MEČ DANA: Botafogo – Palmeiras: Titula šampiona Brazila na talonu!

U sredu je veoma interesantna ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope ali i Južne Amerike očekuje nekoliko izuzetno zanimljivih susreta, a ovaj dan nam donosi i derbi meč brazilske Serije A, pošto će snage odmeriti prvoplasirani Botafogo i drugoplasirani Palmeiras, i kako do kraja prvenstva ima samo još osam kola, sva je prilika da će nam ovaj duel u mnogome pomoći u tome koja od ove dve ekipe će na kraju doći do naslova prvaka.
Početak ovog u najavi veoma uzbudljivog susreta je zakazan za 01:30h.

Botafogo: Lider na tabeli posustaje!

Botafogo je osnovan 1904. godine, a do sada je ovaj brazilski tim dva puta dolazio do naslova prvaka ove zemlje i to 1968. i 1995. godine.
Prošla sezona je značila i povratak Botafoga u najkvalitetniji rang brazilskog fudbala, koji je sezonu pre toga nažalost igrao u Seriji B, ali je ovaj tim zahvaljujući sjajnim partijama uspeo da dođe do ekspresnog povratka u elitu.
Iako je primarni cilj bio opstanak u društvu najboljih, crno-beli su na kraju ipak uspeli da dođu do jedanaeste pozicije na tabeli a samim tim i do plasmana u Kopa Sudamerikanu.
Kada smo već kod drugog po kvalitetu klupskog takmičenja u Južnoj Americi treba reći da je Botafogo igrao dobro sve do četvrtfinala, kada je ova ekipa eliminisana od argentinske Defense i Hustisije i to ukupnim rezultatom 3:2, što i nije nešto što je previše teško palo fudbalerima ovog tima, pošto su nakon te eliminacije mogli da se u potpunosti fokusiraju na Seriju A, gde stvari trenutno izgledaju i više nego dobro.
Čak, deluje da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će se Botafogo na osam kola pre kraja nalaziti na prvom mestu na tabeli brazilske Serije A uz šest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Palmeiras, koji im između ostalog i gostuje u ovom kolu.
Naravno, ne treba zaboraviti da Botafogo trenutno ima i meč manjka u odnosu na aktuelnog šampiona Brazila, pa ukoliko lider na tabeli uspe da slavi na ovom susretu, ali i na tom zaostalom meču, naslov prvaka Brazila ne bi smeo da se dovede u pitanje.
Ipak, u jednom periodu je Botafogo bio u velikoj krizi rezultata, a zanimljivo je da je nakon pet prvenstvenih mečeva bez trijumfa uprava kluba odlučila da otpusti Bruna Laža, iako se u tom trenutku nekadašnji šampion Brazila nalazio na prvom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na u tom trenutku drugoplasirani Bragantino.
Njega je na klupi privremeno nasledio Lusio Flavio, a na pet poslednjih mečeva lider na tabeli je doživeo jedan poraz, dva puta odigrao nerešeno i ostvario dve veoma važne pobede na gostovanjima kod Fluminensea i Amerike Mineira.
Ipak, ono što nije dobro je što je Botafogo na dva poslednja meča bez trijumfa, a u prošlom kolu je ova ekipa mimo svih očekivanja poražena na svom stadionu od Kujabe kada je bilo 0:1.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je lider na tabeli brazilske Serije A odigrao petnaest mečeva na svom stadionu i ostvario jedanaest trijumfa, dva remija i dva poraza, uz konstataciju da su dva nerešena i izgubljena meča došla u poslednja četiri meča koja je Botafogo odigrao na domaćem terenu, što je svakako veliki razlog za brigu.
Za kraj, poslednji međusobni duel između Botafoga i Palmeirasa je odigran krajem juna ove godine, kada je lider na tabeli slavio sa minimalnim rezultatom na gostovanju kod Zelenih.

Palmeiras: Aktuelni šampion u top formi u najboljem mogućem trenutku!

Palmeiras spada u red najtrofejnijih brazilskih klubova, pošto je ova ekipa do sada čak jedanaest puta osvajala naslov prvaka ove zemlje.
Pored toga ne smemo zaboraviti ni tri trofeja u Kopa Libertadoresu, četiri trofeja u Kupu, ali i čak 25 naslova prvaka šampionata Paulista.
Iza Palmeirasa je još jedna izuzetno dobra sezona s obzirom da je ova ekipa stigla do titule šampiona Brazila i to na jedan poprilično ubedljiv način, gde se pitanje naslova prvaka ni u jednom trenutku i nije dovodilo u pitanje.
Bila je to kao što smo već napomenuli jedanaesta titula za Zelene, a pored toga izabranici Abela Fereire su stigli i do titule u šampionatu Paulista, pa se stiče utisak da sezona nije mogla ni da bude puno bolja, iako ovog puta brazilski velikan nakon dve uzastopne titule u Kopa Libertadoresu nije uspeo da dođe do završnice u ovom takmičenju.
Naravno, primarni ciljevi Palmeirasa su ostali nepromenjeni i na startu ove sezone, uz konstataciju da je tim iz Sao Paula sav akcenat bacio na ponovno osvajanje najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Južnoj Americi, ali to ni ovog puta nije bio slučaj pošto je brazilski predstavnik zaustavljen u polufinalu od Boke Juniors, koja je slavila nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, i tim sa Bombonjere već za vikend očekuje veliko finale protiv brazilskog Fluminensea.
Ako uzmemo u obzir da je Palmeiras još u julu eliminisan iz brazilskog Kupa nakon poraza u dvomeču od gradskog rivala Sao Paula, dolazimo do zaključka da izabranici Abela Fereire sve karte bacaju na odbranu naslova prvaka Brazila, što neće biti nimalo lak zadatak, s obzirom da se u ovom trenutku nekadašnji šampion Brazila nalazi na drugom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Botafogo, koji na sve to ima i meč manje.
Lider na tabeli se poslednjih meseci praktično “nudi” svojim rivalima pošto ni blizu ne igra tako dobro kao što je to bio slučaj u prvom delu šampionata, međutim najbliži pratioci to barem za sada nisu uspeli da iskoriste, uz konstataciju da Palmeiras u poslednje vreme konačno počinje da liči na onaj tim koji se prošle sezone prošetao do naslova prvaka.
Naime, na poslednja tri meča Zeleni su ostvarili isto toliko trijumfa i primakli se lideru na tabeli, a sve je počelo od pobede na gostovanju kod Koritibe kada je bilo 0:2.
Nakon toga je u gradskom derbiju demoliran Sao Paulo sa više nego ubedljivih 5:0, a sa sjajnim partijama je trenutno drugoplasirani tim na tabeli nastavio i u prošlom kolu kada je savladana Baija na domaćem terenu.
Inače, do sada je aktuelni šampion Brazila odigrao petnaest mečeva na strani i ostvario samo pet trijumfa, šest remija, ali i četiri poraza, uz konstataciju da će ovog puta pobeda biti imperativ.

Naš predlog

Pošto je ovo duel koji će nam u velikoj meri dati odgovor na pitanje ko će do naslova prvaka u Brazilu, ne treba ovde očekivati sasvim sigurno previše pogodaka, pa vam savetujemo da se fokusirate na igru 0-2 gola uz kvotu 1.62.

Kada se sve sabere i oduzme, sigurno je da je Palmeiras daleko bolji rival na papiru, a na sve to Zeleni imaju i daleko više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.55.

Za kraj, kako smo već u velikoj meri ubeđeni da gosti neće doživeti poraz kod lidera na tabeli, a na sve to nam po svemu sudeći predstoji meč sa malim brojem golova, idealno je da probate sa kombinacijom igara X2&0-3, a sve to uz kvotu 1.76 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.