TIP DANA: Holandija – Francuska: Lale pod moranjem, a stiže vicešampion sveta!

U petak se nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, a danas nas očekuje prava poslastica pošto će u Amsterdamu na “Johan Krojf Areni” snage odmeriti selekcije Holandije i Francuske.
Početak duela između dva bivša svetska šampiona je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Holandija: Lale žele da se iskupe za katastrofu u Parizu!

Holandija je na prošlom Mundijalu igrala dosta dobro, ali je žreb tako hteo da ova selekcija u četvrtfinalu naiđe na Argentinu, koja je slavila na tom duelu posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
I pored tog ispadanja u četvrtfinalu, sigurno je da Lale nisu razočarale, i bilo je svakako lepo ponovo videti ovu selekciju u zapaženoj ulozi na najvećoj svetskoj fudbalskoj smotri.
Nakon toga je došlo do smene selektora, pošto se Luj Van Gal povukao zbog bolesti, a na njegovo mesto je stigao Ronald Kuman, koji je pre toga bio na selektorskoj klupi u periodu od 2018. do 2020. godine.
Primarni cilj će naravno biti plasman na Evropsko prvenstvo, a kada se sve sabere i oduzme utisak je da to neće biti nimalo lak zadatak.
Pre svega, treba reći da će se na završni turnir plasirati po dve najbolje selekcije iz svake grupe, a u ovom trenutku se izabranici selektora Kumana nalaze na drugom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i trećeplasirana Grčka, koja ruku na srce ima i meč viška.
Do sada su Lale u ovim kvalifikacijama odigrale četiri meča i upisali tri trijumfa uz jedan poraz, i to baš težak na startu kvalifikacija, kada su Francuzi u Parizu demolirali nekadašnjeg evropskog šampiona sa 4:0.
Ipak, nakon toga su Holanđani zbili redove i vezali tri trijumfa a sve je krenulo od pobede na domaćem terenu protiv Gibraltara, kada je bilo 3:0.
Nakon toga je usledio meč sa nimalo naivnom selekcijom Grčke, gde su Lale ipak opravdale ulogu favorita i slavile dosta lakše nego što se to očekivalo, pošto je taj susret u Ajndhovenu završen rezultatom 3:0, uz konstataciju da je to bio i rezultat prvog dela igre.
Najzad, u prošlom kolu su izabranici Ronalda Kumana ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Irske, kada je bilo 1:2, uz napomenu da je domaćin prvi stigao do prednosti, ali su Lale kada je to bilo najpotrebnije, pokazale karakter, preokrenule rezultat u svoju korist i upisale treću pobedu u nizu, zbog čega fudbaleri ove reprezentacije u veoma lepom raspoloženju dočekuju Francusku.
Za kraj, Ronald Kuman ima ogromnih problema sa povređenim i odsutnim fudbalerima, pošto bivši trener Barselone neće moći da računa na Depaja, De Lihta, Kopmejnersa, De Jonga, Timera, Malasiju, Langa, Gakpa, Flekena i Berghuisa.

Francuska: Trikolori bez greške za sada!

Trikolori su na prošlom Mundijalu ponovo uspeli da dođu do velikog finala, ali je ovog puta ova selekcija tamo poražena od Argentine i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca, a po mnogim mišljenjima bio je to najbolji finalni meč u istoriji Mundijala.
Bilo kako bilo, mora se priznati da su Embape i drugari ponovo pružili veoma dobre partije, koje na kraju nažalost nisu nagrađene sa prvim mestom, i slobodno možemo reći da je Argentina predvođena Lionelom Mesijem imala više sreće.
Na prvi pogled vidimo da Trikolori imaju jednu izuzetno tešku grupu, ali naravno, sve osim prve pozicije i direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo bi bila prava senzacija.
Do sada ova selekcija blista u kvalifikacijama za EURO koji će biti odigran naredne godine u Nemačkoj, pošto se nekadašnji svetski i evropski šampion trenutno nalazi na prvom mestu grupe grupe B uz maksimalnih petnaest osvojenihi bodova, što znači da je Francuska na pet odigranih mečeva ostvarila isto toliko trijumfa, a da stvari budu još bolje, ova selekcija još uvek nije primila niti jedan gol.
Sve je krenulo od meča protiv upravo Holandije, kada su izabranici selektora Dešama demolirali Lale sa 4:0, i utisak je da je taj susret mogao da se završi i ubedljivijom pobedom domaćina.
Usledio je susret protiv tradicionalne Irske koji su Francuzi rešili u svoju korist rezultatom 0:1, a jedini pogodak na tom susretu delo je Pavara u uvodnim minutima drugog dela igre.
Nakon toga je aktuelni svetski vicešampion odmerio snage protiv autsajdera Gibraltara i bez većih problema na gostovanju slavio sa 0:3, da bi posle toga Trikolori bili bolji i od Grčke na svom terenu, pošto je taj duel završen rezultatom 1:0, uz gol Embapea iz penala.
Najzad, u prošlom kolu su puleni Didijea Dešama ostvarili i peti trijumf u nizu i to na svom terenu protiv Irske, uz podatak da su ovog puta strelci bili Čuameni i Tiram, koji igra na veoma visokom nivou u poslednje vreme.
Treba istaći da Dešam ima daleko manje problema pri sastavljanju tima za ovaj duel za razliku od svog kolege na klupi Holandije, a francuski selektor neće moći da računa na Kundea, Upamekana i Nkunkua, koji bi da su zdravi bili u najužoj konkurenciji za prvi jedanaest, ali i na Disasija, Veretua i Fofanu, koji bi po našem mišljenju sve i da su spremni ovaj meč sigurno počeli sa klupe.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Francuzi do sada nisu primili niti jedan gol u ovim kvalifikacijama, i mišljenja smo da je vreme i to da se desi, pa vam predlažemo da probate sa igrom D1+ uz kvotu 1.37 u kladionici Meridianbet.

Generalno, smatramo da nas ovog puta očekuje jedan izuzetno efikasan duel, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na igru 3+ uz kvotu 1.92 u Meridianu.

Za kraj, Holanđani na ovom meču nastupaju bez pregršt veoma važnih fudbalera za ovu selekciju, dok Francuzi žele što pre da završe sve oko plasmana na Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, i deluje da bi Trikolori dosta lakše nego što se očekuje mogli da slave na ovom duelu u Amsterdamu, uz makar jedan postignut pogodak domaćina, pa hrabro preporučujemo igru 2&GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 4.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.