Tip dana: LA Galaksi – Los Anđeles: Domaćin traži izlaz iz krize protiv aktuelnog šampiona Amerike!

U utorak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, pošto nas očekuje pregršt zanimljivih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali gradski derbi između LA Galaksija i Los Anđelesa.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 04:30h.

LA Galaksi: Malo ko je očekivao ovako loše partije!

LA Galaksi je najtrofejniji klub Amerike pošto je ova ekipa do sada čak pet puta dolazila do titule u MLS-u, a poslednji put je to bio slučaj 2014. godine kada je u velikom finalu savladan Nju Ingland sa 2:1.
Zanimljivo je da je u periodu od 2011. do 2014. godine tim iz Los Anđelesa osvojio tri naslova prvaka, a sve to na krilima legendarnog Lendona Donovana.
Prošle sezone je nekadašnji šampion Amerike stigao do četvrtog mesta na tabeli zapadne konferencije, što je bilo dovoljno za plasman u plej-of, gde je ova ekipa zaustavljena od gradskog rivala Los Anđelesa u polufinalu konferencije.
Svakako da je i ovog puta primarni cilj plasman u doigravanje, međutim, kako sada stvari stoje sva je prilika da od toga neće biti ništa pošto se u ovom trenutku petostruki šampion Amerike nalazi na trinaestom mestu na tabeli zapadne konferencije uz čak devet bodova manjka u odnosu na Vankuver, koji se nalazi na devetoj poziciji, koja je ujedno i poslednja koja donosi plasman u plej-of.
Do sada je Los Anđeles Galaksi odigrao devetnaest mečeva u sezoni i ostvario samo tri trijumfa, sedam remija i devet poraza, a cenu loših rezultata je krajem maja platio trener Kris Klajn, koga je na klupi nasledio Greg Voni, i barem za sada je utisak da to nije bila nimalo loša odluka.
Naime, na pet poslednjih mečeva Galaksi ne zna za poraz, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila jedan trijumf uz čak četiri remija.
U prošlom kolu je trinaestoplasirani tim na tabeli zapadne konferencije remizirao na gostovanju kod San Hozea, u jednom sjajnom meču na kom smo videli čak četiri pogodaka, a krajnji rezultat je bio 2:2.
Pre toga je nekadašnji šampion Amerike remizirao i na gostovanju kod nimalo naivnog Kolorada, u duelu koji je mimo svih očekivanja završen bez pogodaka.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je LA Galaksi odigrao osam mečeva i ostvario samo dva trijumfa, isto toliko remija i čak četiri poraza.
Što se tiče poslednjeg međusobnog susreta sa Los Anđelesom, on je odigran krajem maja u Kupu, i tom prilikom je Galaksi bez većih problema slavio sa 0:2.

Los Anđeles: Može li Los Anđeles do nove titule?

Los Anđeles je osnovan 2014. godine i do sada je ova ekipa pet puta nastupala u MLS-u, a svakako da najveći uspeh datira iz prošle sezone kada je ovaj klub uspeo da dođe do naslova prvaka, za šta je u velikoj meri bio zaslužan i Garet Bejl koji se u međuvremenu penzionisao.
Od prvog do poslednjeg kola Los Anđeles je dominirao, a posebno dobre partije je ova ekipa pružila u doigravanju i na kraju potpuno zasluženo stigla do naslova prvaka, što je bio povod za veliko slavlje svih navijača ovog kluba.
Ostaje žal što američki predstavnik nije uspeo da dođe i do naslova prvaka u Ligi šampiona, pošto je meksički Leon slavio u dvomeču, ali je svakako prošla sezona bila na veoma visokom nivou.
Sigurno da LAFC i ovog puta ima najviše ciljeve, i sigurno je da je aktuelni šampion Amerike jedan od glavnih kandidata za novi naslov prvaka, a u ovom trenutku se Karlos Vela i drugari nalaze na drugom mestu na tabeli zapadne konferencije uz samo tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Sent Luis.
Do sada je Los Anđeles odigrao devetnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu američkog fudbala i ostvari devet trijumfa, pet remija i isto toliko poraza.
U prošlom kolu su izabranici Stiva Čerundola odigrali loš meč na gostovanju kod Dalasa koji je završen rezultatom 2:0, a bio je to drugi uzastopni poraz Los Anđelesa u prvenstvu, pošto je pre toga ova i te kako kvalitetna ekipa izgubila i na svom terenu od Vankuvera, u jednom fantastičnom susretu na kom smo videli čak pet golova, pošto je krajnji rezultat bio 2:3.
Generalno, na poslednjih pet mečeva aktuelni šampion Amerike je ostvario dva trijumfa i tri poraza, pa slobodno možemo pričati o blagoj krizi, pošto je LAFC na početku šampionata blistao.
Na domaćem terenu su do sada Karlos Vela i drugari odigrali deset mečeva i ostvarili šest trijumfa, dva remija i isto toliko poraza, dok je na strani ova ekipa zabeležila tri poraza, tri remija i tri poraza.
Inače, pomenuli smo već da je poslednji međusobni meč Galaksi rešio u svoju korist, dok je poslednji duel u prvenstvu odigran sredinom aprila, gde je LAFC slavio na gostovanju kod LA Galaksija sa 2:3.

Naš predlog

Uglavnom nam veliki derbi Los Anđelesa donosi dosta pogodaka, a sva je prilika da će to biti slučaj i ovog puta zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.64.

Domaćin čitavim delom šampionata igra poprilično slabo, ali je sigurno da će najtrofejniji klub Amerike dati sve od sebe da ostane neporažen u ovom gradskom derbiju, pa je topla preporuka dupla šansa 1X uz sjajnu kvotu 1.76.

Za kraj, idealno je da probate sa kombinacijom duple šanse na domaćina i igrom na veliki broj pogodaka, pa savetujemo igru 1X&3+ uz fantastičnu kvotu 3.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.