TIP DANA: Torino – Atalanta: Boginja traži izlaz iz krize na jednom od najtežih gostovanja u Seriji A!

U ponedeljak je logično nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj za vikend kada je na programu bilo nekoliko zaista spektakularnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Torina i Atalante.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Torino: Bikovi retko gube na domaćem terenu!

Sredina tabele je godinama unazad rezervisana za Torino, a to je između ostalog bio slučaj i prošle sezone kada je ova ekipa na kraju završila na desetoj poziciji na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na Fiorentinu, koja je došla do plasmana u Ligu konferencija.
Generalno, dosta dobar utisak su izabranici Ivana Jurića ostavili prošle sezone, međutim, nikako da Bikovi naprave iskorak i pokušaju da dođu do plasmana u neko od evropskih takmičenja.
Po svemu sudeći će za sedmostrukog šampiona Italije i ovog puta biti rezervisana sredina tabele, a u ovom trenutku se Bikovi nalaze na dvanaestoj poziciji na tabeli uz 16 osvojenih bodova.
Na trinaest odigranih mečeva u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala, izabranici Ivana Jurića su ostvarili četiri trijumfa, isto toliko remija ali i čak pet poraza, što je svakako previše za ovu fazu šampionata.
U prošlom kolu je Torino odigrao slab meč na gostovanju kod Bolonje koja blista u ovom izdanju Serije A, a taj duel su izabranici Tijaga Mote za koga se otima nekoliko klubova na Apeninima rešili u svoju korist rezultatom 2:0.
Na poslednjih pet mečeva Nemanja Radonjić i drugari su ostvarili dva trijumfa, dva poraza i jedan remi, a treba biti realan pa reći i da je raspored išao na ruku Torinu.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu gde ova ekipa godinama unazad pruža zaista sjajne partije, u dosadašnjem toku sezone su izabranici Ivana Jurića odigrali šest susreta na domaćem terenu i doživeli samo jedan poraz i to od prvoplasiranog Intera, a pored toga su popularni bikovi tri puta remizirali, ali i ostvarili dva trijumfa protiv Đenove i Sasuola.
Za kraj, trener Torina za ovaj veoma važan meč protiv nimalo naivne Atalante neće moći da računa na Šursa, Rićija i Sazonova.

Atalanta: Da li je Atalanta mogla više u dosadašnjem toku prvenstva?

Atalanta je prošle sezone ostvarila svoj cilj, a to je bio naravno plasman u Ligu Evrope, i kada već pominjemo drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, treba istaći da je tim iz Bergama još dva kola pre kraja grupne faze obezbedio plasman u osminu finala, čime je jedan od primarnih ciljeva za prvi deo sezone ostvaren, pa se sada popularna Boginja može malo više fokusirati na italijanski šampionat, gde izabranici Đanpjera Gasperinija imaju baš dosta problema u poslednje vreme.
Ponovo je Atalanta odlično startovala u prvenstvu, vezala nekoliko veoma važnih trijumfa, međutim, godinama unazad ovaj tim najviše problema ima u mečevima protiv italijanskih velikana, gde tim iz Bergama baš retko dobija, a to se ispostavilo tačnim i u dosadašnjem toku prvenstva.
Primera radi, u samo samo dva poslednja duela na domaćem terenu, Boginja je prvo izgubila od Intera, a potom i u prošlom kolu od Napolija, uz konstataciju da je oba puta rezultat bio 1:2.
Između ta dva duela izabranici Đanpjera Gasperinija su remizirali na gostovanju kod Udinezea, kada je bilo 1:1, a poslednji trijumf u Seriji A Atalanta je ostvarila pre više od mesec dana na gostovanju kod Empolija kada je bilo 0:3.
Na gostovanjima je tim iz Bergama u dosadašnjem toku prvenstva odigrao sedam mečeva i ostvario tri trijumfa, isto toliko poraza, uz jedan remi.
Kao što smo već napomenuli, kolo pre kraja Liga Evrope se italijanski predstavnik nalazi na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Sporting, ali i bolji međusobni skor u odnosu na Lavove, što znači da je Boginja već obezbedila plasman u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Za kraj, Đanpjero Gasperini za ovaj duel neće moći da računa na novajliju Turea, dok su pod znakom pitanja Zapakosta, Palomino, De Katelar i Toloi.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na nekoliko prethodnih međusobnih mečeva između ova dva kluba doći ćemo do zaključka da su to uglavnom bili mečevi sa velikim brojem pogodaka, pa je tako primera radi na poslednjih osam međusobnih susreta palo više od tri pogotka, a dešavalo se da nam mečevi između Torina i Atalante u tom periodu donesu i sedam ili osam pogodaka.
Zbog svega toga vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.23.


Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.94.

Za kraj, Atalanta je na svakom od prethodnih osam međusobnih susreta postigla makar dva gola protiv Torina i mišljenja smo da će to biti slučaj i ove večeri, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom G2+ uz kvotu 2.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.