Tip dana: Engleska U21 – Španija U21: Furija ili Albion na krovu Evrope!

U subotu nas očekuje nekoliko fenomenalnih mečeva, a u centru pažnje će bez ikakve sumnje biti finale Evropskog prvenstva za mlade, u kom će snage u Batumiju odmeriti selekcije Engleske i Španije.
Početak susreta između ove dve selekcije je zakazan za 18 časova.

Engleska U21: Gordi Albion blista na EURU!

Mlada selekcija Engleske je do sada samo dva puta osvajala Evropsko prvenstvo, poslednji put još davne 1984 godine, a veoma je zanimljivo da Gordi Albion u periodu od 1990. do 2000. godine nije učestvovao ni na jednom prvenstvu Evrope, što je poražavajući podatak.
Ipak, od tog prevelikog posta, ova selekcija je nakon toga dva puta uspevala da dođe do polufinala, jednom čak i finala kada je 2009. godine Engleska poražena od Nemačke za koju su tada nastupali fudbaleri poput Nojera, Ozila, Kedire, Boatenga, Humelsa i drugih, uz podatak da je taj finalni susret završen rezultatom 4:0.
Ovog puta se radi o jednoj neverovatno talentovanoj generaciji Engleza, koji su do sada bez ikakve sumnje pokazali najviše od svih timova.
Verovatno i najbolji pokazatelj svega ovog o čemu govorimo je činjenica da je Gordi Albion na pet odigranih mečeva ostvario isto toliko trijumfa i to bez primljenog pogotka.
Krenimo redom. U prvom kolu su Englezi slavili protiv Češke, a taj duel je završen rezultatom 0:2. U drugom kolu je usledio duel protiv Izraela gde je četa selektora Karslija bez većih problema slavili sa identičnim rezultatom i kolo pre kraja uspela da obezbedi plasman u nokaut fazu, što naravno jeste bio primarni cilj. Najzad, u poslednjem kolu je Nemačka savladana sa 2:0, što je označio i kraj Evropskog prvenstva za Pancere.
U četvtfinalu je Engleska naišla na Portugal i golom Gordona došla do plasmana među četiri najbolje evropske ekipe, a tamo je nekadašnji šampion Evrope u ovom uzrastu bez većih problema savladao Izrael, sa ubedljivih 3:0, uz konstataciju da je ta pobeda mogla da bude još i ubedljivija, pošto Englezi u prvom delu igre nisu iskoristili jedanaesterac, ali je i pored toga Gordi Albion propustio nekoliko neverovatnih prilika za postizanje pogotka.
Inače, selekcija Engleske je i pre početka EURA bila smatrana za prvog favorita za osvajanje turnira, a da li će to i biti slučaj ostaje nam da vidimo večeras, i iskreno se nadamo da uzbuđenja neće manjkati.

Španija U21: Da li je vreme za šesti naslov prvaka Evrope?

Mlada selekcija Španije je do sada čak pet puta bila šampion Evrope u uzrastu do 21 godine, a poslednji put je to bio slučaj 2019. godine u Italiji, kada je u velikom finalu savladana Nemačka.
Na poslednjem Evropskom prvenstvu koje je odigrano u Mađarskoj i Sloveniji, Furija je stigla do polufinala, gde je ova selekcija eliminisana od Portugala koji je kasnije u finalu poražen od Nemaca.
Pred početak EURA je ova reprezentacija koja je kao što smo već napomenuli do sada imala dosta uspeha u ovom uzrastu imala najviše moguće ciljeve, i to sa punim pravom, pošto je Španija stigla do novog finala, gde će odmeriti snage protiv Engleske.
U prvom kolu je Furija bila bolja od Rumunije i to sa više nego ubedljivih 0:3, da bi nakon toga petostruki osvajač Evropskog prvenstva bio bolji i od Hrvata u drugom kolu, i to nakon pogotka Ruiza već u prvom minutu susreta.
U poslednjem kolu grupne faze prisustvovali smo jednom veoma dobrom meču između Španije i Ukrajine na kom smo videli čak četiri pogotka, a krajnji rezultat je bio 2:2, što je zbog bolje gol razlike od Ukrajinaca bilo dovoljno za prvo mesto u grupi.
U četvrtfinalu prvenstva Evrope, Furija je naišla na Švajcarce koji su savladani nakon produžetaka, a valja napomenuti podatak i da su Sajdžije do izjednačenja došli u prvom minutu sudijske nadoknade.
Polufinale nam je donelo reprizu poslednjeg kola po grupama, pošto je španski nacionalni tim ponovo naišao na Ukrajinu koja je u ranoj fazi tog meča došla do prednosti, što je po svemu sudeći samo razljutilo Ruiza i drugare koji su do kraja meča postigli još čak pet pogodaka i na jedan izuzetno ubedljiv način stigli do plasmana u veliko finale.
Inače, poslednji međusobni susret između ove dve selekcije je odigran na Evropskom prvenstvu 2011. godine u takmičenju po grupama, a na tom duelu nije bilo pobednika (1:1).
Za kraj, nakon svega onog što smo do sada videli na ovom prvenstvu, stiče se utisak da je Engleska ipak favorit protiv Furije, međutim, ne bi bio prvi put da Španci dođu do naslova prvaka kada su u podređenom položanju, a poslednji put je to bio slučaj na Evropskom prvenstvu 2019. godine kada je Španija u finalu savladala jednu izuzetno talentovanu generaciju nemačke reprezentacije.

Naš predlog

Oba tima su igrala na veoma visokom nivou tokom čitavog turnira, ali ovog puta ipak dajemo prednost Englezima koji ne samo da su ostvarili sve trijumfe do sada, već nisu primili niti jedan pogodak, pa vam hrabro savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.70, uz konstataciju da je i dupla šansa prihvatljiva, uz kvotu 1.45.

Pominjali smo već da Gordi Albion nije primio nijedan gol do sada, i bilo bi možda i previše kada bi ova selekcija uspela da sačuva mrežu i u finalu protiv nimalo naivne Španije, pa je topla preporuka igra GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.85.

Za kraj, kako smo u velikoj meri ubeđeni u trijumf Engleza na ovom Evropskom prvenstvu, ali i to da će nam ovaj duel u Batumiju doneti golove na obe strane, logično je da probate sa kombinacijom ovih igara za šta je Meridianbet pripremio fenomenalnu kvotu 5.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.