TIP DANA: Elče – Andora: Dojučerašnji prvoligaš u ogromnim problemima!

U ponedeljak je poprilično slaba ponuda za klađenje, pa smo za vas ovog puta analizirali jedan od poslednjih mečeva desetog kola španske Segunde u kom će Elče na svom stadionu ugostiti Andoru.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 19 časova.

Elče: Očekivali smo dosta više na startu sezone!

Elče je prošle sezone ispao iz La Lige, i to pošto je ova ekipa na kraju sezonu završila na poslednjem mestu na tabeli sa samo 25 osvojenih bodova.
Veoma zanimljivo je da je tim iz Alikantea svoje najbolje partije pružio u samom finišu prvenstva, kada jev već bilo jasno da ovaj tim nećemo i sledeće godine gledati u društvu najboljih.
Naime, na pet poslednjih susreta Elče je ostvario dva trijumfa uz tri remija, a zanimljivo je da ovaj klub u tom periodu uspeo da savlada Atletiko Madrid na svom terenu, pobedi Atletik Bibao u sred Baskije, ali i da remizira kod Sevilje, što nam pokazuje da je ova simpatična ekipa mnogim klubovima pomrsila konce u finišu prošlogodišnjeg izdanja La Lige.
Naravno, ovog puta je primarni cilj povratak u najkvalitetniji rang španskog fudbala, ali kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da od toga ne bude ništa, ali ne samo to, već će se po svemu sudeći tim iz Alikantea do kraja prvenstva boriti čak i da sačuva drugoligaški status.
U ovom trenutku se izabranici Sebastijana Bekaćećea nalaze na katastrofalnom devetnaestom mestu na tabeli koje nažalost na kraju prvenstva znači i selidbu u niži rang, što bi bila prava katastrofa.
Do sada je prošlogodišnji član La Lige odigrao devet mečeva u Segundi i ostvario samo dva trijumfa, tri remija uz čak četiri poraza.
Na poslednjih pet mečeva u Segundi, tim iz Alikantea je ostvario samo jedan trijumf, uz dva remija i isto toliko poraza.
U prošlom kolu su puleni Sebastijana Bekaćećea lagano poraženi na gostovanju kod Hihona, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Na domaćem terenu je Elče do sada odigrao pet mečeva i ostvario dva trijumfa, dva remija, uz samo jedan poraz, i to od novajlije Ferola kada je bilo 0:1.
Daleko lošije ovaj tim igra na strani, gde je devetnaestoplasirani tim na tabeli odigrao četiri susreta i doživeo čak tri poraza, uz samo jedan remi, i samo dva postignuta gola, što je premalo za ekipu koja je pre početka šampionata imala najviše moguće ciljeve.

Andora: Primarni cilj će i ovog puta biti opstanak!

Za slučaj da niste znali, vlasnik Andore je Đerar Pike, koji je dugo imao nameru da kupi neki manji klub, a želja mu se ostvarila u decembru 2018. godine, kada je bivši fudbaler Barselone zajedno sa Kosmos grupom kupio Andoru, a veoma interesantno je da je to jedini poluprofesionalni tim u toj državi i jedini koji se takmiči u Španiji.
Zanimljivo je da se u tom trenutku ova ekipa takmičila u petom po kvalitetu rangu španskog fudbala, a za samo tri godine je Andora uspela da dođe do istorijskog plasmana u Segundu, što su navijači ovog kluba i te kako znali da proslave, s obzirom da se bez ikakve sumnje radi o najvećem uspehu u dosadašnjoj istoriji.
Prošla sezona se bez ikakve sumnje može okarakterisati uspešnom, pošto je ova simpatična ekipa na kraju završila na sjajnom sedmom mestu na tabeli, a poznato je da na kraju regularnog dela prvenstva u Segundi timovi koji završe od trećeg do šestog mesta izbore plasman u doigravanje.
Ipak, Andora nije bila toliko blizu tom svom cilju, pošto je na kraju ovaj tim imao čak osam bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Albasete.
Slobodno možemo reći da je tim koji je u vlasništvu legendarnog Pikea igrao daleko bolje nego što su svi to očekivali, iako je primarni cilj ovog tima i prošle, a i ove sezone opstanak u društvu najboljih.
Nažalost, trenutno se Andora nalazi u opasnoj zoni, preciznije na sedamnaestom mestu na tabeli uz samo deset osvojenih bodova, što je samo za bod više u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Do sada je ova ekipa odigrala devet mečeva i ostvarila tri trijumfa, jedan remi i čak pet poraza, a u prošlom kolu je ovaj tim poražen na svom terenu od Saragose, kada je bilo 0:1.
U gostima je Andora odigrala četiri meča i doživela čak tri poraza uz samo jedan trijumf i to na startu prvenstva kod Leganesa, kada je bilo 0:1.
Inače, na poslednjih pet mečeva izabranici Edera Sarabije su ostvarili samo jedan trijumf i to na svom terenu protiv Ovijeda kada je bilo 1:0, jedan remi i čak tri poraza.

Naš predlog

Iako Elče generalno ima dosta problema u dosadašnjem toku prvenstva, ovaj tim igra solidno na svom terenu, i mišljenja smo da će domaćin dosta lakše nego što se očekuje slaviti na ovom duelu pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.00.

Očekuje se da dojučerašnji prvoligaš od prvog minuta krene ofanzivno ka golu Andore, zbog čega hrabro savetujemo prelaz 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.15.

Za kraj, poprilično realno je da Elče postigne makar dva gola na ovom susretu, pa predlažemo da odigrate igru D2+ uz kvotu 2.18.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.