Tip dana: Farul Konstanca – Šerif: Komšijsko razračunavanje u poznatoj luci!

U sredu se nastavljaju mečevi prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između rumunskog Farula iz Konstance i moldavskog Šerifa iz Tiraspolja.
Početak duela između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova i 30 minuta.

Farul Konstanca: Težak posao za rumunskog prvaka!

Za one koji ne znaju, klub iz Konstance se pretprošlog leta fuzionisao sa Vitorulom, timom koji je došao do šampionske titule 2017. godine, nakon čega je Kluž u narednih pet izdanja rumunskog prvenstva stigao do naslova prvaka.
Vlasnik, ali i trener ovog kluba je legendarni George Hadži, koji je bez ikakve dileme i najbolji fudbaler u istoriji Rumunije.
Predsednik Farula je takođe legendarni George “Gica” Popesku, dok pored Hadžija koji ima čak 90 odsto akcija u klubu, 10% pripadaju i Ćiprijanu Mariki, nekadašnjem golgeteru Štutgarta i Šahtjora.
Nakon pomenutog petog mesta iz pretprošle sezone, iz kluba su pred početak prošle ozbiljno najavljivali da će učiniti sve da se prekine petogodišnja dominacija Kluža što se na kraju na sreću svih navijača kluba iz Konstance i dogodilo.
Naime, prošli šampionat je Farul završio na prvom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplairani FCSB, a šlag na tortu je svakako bila i pobeda u poslednjem kolu na gostovanju kod Kluža, pošto je taj duel završen rezultatom 1:2.
Velike ambicije aktuelni šampion Rumunije ima i ove sezone, međutim, nije sve počelo baš najbolje za ovu ekipu, pošto je prošle nedelje četa trenera Hadžija poražena u Superkupu Rumunije od Sepsija, a taj meč je završen rezultatom 0:1.
Na sve to ne treba zaboraviti ni da je Farul imao dosta problema u pripremnom periodu, pa dolazimo do podatka da su popularne Ajkule na pet pripremnih mečeva ostvarili samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza od kojih su neki bili i te kako ubedljivi, a tu posebno apostrofiramo duel protiv češke Ostrave koja je slavila sa više nego ubedljivih 5:0, i sigurno je da sve to može dosta da zabrine legendarnog Hadžija, koji je ruku na srce pripremne mečeve iskoristio da što bolje uigra ekipu, i svakako da rezultat nije bio u prvom planu.
Za kraj, treba napomenuti da je okosnica iz prošle sezone sačuvana, a u klub je stiglo nekoliko veoma zanimljivih fudbalera, a tu posebno mislimo na Rivaldinja i Borginja, dok se dosta očekuje i od nekadašnjeg štopera Famalikaa, Keiroša.

Šerif: Moldavci bi na “iskustvo” u narednu fazu!

Šerif je klub iz Tiraspolja koji je osnovan 1997. godine, a do sada je ova ekipa osvojila 21. titulu šampiona Moldavije, ali i dvanaest trofeja u Kupu i sedam u Superkupu, što ovaj klub čini najtrofejnijom moldavskom ekipom.
Pamtimo svi one nestvarne partije Šerifa u Ligi šampiona, kada je ova ekipa prvo u kvalifikacijama uspela da eliminiše Crvenu zvezdu i Dinamo iz Zagreba, a potom i da u grupnoj fazi osvoji čak sedam bodova u jednoj izuzetno teškoj grupi, u kojoj su pored njih tu još bili i Real Madrid, Inter i Šahtjor iz Donjecka.
Posebno treba napomenuti pobedu tima iz Tiraspolja na gostovanju kod Real Madrida, koji je te godine uspeo da dođe do “ušatog” trofeja. Na kraju je moldavski predstavnik zauzeo treće mesto u grupi i nastavio takmičenje u Ligi Evrope gde je eliminisan od Brage, nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
U Moldaviji i prošle sezone ništa novo – Šerif je bez većih problema stigao do novog naslova prvaka i to pošto je na kraju ova ekipa imala tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Petrokub, a sve to je Šerifu donelo plasman u nove kvalifikacije za Ligu šampiona.
U plej-ofu je klub iz Tiraspola odigrao deset mečeva i nije doživeo niti jedan poraz, pošto je u tom periodu ovaj klub ostvario sedam trijumfa uz tri remija.
Na sve to, treba dodati da je Šerif uspeo da dođe i do trofeja u moldavskom Kupu, a sve to nakon trijumfa u velikom finalu nad Baltijem, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, pa je celokupna sezona dobila najvišu moguću ocenu.
Naravno, ne treba zaboraviti ni na partije moldavskog prvaka u Ligi Evrope gde je ovaj tim zauzeo treće mesto u grupi, iza Sosijedada i Mančester Junajteda, što je bilo dovoljno za nastavak takmičenja u Ligi konferencije. Tamo je Šerif uspeo da prvo eliminiše beogradski Partizan, čime je ova ekipa još jednom pokazala da joj i te kako leže klubovi iz Srbije, ali je potom moldavski prvak eliminisan od Nice, i to nakon duplog poraza pošto je u Tiraspolju bilo 0:1, dok je na Azurnoj obali francuska ekipa slavila sa 3:1.
Za kraj, bilo je nekoliko zanimljivih transfera tokom leta, a i ovog puta će glavnu reč voditi strani fudbaleri, i veoma zanimljivo je da moldavski prvak u ovom trenutku u ekipi ima preko dvadeset stranaca!

Naš predlog

Ulog je zaista ogroman, pa ne treba ovde očekivati previše pogodaka zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.46.

Od onih sjajnih partija u grupnoj fazi Lige šampiona, Šerif je dobrano promenio igrački kadar i utisak je da je šampion Rumunije ipak blagi favorit na ovom duelu, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.35.

Za kraj, idealno je da probate sa duplom šansom na domaćina, uz kombinaciju igre na mali broj golova, zbog čega vam i savetujemo da se fokusirate na igru 1X&0-3 uz kvotu 1.59.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.