Tip dana: Kristal Palas – Arsenal: Derbi Londona kao šlag na tortu

Večeras od 21 čas očekuje nas duel između dvije ekipe iz Londona. Prošlogodišnjeg vicešampiona Arsenala i sada već ustaljenog člana Premijer lige – Kristal Palasa. Ovom utakmicom spušta se zavesa na još jedno fantastično kolo u engleskoj Premijer ligi.

Arsenal: Može li bolje nego prošle sezone?

Arsenal je najtrofejniji londonski klub i prvi klub iz prestonice Engleske koji je bio šampion države. Tobdžije su ostale bez titule na proljeće, uprkos tome što je makar u jednom trenutku izgledalo da bi mogli da svrgnu Siti sa trona. Ukoliko se sve kockice poklope, a baš djeluje da bi mogle, Arsenalovi će momci izletjeti iz boksa kao da sutra ne postoji, gladni pobjede i davanja golova. Haverc će biti ono što je Gabrijel Žezus bio prošle u smislu dokazivanja nevjernim Tomama šta može, Deklan Rajs će leći u ovom timu, to je već sada jasno, i dati mu neophodnu stabilnost, a Bukajo Saka i kapiten Odegard samo će potvrditi svoj kvalitet.

U prošlom kolu su na svom Emirejtsu prikazali veoma lepršavu igru i upisali 3 boda na samom startu Premijer lige. Slavili su rezultatom 2:1 protiv Notingem Foresta, golovima Nketije i upravo Bukaja Sake. Iako su u prvom poluvremenu pružili odličnu partiju, u drugom poluvremenu je došlo do određenih oscilacija pa su na kraju strijepili za sva 3 boda.

Tradicija je ubjedljivo na strani Arsenala. Ona zvuči nevjerovatno i glasi – Arsenal je izgubio samo JEDNOM na gostovanjima Kristal Palasu. Odigrali su ukupno 17 utakmica u gostima kod Palasa i upisali su 9 pobjeda i čak 7 neriješenih ishoda. Da li će se pozitivna tradicija nastaviti i večeras ostaje da vidimo.

Kristal Palas: Opstanak je siguran sa Hodžsonom

Tim koji se sada već ustalio kao stalni učesnik Premijer lige, na sredini prošle sezone imao je problem, činilo da nisu sigurni i da im se smiješi ispadanje u Čempionšip, međutim preuzeo ih je ON. Učtivi i fini gospodin, koji je zasluživao više ugleda no što mu se pripisuje, spasao je Palas od ispadanja prošle godine, a onda odlučio da njegova odiseja dobije makar još jedan refren – Roj Hodžson.

Neće više biti u crveno-plavom biti talismana Vilfreda Zahe, što može da predstavlja ogroman problem, pošto je često Palas igrao samo kada se Zahi igrao fudbal. Ali tu je Ebereči Eze, koji je od izgubljenog dječaka postao kandidat za selekciju Gareta Sautgejta, i sve to zahvaljujući Hodžsonu. Sa Majklom Oliseom, Geijem, Vordom i Andersenom, uz dodatak iskusnog Džefersona Lerme i Šeika Dukurea, koji napokon privlači pažnju i većih klubova, Palas ima tim koji može lagano da se vrti oko desetog mjesta.

Ali, hoće li imati srca da presjeku i rastanu se od Hodžsona ukoliko stvari pođu po zlu? U novu sezonu su ušli trijumfalno pošto su u gostima kod Šefilda upisali pobjedu od 0:1. Gol je postigao Eduard na asistenciju iskusnog Andreja Ajuva. Večeras ih očekuje mnogo teži meč ali nikome nije prijatno kada gostuje na Selhus Parku koji spada u jedan od najakustičnijih stadiona u Engleskoj.

Naš prijedlog:

Ubjedljivi favorit na ovoj utakmici je Arsenal čija pobjeda se plaća koeficijentom 1.65 u CircusBet kladionici. Pobjeda domaćih se plaća čak kvotom 5.50, dok je kvota na podjelu bodova okruglo 4.00.

Po nama Arsenal ovde neće lako doći do pobjede, pa s toga predlažemo igro X2,NG po kvoti 2.15 u CircusBet kladionici.

Ako želite nešto jaču kvota pokušajte sa 2,0-3 uz koeficijent 2.13, a za ljubitelje baš jakih kvota predlog je prelaz x-2 sa koeficijentom 4.10 u kladionici CircusBet.

mm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.