Tip dana: Norčeping – Halmštad: Domaćin traži prekid crnog niza, gosti u strašnom naletu!

U ponedeljak je logično nešto slabija ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta pripremili poslednji meč četrnaestog kola švedskog šampionata u kom će Norčeping na svom terenu ugostiti Halmštad.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Norčeping: Sjajan start prvenstva, a onda potop!

Norčeping je do sada osvojio čak trinaest titula šampiona Švedske, što ovaj tim čini jednim od najtrofejnijih u ovoj zemlji.
Do poslednje titule je ovaj klub stigao 2015. godine, a pored toga Norčeping je i šest puta osvajao švedski Kup, poslednji put 1994. godine.
Prošla sezona je svakako bila za zaborav, pošto je na kraju ova ekipa zauzela dvanaesto mesto na tabeli uz samo tri boda viška u odnosu na ekipu koja je igrala u baražu za opstanak.
Ovog puta nekadašnji šampion Švedske ima znatno veće ambicije u prvenstvu, i sve je krenulo zaista sjajno, pošto se nakon nekoliko odigranih kola ovaj tim nalazio na vrhu tabele, ali je onda usledila jedna katastrofalna serija rezultata koja traje i dalje.
Naime, Norčeping na pet poslednjih mečeva ne zna za poraz, a u tom periodu su izabranici Glena Ridersholma doživeli tri poraza uz dva remija.
U prošlom kolu je sedmoplasirani tim na tabeli remizirao na svom terenu protiv aktuelnog šampiona Hekena, a taj duel je završen rezultatom 2:2, što je svakako nagoveštaj izlaska iz krize pošto Heken i ove sezone igra na veoma visokom nivou.
Pre toga je Norčeping remizirao i na gostovanju kod Jurgordena, a zanimljivo je da je i taj duel završen rezultatom 2:2. Dosta težak raspored je nekadašnji šampion Švedske imao u poslednje vreme, pošto treba podsetiti da i Jurgorden igra sjajno ove sezone o čemu svedoči trenutno četvrto mesto na tabeli.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Norčeping odigrao šest susreta na svom stadionu i ostvario po dva trijumfa, poraza i remija.
Nakon prva tri meča na svom terenu na kojima je ovaj klub ostvario dva trijumfa i remi, na poslednja tri susreta na Platinijumkars Areni, Norčeping je doživeo dva poraza i remi i biće ovo lepa prilika za prekid posta, protiv tima koji ruku na srce igra fenomenalno u poslednje vreme!

Halmštad: Fenomenalne partije u poslednje vreme!

Halmštad je osnovan 1914. godina, a do sada je ova ekipa četiri puta osvajala naslov prvaka Švedske, uz konstataciju da se to poslednji put desilo 2000. godine. Pored četiri titule prvaka zemlje, Halmštad je osvojio i jedan trofej u Kupu i to 1995. godine.
Prošle sezone je ova ekipa nažalost nastupala u drugom po kvalitetu rangu švedskog fudbala i zauzela drugo mesto na tabeli, što je naravno bilo dovoljno za plasman u Alsvenskan, a to je naravno i bio primarni cilj, i nema apsolutno nikakve sumnje da timu kao što je Halmštad nije mesto u drugoj ligi.
Bilo je nekoliko zanimljivih pojačanja pred početak šampionata, i utisak je da će ova ekipa imati veoma zapaženu ulogu ove sezone, a najbolji pokazatelj za to je i tabela koja nam govori da se ovaj tim trenutno nalazi na odličnom šestom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na sedmoplasirani Norčeping, kod koga između ostalog i dolaze u goste u ovom kolu.
Na poslednjih pet mečeva Halmštad je ostvario tri trijumfa i dva remija, i veliko je pitanje šta bi bilo da je ova ekipa igrala ovako na startu prvenstva.
U prošlom kolu su izabranici Magnusa Haglunda remizirali na svom terenu protiv Geteborga, a taj duel je mimo svih očekivanja završen bez pogodaka.
Pre toga je šestoplasirani tim na tabeli odigrao jedan sjajan meč na gostovanju kod Varberga i slavio rezultatom 1:2.
Poslednji poraz je dojučerašnji drugoligaš doživeo još sredinom maja na svom terenu kod Malmea, koji se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli i najveći je favorit za osvajanje titule.
Inače, na gostovanjima je četa trenera Haglunda odigrala šest mečeva i ostvarila tri trijumfa uz isto toliko poraza, ali uz podatak da je Halmštad na tri poslednja gostovanja ostvario isto toliko trijumfa, iako protivnici na tim mečevima nisu bili nimalo naivni.

Naš predlog

Mišljenja smo da je konačno došlo vreme za jedan trijumf Norčepinga, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.95.

Ako se malo osvrnemo na tradiciju, na međusobnim mečevima između ove dve ekipe uglavnom ima dosta pogodaka, a po našem mišljenju to bi vrlo verovatno mogao da bude slučaj i večeras pa vam preporučujemo da odigrate igru 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.93.

Za kraj, sigurno je da će domaćin od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Halmštada, pa je hrabra preporuka prelaz 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.