Tiket dana Evroliga (petak, 17.11.2023

Večerašnjim utakmicama završava se 9. kolo u Evroligi. Predložene kvote i granice važile su u momentu sastavljanja predloga.

Asvel – Baskonija – 1 @ 2.04 u Meridianbet

Dešava se ono što smo i očekivali, Đanmarko Poceko je oživeo Asvel. Istina tim iz Vilerbana je i dalje pri dnu, kada je tabela u pitanju , ali su već stigli do dve pobede. Nakon trijumfa u Kaunasu protiv Žalgirisa pre dva dana je Asvel dobio i derbi začelja protiv Albe u Berlinu. Još uvek nemaju pobedu na svom terenu i smatramo da je dolazak Baskonije prava prilika za to. Problem leži u činjenici da su i Baskijci promenili trenera i da su od dolaska Duška Ivanovića dobili sva tri meča u Evroligi. Partizan i Olimpijakos su pobedili poenim u poslednjim sekundama, ali su zato Barselonu deklasirali u Vitoriji pre dva dana. Baskonija je na skoru 4-4, a Asvel na 2-6. Čima Moneke i Markus Hauard su predvodnici Baskonije po broju poena, jedan je naskoro 18 a drugi na 15 u proseku, ali je prijatno iznenađenje Tadas Sedekerskis sa 10 koševa po meču. U Asvelu su četvorica dvocifrena, Timoti Luvavu, Nando De Kolo, Žofri Lovernj i Frenk Džekson. Predlog je jedinica, vreme je za prvi trijumf Asvela u Vilerbanu. Za pobedu domaćina kvota je 2.04 u kladionici Meridianbet 2.04.

Panatinaikos – Virtus – G+ (granica 79,5) @ 1.91 u Meridianbet

Sigurno je da se od Panatinaikosa nakon onakvog prelaznog roka više očekivalo u prvoj četvrtini sezone. Nakon 8 kola Pao ima 50% uspešnosti, 4 pobede i isto toliko poraza. U dva poslednja kola Grci su pobedili, prvo Albu u Berlinu pa Žalgiris u OAKA areni pre dva dana. U tom meču sa Litvancima su imali i dosta sreće, neverovatno je kakve su greške pravili košarkaši Žalgirisa u nekoliko poslednjih napada. Do sada je u Panatinaikosu najviše pokazao Konstantinos Mitoglu, koji jeste odigrao samo 5 mečeva do sada, ali ima fantastičan prosek od 16,6 poena i 6 skokova po meču. Matijas Lesor je uvek neko na koga se možete pouzdati, francuski centar po meču ubacuje skoro 14 koševa i hvata 6,8 lopti. Dvocifren učinak ima i Kostas Slukas, koji je takođe neke mečeve propustio. Ekipa Virtusa spada u prijatna iznenađenja. Krenuli su porazom na svom terenu od Žalgirisa ali su sada na učinku od 6 pobeda i samo 2 poraza. Pored Litvanaca pobedio ih je još samo real, doduše dosta ubedljivo. Odličan poso radi trener Luka Banki, a videlo se to i pre dva dana kada je nadmudrio Etorea Mesinu u italijanskom okršaju u Evroligi. Virtus ima neverovatnog Šengeliju sa više od 17 poena u proseku, tu su iskusni Belineli, Miki i ostali, pa očekujemo da Virtus bude efikasan i u Atini. Za predlog gost daje više od 79,5 poena kvota je 1.91 u kladionici Meridianbet.

Barselona – Valensija – 1,UP+ (granica 156,5) @ 2.46 u Meridianbet

Katalonci su doživeli pravu katastrofu u Baskiji pre dva dana, Baskonija ih je pobedila sa 23 poena. Možda je četi trenera Grimaua trebao jedan ovakav ”šamar”, pošto su prethodno poraz doživeli samo od aktuelnog prvaka Evrope Reala u Madridu. Nema sumnja da Barsa ima kvalitetan tim, ali kada podbace igrači poput Džabarija Parkera i jana Veselog, koji su ubacili samo po 2 poena, ili Satoranskog sa svega 6, teško je očeivati pobedu sa samo Laprovitolom i Da Silvom sa dvocifrenim učinkom. Valensija je već pobedila Barselonu ove sezone, bilo je to u okviru ACB lige, a rezultata je glasio 71:68. Taj meč je igran u Valensiji, a sada se ova dva tima sastaju u Blaugrani, gde Barsa još nije poražena ove sezone. U Barseloni dvocifren učinak imaju Jan Veseli, Vili Ernangomez i Nikolas Laprovitola, a solidni su i Džabari parker i Tomas Satoranski. U timu Valensije koja je u prvih osam kola pobedila čak pet puta, najefikasniji su Semi Odželej i Brendon Dejvis sa 12 poena u proseku, dok malo niži prosek ima Kris Džons. Pobeda domaćih ne bi smela da dođe u pitanje, a smatramo da će meč biti efikasan i da će biti više poena ukupno od ponuđene granice. Ona je na 156,5 poena, a za 1,UP+ kvota je 2.46 u kladionici Meridianbet.

Partizan – Alba – 1,UP- (granica 168,5) @ 2.20 u Meridianbet

Oba tima doživela su poraze u prethodnom kolu. Partizan je, posle još jedne očajne partije u odbrani, poražen u minhenskom Audi domu od Bajerna, dok je Alba na svom terenu izgubila derbi začelja protiv Asvela. Sada su Berlinci poslednji na tabeli sa samo jednom pobedom, onom protiv Olimpije, u osam odigranih kola. Jasno je da Albatrosi nemaju tim za neke veće domete, on je dosta slabiji u odnosu na prošlogodišnji, ali će sigurno skinuti još neki skalp. Partizan mora da bude izuzetno efikasan da bi dobio bilo koji meč jer je tim koji prima najviše poena, ali i dozvoljava najveći broj ofanzivnih skokova rivalima. Možda će dolazak Bruna Kabokla nešto promeniti u defanzivi crno-belih, a brazilski centar je u Minhenu pokazao jedno drugo lice, jako ubedljivo u napadu i šutu za tri poena, pa je u svojoj prvoj utakmici sa solidnom minutažom, stigao do 19 poena. Partizan postiže u proseku čak 86 poena, pto je dosta za ekipu koja ima 3 pobede i čak 5 poraza, dok Alba u gostima nijednom nije primila 90 poena. Zato je predlog pobeda Partizana ali uz mani broj koševa ukupno. Granica je na 168,5, a za 1,UP- kvota je 2.20 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Meridianbet iznosi 21.09.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.