Tip dana: Lajpcig – Štutgart: Gosti silovito startovali, Red Bul bez prava na kiks na domaćem terenu!

U petak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni meč drugog kola nemačke Bundeslige u okviru kog će Lajpcig na svom terenu ugostiti Štutgart.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Lajpcig: Da li je moglo bolje kod “farmaceuta”?

Lajpcig je i prošle sezone ostvario svoj primarni cilj, a to je naravno godinama unazad plasman u grupnu fazu Lige šampiona.
Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, utisak je da svi u klubu imaju razloga za zadovoljstvo, uz jedan bolan poraz u osmini finala Lige šampiona, kada je Siti demolirao nemačkog predstavnika sa 7:0.
Ipak, Red Bul je drugi put uzastopno, ali i drugi put u svojoj istoriji stigao do trofeja u nemačkom Kupu, nakon trijumfa u velikom finalu nad ekipom Ajntrahta iz Frankfurta.
Iako je u jednom trenutku plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje bio i doveden u pitanje, Lajpcig je fenomenalno finiširao u prvenstvu i sa pet vezanih trijumfa došao do trećeg mesta na tabeli.
Tokom leta je klub napustio najbolji fudbaler Nkunku, međutim, stigla je zamena u vidu Opende, iza kog je fenomenalna sezona u Lansu pošto je na 38 mečeva ovaj fudbaler postigao 21 pogodak, i vodio svoju sada već bivšu ekipu do direktnog plasmana u Ligu šampiona.
Uvertira u početak nemačke Bundeslige bilo je finale Superkupa, u kom su snage odmerili šampion Nemačke Bajern iz Minhena, i naravno, osvajač Kupa, Red Bul Lajpcig.
Na Alijanc Areni u Mihenu, izabranici Marka Rozea su demolirali aktuelnog šampiona Nemačke sa 3:0, a junak tog finala bio je Dani Olmo koji je postigao sva tri pogotka, uz konstataciju da je na tom susretu za Bavarce debitovao Hari Kejn.
Nažalost u prvenstvu je Lajpcig odmah morao da putuje na teško gostovanje kod Leverkuzena, gde su silno motivisani “farmaceuti” slavili sa 3:2, u jednom zaista sjajnom susretu.
Priliku za popravni, aktuelni osvajač nemačkog Kupa imaće već večeras protiv Štutgarta, koji je odigrao sjajan meč u prvom kolu.
Za kraj, poslednji međusobni susret između ove dve ekipe je odigran krajem januara prošle godine kada je Red Bul slavio sa 2:1.

Štutgart: Fantastičan start šampionata!

Ono što je svakako najvažnije kada je u pitanju prošla sezona je činjenica da je ekipa Štutgarta nekako uspela da obezbedi opstanak u društvu najboljih.
Naime, regularni deo šampionata nekadašnji šampion Nemačke je završio na šesnaestoj poziciji na tabeli pa je morao u doigravanje sa trećeplasiranim timom Cvajte, a to je bio Hamburg.
Inače, u poslednjem kolu prošlosezonskog izdanja Bundeslige, popularne Švabe su samo remizirale na svom terenu protiv Hofenhajma, kome taj duel nije bio od prevelike takmičarske važnosti.
Bilo kako bilo, Štutgart je kada je to bilo najpotrebnije odigrao dva brutalno dobra meča, savladao dva puta HSV i potpuno zasluženo došao do opstanka u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala.
Prvi susret baraža nam je već dobrano nagovestio koja od ove dve ekipe će igrati u Bundesligi, pošto je Štutgart slavio sa 3:0, a da stvari budu još bolje, izabranici Sebastijana Henesa su slavili i u revanšu sa 1:3, i tako eliminisali Hamburg, koji je inače bez direktnog plasmana u Bundesligu ostao na jedan poprilično neverovatan način, nakon velikog preokreta Hajdenhajma i postignutog gola u devetom minutu sudijske nadoknade.
Ako bacimo pogled na ovosezonski roster Švaba, deluje da će se ovaj tim ponovo grčevito boriti za opstanak u društvu najboljih, iako je klub koji je čak pet puta bio šampion Nemačke u svojoj istoriji na najbolji mogući način započeo ovo prvenstvo.
Naime, izabranici Sebastijana Henesa su na svom stadionu demolirali ekipu Bohum, a taj susret na Mercedes-Benz Areni je završen sa više nego ubedljivih 5:0.
Poznato je da Bohum generalno ima dosta problema na strani, ali se i pored toga čini da je malo ko očekivao da će fudbaleri Štutgarta ovako lako upisati trijumf, a na sve to i postići čak pet pogodaka, pošto je upravo neefikasnost bila jedan od najvećih problema Švaba prošle sezone.
Za kraj, jedan veoma zanimljiv podatak. Red Bul Lajpcig i Štutgart su do sada odigrali osam mečeva i Lajpcig je ostvario osam trijumfa, dva puta je bilo nerešeno, dok gosti na ovom susretu nisu do sada upisali nijedan trijumf.

Naš predlog

Iako su gosti pružili jednu izvanrednu partiju u prvom kolu, mišljenja smo da je ipak Lajpcig veliki favorit na ovom premijernom susretu drugog kola Bundeslige, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.49.

Za očekivati je da domaća ekipa od samog starta krene ofanzivno ka golu Štutgarta, zbog čega vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.14.

Za kraj, miriše na dosta pogodaka, jer kao što smo već konstatovali, domaćin će od početka želeti da nametne svoj ritam, dok gosti nemaju šta da izgube, pa vam predlažemo da odigrate igru 4+ uz kvotu 2.44 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.