DERBI DANA: Borusija Dortmund – PSŽ: Milioneri dočekuju prave Milionere!

U sredu je na programu novih osam mečeva poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona, a derbi dana se po našem mišljenju igra na Signal Iduna Parku gde će se sastati Borusija iz Dortmunda i PSŽ.
Nemački predstavnik je već obezbedio plasman u nokaut fazu, dok PSŽ ima sve u svojim rukama, ali je sigurno da aktuelnog šampiona Francuske čeka nimalo lak posao u Dortmundu.
Početak ovog duela između nemačkog i francuskog predstavnika je zakazan za 21h.

Borusija Dortmund: Sjajne partije u Ligi šampiona, jako loše u Bundesligi!

Borusija iz Dortmunda je prošle sezone imala veliku priliku da prekine desetogodišnju dominaciju Bajerna iz Minhena, ali su popularni Milioneri po starom običaju sve uprskali, ovog puta u poslednjem kolu, pošto su na svom terenu odigrali samo 2:2 protiv Majnca, što su Bavarci i te kako umeli da iskoriste i dođu do svoje jedanaeste uzastopne titule.
Ni ovog puta se ambicije tima sa Signal Iduna Parka ne razlikuju, primarni je svakako naslov prvaka Nemačke, međutim, već sada treba istaći da od svega toga po svemu sudeći neće biti ništa.
Naime, nakon četrnaest odigranih mečeva u prvenstvu Borusija se nalazi na petom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Leverkuzen.
U prošlom kolu su Milioneri doživeli novi poraz na svom stadionu i to od Lajpciga kada je bilo 2:3, mada, veliko je pitanje kako bi se taj susret završio da u ranoj fazi nije isključen Humels, pošto je evidentno da je domaćin i sa igračem manje uspeo da postigne dva pogotka, što svakako nije za potcenjivanje.
Bio je to ujedno i treći poraz ove sezone u Bundesligi, ali i treći u poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala, čime je bez ikakve sumnje upaljen crveni alarm na Signal Iduna Parku.
Za razliku od Bundeslige gde se izabranici trenera Terzića dobrano muče, malo ko je očekivao da će nemački predstavnik kolo pre kraja grupne faze obezbediti plasman u osminu finala ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona i to u ubedljivo najjačoj grupi, u kojoj su pored Dortmunda još i Milan, Njukasl, ali i PSŽ sa kojim će Borusija i odmeriti snage večeras.
Na pet odigranih mečeva izabranici Edina Terzića su ostvarili tri trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz i to zanimljivo u prvom kolu od PSŽ-a, pa će večeras biti lepa prilika da se nemački predstavnik osveti popularnim Svecima i tako prebogate Parižane najverovatnije ostavi bez plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, što bi bilo veliko iznenađenje.
Inače, u prošlom kolu elitnog takmičenja, Borusija Dortmund je bez većih problema slavila na gostovanju kod slavnog Milana, a taj susret na San Siru je završen rezultatom 1:3.
Za kraj, Edin Terzić za ovaj susret protiv PSŽ-a neće moći da računa na Čana, Sabicera, Alera, Volfa, Mukoka, Rijersona, Nmeču, Menijea i Duranvila, a na sve eto se očekuje i da trener Borusije malo promeša karte, pošto je nakon izborenog plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, trenutni prioritet Bundesliga, gde se nekadašnji šampion Evrope baš muči.

PSŽ: Mogu li Sveci konačno do trofeja u Ligi šampiona?

Od kako je PSŽ dobio prebogate vlasnike, ovaj klub nikako ne uspeva da dođe do “ušatog” trofeja i pored enormnih ulaganja.
Iz ove perspektive deluje da su Parižani najbliži osvajanju Lige šampiona bili 2020. godine, kada je ovaj tim u velikom finalu ipak poražen od Bajerna iz Minhena, a taj susret je završen rezultatom 1:0.
Pred početak ove sezone u prestonici Francuske su se desile ogromne promene, a pre svega ona glavna se desila na klupi, pošto je Luis Enrike pomalo i neočekivano postao novi trener Svetaca.
Klub su u međuvremenu napustili Nejmar, Mesi i Verati, a od zvučnih pojačanja treba izdvojiti dolaske Asensija, Ramosa, Dembelea i Kolo Muanija.
Kada se sve sabere i oduzme, deluje da su Parižani mogli dosta više u dosadašnjem toku Lige šampiona, mada ni ovako situacija nije nimalo loša pošto se u ovom trenutku tim sa Parka Prinčeva nalazi na drugom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na Njukasl i Milan koji dele treću poziciju, što dalje znači da Sveci čak i sa porazom od Dortmunda mogu do prolaska u nokaut fazu LŠ, naravno, koliko engleski i itailjanski predstavnik odigraju meč bez pobednika.
Svakako da se izabranici Luisa Enrikea neće previše kockati i sigurno je da će aktuelni šampion Francuske od prvog minuta krenuti ofanzivno na Signal Iduna Parku, a ostaje da se vidi da li će to dati željeni rezultat.
Inače, u prošlom kolu su Sveci odigrali loš meč na Parku Prinčeva protiv Njukasla, koji je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da je domaćin do boda došao nakon gola Embapea u sudijskoj nadoknadi i to posle sporno dosuđenog jedanaesterca.
Ako se osvrnemo na trenutna dešavanja u francuskoj Ligi 1, deluje zaista da će PSŽ ponovo bez većih problema doći do nove šampionske titule. U ovom trenutku se Parižani nalaze na prvom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na drugoplasirani Nicu, ali i šest bodova više od trećeplasiranog Monaka.
U prošlom kolu su izabranici Luisa Enrikea odigrali jako loš duel na svom stadionu protiv Nanta, kada je lider na tabeli Lige 1 nekako uspeo da slavi sa 2:1.
Za kraj, španski stručnjak za ovaj odlučujući meč po pitanju plasmana njegove ekipe u osminu finala Lige šampiona neće moći da računa na Dembelea, Kimpembea, Mendeša, Navasa, Rika i Ruiza.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Borusija iz Dortmunda nije previše zainteresovana za ovaj duel, pošto je primarni cilj kada je ovo takmičenje u pitanju već ostvaren, a to je naravno plasman u Ligu šampiona.
Svecima u nekim kombinacijama odgovara i bod sa ovog duela, ali smo poprilično ubeđeni da će izabranici Luisa Enrikea ići na sva tri na ovom duelu i da će se to na kraju i obistiniti, pa vam preporučujemo da odigrate 2 uz kvotu 1.90 u Meridianu.


Poprilično realno je da će Embape i drugari postići makar dva pogotka na ovom gostovanju na Signal Iduna Parku, pa savetujemo igru G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.76.

Za kraj, za očekivati je da francuski predstavnik od prvog minuta susreta krene ofanzivno ka golu Borusije kako bi što pre stigao u vođstvo i tako sebi olakšao posao u nastavku meča, pa vam hrabro predlažemo da odigrate prelaz 2-2, a sve to uz fantastičnu kvotu 2.85 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.