri poraza, što ovaj tim čini sedmom najboljom gostujućom ekipom.
Poslednji trijumf na strani klub iz predgrađa Buenos Ajresa je ostvario sredinom maja, kada je savladan Santa Fe sa 0:2.
Za kraj, poslednji međusobni meč između Boke Juniors i Sarmijenta odigran je pre nešto manje od godinu dana u Juninu, kada su gosti slavili sa 0:1.

Naš predlog

Ukoliko želi da naredne sezone igra u najkvalitetnijem klupskom takmičenju Južne Amerike, Boka prosto mora da slavi na ovom duelu, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.77.

Za očekivati je da tim sa Bombonjere od prvog minuta krene ofanzivno ka golu Sarmijenta, pa je hrabra preporuka i prelaz 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.75.

Za kraj, poprilično smo sigurno da će domaći tim na ovom susretu postići makar dva pogotka, uz fenomenalnu kvotu u Meridianu 2.27.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.