DERBI DANA: Lajpcig – Bajern Minhen: Bavarci spremaju osvetu za poraz u Superkupu!

U subotu je na programu nekoliko sjajnih mečeva, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na Red Bul Areni gde će fudbaleri Lajpciga ugostiti Bajern iz Minhena.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta
.

Lajpcig: Bikovi u strašnom naletu!

Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, slobodno možemo reći da je Red Bul ostvario svoj primarni cilj, a to je naravno godinama unazad plasman u grupnu fazu Lige šampiona.
Tamo je nemački predstavnik bez većih problema stigao do plasmana u nokaut fazu, ali je u osmini finala Lajpcig doživeo katastrofalan poraz na gostovanju kod Mančester sitija, kada je bilo čak 7:0.
Zanimljivo je da se Red Bul i ovog puta nalazi u istoj grupi sa aktuelnim šampionom Engleske, a pored Građana, tu su još i Crvena zvezda, ali i Jang Bojs koji je u prvom kolu savladan na gostovanju rezultatom 1:3, pa slobodno možemo reći da su Bikovi na najbolji mogući način započeli ovogodišnje izdanje najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Ono što je ipak obeležilo prošlu sezone što se tiče Lajpciga, je drugi uzastopni trofej u nemačkom Kupu, pošto je u velikom finalu bez većih problema savladan Ajntraht iz Frankfurta.
Tokom leta je klub napustio ubedljivo najbolji fudbaler Nkunku, koji je prešao u Čelsi, međutim, stigla je zamena u vidu Opende, iza kog je fenomenalna sezona u Lansu pošto je na 38 mečeva ovaj fudbaler postigao 21 pogodak, i vodio svoju sada već bivšu ekipu do direktnog plasmana u Ligu šampiona.
Uvertira u početak nemačkog prvenstva bio je Superkup, u kom su snage odmerili šampion Nemačke Bajern iz Minhena, i naravno, osvajač Kupa, Red Bul Lajpcig.
Pomalo i neočekivano, na Alijanc Areni u Mihenu, izabranici Marka Rozea su demolirali aktuelnog šampiona Nemačke sa 3:0, a junak tog finala bio je Dani Olmo koji je postigao sva tri pogotka.
Već u prvom kolu prvenstva Lajpcig je putovao na teško gostovanje kod Leverkuzena, i taj duel je pripao domaćinu, rezultatom 3:2.
Nakon toga je prošlosezonski osvajač nemačkog Kupa vezao četiri trijumfa i u ovom trenutku se popularni Bikovi nalaze na petom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Borusiju iz Dortmunda.
U prošlom kolu su puleni trenera Rozea slavili na veoma teškom gostovanju kod Menhengladbaha, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Na domaćem terenu je Lajcpig do sada odigrao dva meča i ostvario isto toliko trijumfa uz fenomenalnu gol razliku 8:1.
Za kraj, Marko Roze za ovaj duel protiv aktuelnog šampiona Nemačke neće moći da računa na Olma, Vernera i Orbana.

Bajern Minhen: Može li iko da ugrozi Bajern?

Generalni utisak je da Bavarci nisu blistali prošle sezone, ali je i pored toga nemački velikan uz dosta muke stigao do nove titule šampiona Nemačke, i to na jedana zaista neverovatan način.
Naime, pre poslednjeg kola je Borusija iz Dortmunda bila na prvom mestu na tabeli, i imala dva boda viška u odnosu na Bajern, koji je inače u pretposlednjem kolu doživeo poraz na svom stadionu od Lajpciga, sa kojim će i ovog puta odmeriti snage.
Ipak, na veliko razočarenje svih navijača Milionera, Dortmund je u poslednjem kolu samo remizirao na svom terenu protiv Majnca, a to su Bavarci iskoristitili i golom Musijale u 89. minutu meča sa Kelnom, došli do jedanaeste uzastopne Salatare, iako se to uoči poslednjeg kola činilo gotovo nemogućim zadatkom.
Tokom letnjeg prelaznog roka je u Minhen stigao Hari Kejn iz Totenhema, u transferu vrednom 100 miliona evra, što je najveći ulazni transfer u istoriji nemačkog velikana.
Pored njega su klub pojačali i Gereiro i Kim, čime je i te kako pojačana odbrana, koja je prošle sezone bila ubedljivo najslabiji deo tima.
Već na startu sezone, Bajern je doživeo katastrofalan poraz od Lajpciga u Superkupu Nemačke, pošto su Bikovi slavili rezultatom 3:0.
Ipak, u prvom kolu prvenstva su Bavarci demolirali Verder iz Bremena na gostovanju kada je bilo 0:4, a nakon toga je aktuelni šampion Nemačke vezao još dva trijumfa, da bi u četvrtom kolu Hari Kejn i drugari remizirali na svom terenu protiv Leverkuzena u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 2:2.
Najzad, u prošlom kolu je Bajern slavio na svom stadionu protiv Bohuma, i sigurno je da je to bio najbolji meč ove ekipe u ovogodišnjem izdanju Bundeslige, o čemu najbolje govori i pobeda od čak 7:0.
Na gostovanjima je do sada tim iz Minhena odigrao dva meča i ostvario isto toliko trijumfa, a ostaje da se vidi da li će izabranici Tomasa Tuhela ostati maksimalni i nakon ovog gostovanja na Red Bul Areni.
Za kraj, trener aktuelnog šampiona Nemačke za ovaj derbi neće moći da računa na Gnabrija, De Lihta, Nojera, Marušića i Buhmana. 

Naš predlog

Lajpcig blista na svom stadionu, a već smo imali prilike da se uverimo u to da popularni Bikovi i te kako umeju da odigraju dobro protiv Bajerna, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 3.60.

Dueli između ova dva kluba nam uvek donose dosta pogodaka, a to će po svemu sudeći biti slučaj i večeras. Na sve to, u velikoj meri smo ubeđeni da domaćin neće doživeti poraz na ovom duelu pa vam predlažemo da probate sa kombinacijom igara 1X&4+ uz fantastičnu kvotu 4.20.

Za kraj, najrealnija prognoza za veliki derbi nemačkog fudbala je da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodaka, pa predlažemo igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.43.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.