MEČ DANA: Totenhem – Čelsi: Sparsi se vraćaju na tron!

U ponedeljak je naravno dosta slabija ponuda nego što je to bio slučaj za vikend, a i ovaj dan nam donosi jedan veoma interesantan meč, i to u Londonu, u kom će snage odmeriti gradski rivali Totenhem i Čelsi.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Totenhem: Malo ko je očekivao ovako dobre partije!

Nakon odlaska Hari Kejna u Bajern Minhen, svi su očekivali epizodnu ulogu Totenhema u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i veliku borbu za mesto koje na kraju sezone donosi plasman u neko od evropskih takmičenja.
Podsećamo vas da je tim iz Londona imao katastrofalnu sezonu, i na kraju je ovaj tim zauzeo tek osmu poziciju na tabeli, što je malo ko mogao da pretpostavi pred početak šampionata.
Osim odlaska Kejna, Pevci su dobili i novog trenera, pošto je nakon dve izuzetno uspešne sezone u Seltiku novi menadžer tima iz Londona postao Angelos Postekoglu i kako vreme prolazi deluje da je to bio sjajan posao čelnih ljudi kluba.
Naime, pre ovog kola se nekadašnji finalista Lige šampiona nalazio na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na Arsenal i Mančester siti, ali i tri boda više od Liverpula.
Do sada je Totenhem odigrao deset mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i ostvario osam trijumfa uz samo dva remija.
U prošlom kolu su izabranici Angelosa Postekoglua ostvarili trijumf na veoma teškom gostovanju kod Kristal Palasa, kada je bilo 1:2, a zanimljivo je da smo sve golove videli u drugom delu igre.
Pre toga je Totenhem bez većih problema savladao Fulam na svom terenu kada je bilo 2:0, a jedina dva meča na kojima Pevci nisu uspeli da pobede su bili u prvom kolu na gostovanju kod Brentforda, ali i nedavno u gostima kod Arsenala, a zanimljivo je da su oba susreta završena rezultatom 2:2.
Na domaćem terenu je do sada tim koji se pre ovog kola nalazio na prvom mestu na tabeli, odigrao četiri susreta i ostvario isto toliko trijumfa, a tu treba računati i dve veoma važne pobede protiv Liverpula i Mančester junajteda, pogotovu ako uzmemo u obzir da je u poslednjih nekoliko godina Totenhem retko pobeđivao u susretima protiv najvećih engleskih timova.
Za kraj, Postekoglu za ovaj duel protiv Čelsija neće moći da računa na Perišića, Solomona, Sesegona i Vajtmena, dok su pod znakom pitanja Udogi i Dejvis.

Čelsi: Mogu li Plavci nekako do plasmana u Ligu šampiona?

I pored ogromnih ulaganja i nekoliko zaista nestvarnih transfera, ekipa Čelsija je prošlu sezonu završila na katastrofalnom dvanaestom mestu na tabeli što znači da ni ovu ekipu poput Totenhema ove sezone nećemo gledati u nekom od evropskih takmičenja.
Pred početak ovog šampionata je ponovo bilo nekoliko zvučnih pojačanja, a prednjači dovođenje Kajseda iz Brajtona u transferu vrednom neverovatnih 132 miliona evra.
Sačuvana je okosnica iz prošle sezone, a kada na to sve dodamo i nova pojačanja, najmanje što se moglo očekivati od popularnih Plavaca je borba za naslov prvaka Engleske.
Međutim, ponovo nekadašnji šampion Evrope ima dosta problema u ovogodišnjem izdanju Premijer lige, a najbolji pokazatelj za to je i trenutno katastrofalno jedanaesto mesto na tabeli uz dvanaest osvojenih bodova, što je trenutno za čak jedanaest bodova manje u odnosu na timove koji se nalaze na mestu koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona.
Do sada su izabranici Maurisija Poketina odigrali deset mečeva u prvenstvu i ostvarili samo tri trijumfa, isto toliko remija, ali i četiri poraza.
Taman kada smo svi pomislili da su popularni Plavci proigrali, pošto je ova ekipa vezala dva trijumfa u gostima protiv Fulama i Barnlija, ali i remi protiv ove sezone odličnog Arsenala, desio se poraz u prošlom kolu na domaćem terenu od Brentforda, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
U prvom delu igre domaća ekipa je propustila nekoliko neverovatnih prilika za postizanje gola, a sve to je Brentford umeo da kazni i na kraju dođe do veoma važna tri boda, što će ovom timu i te kako značiti, pogotovu nakon ne baš najboljeg starta šampionata.
Na gostovanjima su do sada izabranici Maurisija Poketina odigrali četiri susreta na strani i ostvarili dva trijumfa, jedan remi i jedan poraz, pa slobodno možemo konstatovati da Plavci igraju bolje na strani nego na svom terenu, gde je Čelsi do sada ostvario samo jedan trijumf, dva remija i čak tri poraza.
Za kraj, Poketino za ovaj duel neće moći da računa na Nkunkua, Čilvela, Čukvumeku, Čalobu, Fofanu i Laviju, dok su pod znakom pitanja Mudrik, Broja i Betineli.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da se radi o jednom izuzetno teškom meču za prognoziranje, međutim, kada uzmemo u obzir sve ono što smo od jednih i od drugih videli u dosadašnjem toku prvenstva, deluje da je Totenhem ipak veliki favorit, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.13.

Čelsi u poslednje vreme igra dosta dobro na strani, što naravno ne znači da će Plavci trijumfalno vratiti sa ovog gostovanja, ali deluje da najmanje što možemo da očekujemo od izabranika trenera Poketina je makar jedan postignut pogodak, pa vam savetujemo da se fokusirate na igru GG uz kvotu 1.59.

Za kraj, nije isključeno da nam ovaj duel između dva gradska rivala donese i dosta golova, uz konstataciju da domaćin neće doživeti poraz na ovom duelu, pa je najbolje da probate sa kombinacijom igara 1X&3+ uz fenomenalnu kvotu 2.40 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.