TIP DANA: Španija – Škotska: Furija sprema osvetu Škotima!

Od četvrtka se nastavljaju mečevi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Španije i Škotske.
Početak duela između ove dve reprezentacije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Španija: Furija želi osvetu za poraz u Glazgovu!

Španci su na poslednjem Mundijalu eliminisani u osmini finala od Maroka, što je u domovini naravno okarakterisano neuspehom.
Došlo je do smene na klupi, a novi selektor Furije je pomalo i neočekivano postao Luis de la Fuente, koji je pre toga sa dosta uspeha vodio mlađe selekcije nacionalnog tima.
Ovaj strateg je uspeo nešto što neki njegovi prethodnici nisu, a to je da sa ovom selekcijom dođe do trofeja, i to u Ligi nacija, nakon trijumfa u velikom finalu nad Hrvatskom, posle boljeg izvođenja jedanasteraca.
Kada su u pitanju kvalifikacije za predstojeće Evropsko prvenstvo, Španija je do sada odigrala četiri meča u ovim kvalifikacijama i ostvarila tri trijumfa uz jedan poraz, što je u ovom trenutku dovoljno za drugo mesto na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Škotsku, koja ruku na srce ima i meč viška, pošto je poznato da je Furija imala obaveze i u Ligi nacija.
U prvom kolu je na domaćem terenu bez većih problema savladana Norveška, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Ipak, već u drugom kolu su Španci razočarali pošto su na gostovanju kod Škotske u Glazgovu poraženi sa 2:0, a oba gola delu su Mektomineja, koji je sasvim sigurno i prva zvezda ova selekcije.
Sve to je upalilo crveni alarm u taboru nekadašnjeg svetskog i evropskog šampiona, koji je odmah nakon toga iskalio bes na gostovanju kod Gruzije, pošto je taj meč završen sa više nego ubedljivih 1:7, a apsolutno nećemo preterati ako kažemo da su izabranici selektora Luisa de la Fuentea mogli i do ubedljivijeg trijumfa.
Treba napomenuti da je jedan od golova za Španiju na tom susretu postigao i šesnaestogodišnji Lamin Jamal koji je tako postao najmlađi strelac u istoriji kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, i prava je šteta što ovaj talentovani fudbaler Barselone zbog povrede kuka neće moći da nastupi na ovom meču protiv lidera na tabeli grupe A.
Najzad, u prošlom kolu je Furija bez većih problema slavila na svom stadionu protiv slabašnog Kipra, a taj meč u Granadi završen je rezultatom 6:0, pa da nije bilo tog poraza od Škota u drugom kolu kvalifikacija, sada bi sigurno pričali o idealnom startu za izabranike Luisa de la Fuentea.
Ako se osvrnemo malo na međusobne mečeve između Španije i Škotske, doći ćemo do zaključka da je na poslednjih pet susreta Španija ostvarila dva trijumfa, isto toliko puta je bilo nerešeno, uz već pomenuti trijumf Škota u ovim kvalifikacijama za prvenstvo starog kontintenta.

Škotska: Fantastične partije na startu kvalifikacija!

Škotska se poslednji put kvalifikovala na Mundijal još davne 1998. godine, kada je ova reprezentacija takmičenje završila još u grupi, nakon dva poraza i jednog remija.
Što se tiče Evropskog prvenstva, ova selekcija je na poslednjem EP zauzela poslednje mesto u grupi i to u konkurenciji Engleske, Hrvatske i Češke, i tako nažalost ostala bez plasmana u narednu fazu, što i jeste bio primarni cilj, iako je veliko pitanje koliko je to bilo realno u tom trenutku.
Malo ko je očekivao sigurno da će Škoti igrati ovako dobro u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, ali trenutno je situacija takva da se ova reprezentacija nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak šest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Španiju, uz napomenu da izabranici Stiva Klarka imaju i meč viška u odnosu na Furiju, koja je kao što smo već napomenuli imala obaveze u prošlom izdanju Lige nacija, gde je ovaj tim stigao do trofeja.
Krenimo redom. U prvom kolu je reprezentacija Škotske odigrala dosta dobar meč na svom terenu protiv Kipra, koji je bez većih problema savladan sa 3:0.
Usledio je derbi ove grupe, pošto je u Glazgovu gostovala Španija, a slobodno možemo konstatovati da je to bila jedna od najboljih partija Ostrvljana u poslednjih nekoliko godina.
Taj duel je završen pobedom domaćina od 2:0, a dvostruki strelac bio je Mektominej, koji tradicionalno dobro igra za reprezentaciju, uz napomenu da ovaj fudbaler u poslednje vreme igra na vrhunskom nivou i u Junajtedu.
Nakon toga su Škoti morali da putuju na prvo gostovanje u ovim kvalifikacijama i to kod Norvežana, gde je ova selekcija slavila sa 1:2.
Haland je doveo Vikinge u vođstvo, ali je onda gostujuća selekcija prvo stigla do izjednačenja u 87. minutu susreta preko Djuksa, a onda je samo dva minuta kasnije gol postigao i Meklin, što je bilo dovoljno za prvi trijumf na strani i to kod izuzetno kvalitetnog protivnika.
Potvrda sjajnih partija desila se kolo nakon toga kada su Škoti na svom terenu bili bolji od Gruzije koja ima jednu zaista sjajnu generaciju.
Taj meč je završen rezultatom 2:0, a maksimalni učinak je lider na tabeli grupe A sačuvao i u prošlom kolu kvalifikacija kada je na gostovanju kod Kipra slavio sa 0:3, a veoma zanimlivo je da je taj rezultat stajao na semaforu već posle 30-og minuta igre.
Ako se osvrnemo na prethodne međusobne duele između Španije i Škotske, treba reći da su Škoti samo jednom slavili na gostovanju kod Furije, i to u prijateljskom meču davne 1963. godine kada je bilo 2:6.

Naš predlog

Sigurno je da će Furija dati sve od sebe da se revanšira Škotima za poraz u Glazgovu, a na sve to ujedno ovoj selekciji nanesi i prvi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i mišljenja smo da će Španija u svemu tome i uspeti, i deluje zaista da će nekadašnji šampion Evrope od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu gostiju, zbog čega hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.73.

Gosti nemaju šta da izgube pošto u ovom trenutku imaju čak šest bodova viška u odnosu na drugoplasirane Špance, pa se vrlo lako može desiti da prisustvujemo jednom otvorenom susretu koji će nam doneti golove na obe strane.
Topla preporuka je igra GG za koju je Meridianbet pripremio fantastičnu kvotu 2.31, a za one hrabre predlažemo i igru IGG uz fenomenalnu kvotu 5.60 u Meridianu.

Za kraj, kao što smo već konstatovali, uvereni smo da će se Furija revanširati Škotima za poraz u drugom kolu kvalifikacija, ali i da će nam ovaj duel doneti dosta pogodaka, pa predlažemo kombinaciju igara 1&3+ uz kvotu 1.95 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.