Tiket dana (četvrtak, 10.09.2023)

Tiket dana

Veliki broj utakmica igra se danas, a uglavnom se radi o prvim mečevima trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope i Ligu konferencija. Kvote iz tiketa su bile važeće u momentu njegovog sastavljanja.

Šerif – BATE Borisov – 1 @ 1.62 u Mozzartbet

Ovaj Šerif nije kao onaj pre dve godine koji je pobedio Real na Santjago Bernabeu, iako su Madriđani kasnije stigli do naslova šampiona Evrope, ali je i dalje respektabilan tim. Moldavci su, sada već, redovni u grupnoj fazi nekog takmičenja, a biće tako i ove jeseni. Pitanje je hoće li igrati u Ligi Evrope ili Ligi konferencija. Ponovo su krenuli ka Ligi šampiona, uspešno prebrodili prvu prepreku u vidu rumunskog prvaka Farula, ali su stali na drugom stepeniku u dvomeču sa izraelskim Makabijem iz Haife. Čak i protiv jakih Izraelaca imali su priliku da slave, delilo ih je samo pet minuta igre, ali su primili gol i kasnije izgubili u produžecima. BATE je neočekivano u kvalifikacijama, bili su tek treći u prvenstvu Belorusije, ali su se posle kazni za Soligorsk i Energetik oni preselili u kvalifikacije za Ligu šampiona. Prvo su eliminisali albanski tim Partizani, da bi onda doživeli pravu katastrofu u dvomeču sa kiparskim Arisom, primivši 11 golova u dva meča, mada su i oni dali pet komada. Šerif je u ovom trenutku znatno ozbiljniji od BATE-a, pogotovo jer Belorusi moraju da igraju na neutralnom terenu kao domaćini. Smatramo da će Šerif slaviti u prvom meču, a za jedinicu se dobija koeficijent 1.62 u kladionici Mozzartbet.

Zrinjski – Breidablik – 1 @ 1.85 u Mozzartbet

Mostarci su hrabro ”poginuli” u Bratislavi, kao i prošlog leta, samo sada ne mogu da budu u potpunosti nezadovoljni ishodom jer su uspeli da stignu prednost rivala od 2:0. Remi, ipak, nije bio dovoljan da prođu dalje, s obzirom da su u prvoj utakmici izgubili na svom terenu minimalnim rezultatom. Zrinjski je, može se reći, imao sreće kod žreba za ovu rundu. Oni su kao šampioni svoje zemlje za rivala dobili još jednog prvaka koji je ispao u drugoj rundi, a to je islandski Breidablik. Ova ekipa je krenula od pretkvalifikacija, tada je ubedljivo slavila protiv dva rivala, a pamti se ”petarda” u duelu sa ekipom Budućnosti iz Podgorice. U prvom kolu kvalifikacija Breidablik je izbacio irski Šamrok, ali je FC Kopenhagen bio prejak rival u drugom kolu. Bolji iz ovog dvomeča će u plej-ofu za Ligu šampiona igrati protiv austrijskog LASK-a, koji je jak protivnik, ali će barem obezbediti učešće u Ligi konferencija, čak i da izgube. ”Plemići” će imati opet veliku podršku u Mostaru i vreme je za prvu pobedu, s obzirom da nisu slavili ni protiv Urartua ni protiv Slovana posle 90 minuta. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.85.

Leh – Trnava – 1,2+ @ 1.90 u Mozzarbet

U okršaju poljskog i slovačkog tima u kvalifikacijama za Ligu konferencija favorit je ekpa iz Poznanja. Ne samo da je poljski šampionat jači, već je Leh tim koji je imao svoje odlične momente u Evropi, posebno u prethodnoj sezonu u kojoj su stigli do četvrtfinala Lige konferencija kada ih je zaustavio kasniji finalista, italijanska Fiorentina. Čak i protiv Viole su imali šansu, u revanšu su nadoknadili tri gola minusa u sred Firence, ali nisu izdržali do kraja. Spartak iz Trnave je izbacio letonsku audu u prethodnom kolu, a u prva dva kola novog prvenstva Slovačke uzeli su samo bod. Leh je u dobroj formi na startu sezone, dva puta su savladali Kauno Žalgiris, predstavnika Litvanije, a u prvenstvu su osvojili četiri boda u prva dva kola. Očekujemo laku pobedu Leha, uz bar dva postignuta gola. Za 1,2+ koeficijent je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Hajduk – PAOK – 0-2 @ 1.85 u Mozzartbet

Jedan od derbija ove runde u kvalifikacijama za Ligu konferencija igra se na splitskom Poljudu, koji će biti prepun. Sve karte za meč sa solunskim PAOK-om su rasprodate, pa će Bili imati veliku podršku sa tribina. Ne sumnjamo da će isto, ili bar slično, biti u revanšu na čuvenoj Tumbi u Solunu, pa će ovo, sigurni smo, biti dvomeč sa najviše gledalaca ukupno. Žrebom nisu zadovoljni ni jedni ni drugi, Grci su očekivali lakšeg rivala iz slabijeg šešira, ali ni Hajduk ne može biti zadovoljan koga su mu kuglice dodelile iz jačeg. Pobednika u plej-ofu čeka bolji iz okršaja Rozenborga i Hartsa, pa će svakako to biti povoljniji žreb za uspešnijeg. Hajduk se, kao osvajač Kupa Hrvatske, tek sada uključuje u kvalifikacije za Evropu, ali su odigrali tri jake utakmice u Hrvatskoj. Izgubili su Super kup od Dinama, ali su se Modrima revanširali u prvom kolu prvenstva. Nakon toga Hajduk je slavio i u ”morskom” derbiju protiv Rijeke. Očekujemo tvrd meč i malo golova, pa bi se pobednik mogao dobiti tek u revanšu u Solunu. PAOK je izbacio Beitar u prošlom kolu, i to posle samo 0:0 na Tumbi. Sada je naš predlog 0-2 gola, a za ovaj tip kvota je 1.85 u kaldionici Mozzartbet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Mozzartbet iznosi 10.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.