Meč dana: Zenit – CSKA Moskva: Duel starih znanaca u finalu ruskog Superkupa!

Ako bacimo pogled na ponudu za subotu, videćemo da nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva, a deluje da se najzanimljiviji susret igra u Kazanju gde će u okviru ruskog Superkupa snage odmeriti aktuelni šampion Zenit i osvajač ruskog Kupa – CSKA iz Moskve.
Početak duela između starih znanaca je zakazan za 16 časova.

Zenit: Ima li Zenit dostojnog rivala u Rusiji?

U Rusiji ništa novo. I prošlu sezone se šampion nije promenio, pošto je Zenit bez većih problema stigao do novog naslova prvaka i to pošto je ekipa iz Sankt Petersburga na kraju završila na prvom mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani CSKA iz Moskve, sa kojim će aktuelni šampion Rusije između ostalog i odmeriti snage danas u okviru finala Superkupa.
Na trideset odigranih mečeva klub iz Sankt Petersburga je doživeo samo dva poraza što verovatno i najbolje odslikava koliko lako je Zenit stigao do svoje desete titule prvaka Rusije, a pete uzastopne, što znači da ova ekipa u poslednje vreme dominira ruskim fudbalom i prava je šteta što zbog dobro poznate situacije Zenit neće moći da predstavlja ovu zemlju u Ligi šampiona, jer bi i tamo sigurno imao šta da poruči.
U ruskom Kupu je tim iz Sankt Petersburga i te kako podbacio, pošto je eliminisan još u šesnaestini finala, ali svakako da to takmičenje i nije bilo u prvom planu, pošto je sav fokus bačen na naslov prvaka.
Ovog puta su izostala zvučna pojačanja, a deluje da se Zenit nije preterano istakao u pripremnom periodu, i tu pre svega mislimo na poraz od Crvene zvezde, kada je bilo 2:1.
Pored toga, ova ekipa je samo remizirala protiv Fenerbahčea, ali i uspela da slavi protiv azerbejdžanskog Nefčija sa 3:1, uz konstataciju da je ovaj tim ipak ispod renomea Zvezde i Fenera, sa kojima se ruski tim nije proslavio.
Ako se malo osvrnemo na međusobne mečeve protiv Moskovljana, u poslednjem je slavio CSKA, dok je pre toga klub iz Sankt Petersburga vezao čak deset duela bez poraza, i to upisao devet trijumfa, uz samo jedan remi, što nam jasno govori da CSKA u poslednje vreme ima dosta problema u međusobnim susretim protiv desetostrukog šampiona Rusije.
Za kraj, Sergej Semak nema problema sa povređenim i odsutnim fudbalerima, pa se očekuje da najjači mogući sastav izađe na megdan protiv silno motivisanih Moskovljana.

CSKA Moskva: Moskovljani imaju velike ambicije ove sezone!

CSKA iz Moskve je do sada čak trinaest puta osvajao titulu šampiona Rusije, a isto toliko puta su Moskovljani završili šampionat i na drugom mestu na tabeli, što nam jasno govori da se radi o najtrofejnijem ruskom klubu.
Pored deset titula prvaka Rusije, ovaj tim je trinaest puta došao do trofeja u Kupu, a poslednji put je to bio slučaj prošle sezone, kada je ova ekipa došla do pehara nakon trijumfa u velikom finalu protiv Krasnorada, kada je klub iz prestonice slavio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Inače, kada se radi o prošlogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga ruskog fudbala, CSKA je na kraju završio na drugom mestu na tabeli uz devet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Zenit, sa kojim će između ostalog i odmeriti snage danas u Superkupu protiv Zenita.
Tokom leta je CSKA sačuvao okosnicu, a primarni cilj ove sezone će bez ikakve sumnje biti napad na šampionsku titulu, što svakako neće biti nimalo lak zadatak.
Ako se malo osvrnemo na završetak prošlog šampionata, doći ćemo do zaključka da su Armejci na poslednjih pet susreta u svim takmičenjima ostvarili tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, a tu naravno računamo i pobedu nad Krasnodarom u finalu ruskog Kupa.
Što se tiče partija na gostujućem terenu, u prošlom izdanju ruske Premijer lige, Moskovljani su odigrali petnaest mečeva na strani i ostvarili šest trijumfa, četiri remija i pet poraza.
Dosta bolji je nekadašnji šampion Rusije bio na svom terenu, gde je ovaj klub ostvario jedanaest trijumfa, tri remija uz samo jedan poraz.
Sigurno je da če Moskovljani imati ogroman motiv na ovom susretu, pošto bi eventualnim trijumfom protiv aktuelnog šampiona došli do drugog trofeja u sezoni, što bi bila svakako sjajna stvar, pošto je CSKa u poslednjih nekoliko godina igrao ispod svih očekivanja.
Za kraj, poslednji trijumf na gostovanju kod Zenita, CSKA je ostvario još 2011. godine u ruskom Kupu, kada je bilo 0:2.

Naš predlog

Veoma nezahvalno je prognozirati konačan duel ovog meča, a na sve to i jedni i drugi nisu oduševili na pripremama, pa nas vrlo verovatno očekuje jedan susret sa malim brojem pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola uz kvotu 1.83.

Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da je ipak Zenit na papiru bolji rival i verujemo u novi trofej ekipe iz Sankt Petersburga, pa vam hrabro predlažemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.89.

Za kraj, idealno bi bilo da probate i sa kombinacijom igara 1X&0-3, a sve to uz odličnu kvotu 1.74 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.