MEČ DANA: Napoli – Inter: Uzdrmani Napoli ne zna za pobedu na domaćem terenu 2 meseca, Inter skoro 4 godine nije slavio u Napulju!

Napoli će večeras u okviru 14. kola Serije A na svom stadionu dočekati Inter. Ekipa Napolija je poslednji put na domaćem terenu slavila prije više od 2 mjeseca, dok je Inter sa druge strane slast pobjede u Napulju osjetio poslednji put prije skoro 4 godine. Nema sumnje da nas očekuje jedan veoma zanimljiv meč, koji je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Napoli: Poslednji voz za priključak vodećem dvojcu!

Veoma turbulentan period je iza Napolija i bilo je za očekivati da posle serije loših rezultata Rudi Garsija dobije otkaz. Ono što je veoma zanimljivo je ko je sjeo na klupu šampiona Italije, to je čovjek koji ih je vratio na fudbalsku mapu i Italiji i omogućio im da danas budu tu gdje jesu.
Mučio se Napoli na prelazu između dva vijeka. Više puta ispadao u Seriju B, čak i u Seriju C, pa se vraćao u najviši rang italijanskog fudbala. Nije bio ni izbliza relevantan takmac u borbi za najviši plasman i tako prekinuo veze sa slavnim danima Maradonine ere na San Paolu.
A onda je uspavanog velikana iz višedecenijskog sna probudio Valter Macari, čovjek neubjedljive igračke karijere, sa tek nagovještajem trenerskog znanja. Po napuštanju Nebeskoplavih nigdje nije bio tako dobar kao na obali Tirenskog mora, a sada se nakon deset godina vratio na jug Italije, da spase šta se spasti može. Finansijski dio nije predstavljao nikakav problem, pošto je 62-godišnji stručnjak odmah pristao na zaradu od 1.000.000 evra do kraja takmičarske godine.
Aktuelni šampion pružao je neubeljdive partije pod vođstvom Rudija Garsije prethodnih mjeseci. Brzo je shvatio da od borbe za odbranu Skudeta nema ništa, uprkos činjenici da je igrački kadar od prošle sezone očuvan u dobroj mjeri. Četvrta pozicija u prvenstvu nakon 12. kola i solidan bodovni saldo u Ligi šampiona, čak i ne odslikavaju dovoljno koliko je Napoli pod francuskim trenerom izgledao nemoćno protiv jačih rivala. Macari je sjeo na klupu i odmah upisao veoma 3 bitna boda na gostovanju kod nimalo naivne Atalante rezultatom 1:2. Međutim prije par dana su gostovali u Madridu kod ekipe Reala i čini se da im ni Macari tu nije bio od pomoći.
Napoli se vratio sa Iberijskog poluostrva neobavljenog posla – poraženi su od Real Madrida i sada tim iz Napulja ne smije da izgubi od Brage sa dva ili više golova razlike ako želi da prođe u osminu finala Lige šampiona – ali je jasno da je trener Napolija dobio u tom duelu odgovor na pitanje da li će Osimen biti spreman za večerašnji meč, pošto je Valter Macari dao dodatnih 50-ak minuta napadaču u procesu podizanja forme i fizičke izdržljivosti Nigerijca.
Napoli je 84 minuta bio ravnopravan protivnik Real Madrida. Pri rezultatu 2:2 je imao i šanse da ponovo dođe u vođstvo. Na kraju su presudile greške Natana i Mereta. Tačno je da Napolitancima iz prethodne godine nedostaje samo Kim, ali sa njim u odbrani Napolija ni Džud Belingam, ni Hoselu ne bi zatresil mrežu Mereta.
Večerašnji meč je mnogo značajniji za Napoli imajući u vidu da bi Inter, u slučaju pobjede, pobjegao šampionu Italije čak na 11 bodova i praktično bi izbacio Napolitance iz trke za skudeto. Napoli takođe već 5 uzastopnih utakmica ne zna za trijumf kod kuće iliti više od 2 mjeseca, pa će Macari sigurno imati dodatni motiv da taj negativan niz prekine protiv ljutog rivala iz Milana.

Inter: Bez slavlja na jugu Italije skoro 4 godine!

Ušao je Inter veoma furiozno u novu sezonu i pun elana i snage, naravno i želje, da skine sa trone Napoli i tako zasjedne na šampionski tron. Za sada im ide veoma dobro a čini se da će do kraja najveću borbu voditi, ne sa Milanom i Napolijem, nego sa Juventusom. Sa 32 osvojena boda i utakmicom manje Inter kaska 2 boda upravo za Starom damom iz Torina i zbog toga večerašnji meč još više dobija na važnosti. Odigrao je Inter bitan meč i u Ligi šampiona protekle sedmice i posle nevjerovatnog povratka u meč osvojio, na kraju može se reći, zasluženi bod.
Inspirisani vezni fudbaler i nekadašnji igrač Intera Žoao Mario načeo je mrežu Nerazura već u petom minutu, a samo osam kasnije je udvostručio razliku i potvrdio da je izuzetno motivisan izašao na megdan italijanskom predstavniku. Blickrig u režiji jednog čovjeka stao je u manje od pola sata s obzirom na to da je treći put koban po gol gostiju bio u 34. minutu i tako za poluvrijeme postigao jednak broj pogodaka kao i u dosadašnjem dijelu sezone.
Sjajno veče Portugalca najavljivalo je prvu pobjedu u grupnoj fazi i pomak sa mrtve tačke kluba koji je u prva četiri kola pretrpio isto toliko poraza, ipak, potpuno drugačije lice Intera u nastavku pokvarilo je planove izabranika Rodžera Šmita. Buđenje Intera inicirao je Marko Arnautović koji je spretno reagovao na drugoj sativi posle kornera milanskog tima.
Austrijski napadač pogotkom je prekinuo post u Ligi šampiona dug 13 godina s obzirom na to da je poslednji put na elitnoj sceni zatresao mrežu upravo protiv sadašnjeg kluba, kao igrač Intera, 2010. godine. Arnautović je postao tako igrač sa najdužom pauzom između dva gola u Ligi šampiona, a utisak kojeg se prisjetio iskusni golgeter osjetio je prvi put u karijeri Davide Fratesi sedam minuta kansije. Novajlija koji je ove sezone stigao iz Sasuola fenomenalnim volej udarcem je centaršut sa lijevog krila poslao u mrežu i prvim golom u karijeri u Ligi šampiona dodatno smanjio zaostatak.
Konačno, iz penala koji je napravio Otamendi oborivši Tirama, Sančez je režirao izjednačenje i postavio konačnih 3:3, a kako je i susret u San Sebastijanu između Sosijedada i Salcburga završen bez pobjednika (0:0), konačni plasman biće definisan tek u poslednjem kolu grupne faze.
Simone Inzagi je odmorio gotovo cio prvi tim u tom meču, sa izuzetkom Frančeska Ačerbija,a Inter je protiv Benfike pokazao karakter velikog tima koji je kadar da izbjegne brukanje na evropskoj sceni. Štaviše da Barela nije pogodio mjesto gdje se spajaju stativa i prečka danas bi se pisalo i pričalo o epskom preokretu Intera u Lisabonu. Ono što vrijedi istaći je da Inter na jugu Italije nije slavio još od januara 2020. godine, pa je za očekivati da i taj podatak bude motiv više ekipi Simone Inzagija.

Naš prijedlog

Blagi favorit u ovom meču je ekipa Intera za čiju pobjedu se plaća kvotom 2.50 u SuperBet kladionici, dok je kvota na pobjedu domaćina 2.90.

Mišljenja smo da Napoli neće izgubiti u ovom meču i da će na terenu biti viđena velika borba, pa vam prema tome predlažemo igru 1X&2+ po kvoti 1.75 u SuperBet kladionici. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&2+ po kvoti 3.60 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.