Tiket dana: Poeni igrača

Još četiri utakmice ostale su u Evroligi da bi se kompletiralo 15. kolo, a već od sutra kreće novo, 16. po redu. Predložene kvote i granice važile su u trenutku sastavljanja predloga.

Jam Madar (Fenerbahče) – Poeni + (granica 5,5) @ 1.75 u SuperBet

Izraelski plejmejker nije imao previše zapaženu ulogu kod Dimitrisa Itudisa i pored činjenice da je Fener ostao bez Brazilca Neta još letos na Mundobasketu, a on je bio projektovan za prvog organizatora igre. Zato je ostao i Nik Kalates, ali ni on nije bio preterano uspešan, pa je često na mestu plejmejkera igrao Skoti Vilbekin, koji je po vokaciji kombo-bek, i više šuter nego razigravač. Dolaskom Jasikevičijusa na klupu istanbulskog tima za LKalatesa dolaze teški dani jer je poznato od ranije da Litvanac ne preferira previše njegovu igru. Eto šanse za Madara koji je ubedljivo najbolji meč odigrao u pobedi nad Realom, kada je ubacio 17 koševa, a i onaj poslednji za pobedu u produžetku. U prvom meču kod Jasikevičijusa nije igrao mnogo ali je dao 7 poena. Prosek mu je 6,5 i očekujemo da protiv Žalgirisa ubaci barem toliko. Za (+) koševe na Madara kvota je 1.75 u kladionici SuperBet.

Kendrik Nan (Panatinaikos) – Poeni + (granica 13,5) @ 1.85 u SuperBet

Zeleni iz Atine nikako ne mogu biti zadovoljni prvim delom sezone, mada su u odnosu na prethodnu značajno napredovali. Ipak, sa ovolikim pojačanjima trener poput Ergina Atamana morao je da ima više pobeda. Na strani je Pao slavio samo dva puta, drugi put prošle sedmice u Vilerbanu, i taj meč mogao bi da bude nagoveštaj boljih dana. Bolje igre poklopile su se sa dolaskom Kendika Nana, bivšeg igrača Majamija, Lejkersa i Vašingtona, čoveka sa ozbiljnim košarkaškim CV-jem. On je na 8 utakmica u dresu Panatinaikosa ostavrio prosek od 11,4 poena, mada u žestokoj konkurenciji na spoljnim pozicijama igra tek 20 minut po meču. Nan je najbolji meč odigrao protiv Reala, ali je bio sjajan i u duelu sa Partizanom u Beogradu. Te njegove partije nisu pomogle Zelenima da ostvare pobede, ali je njegov uticaj na igru ogroman. Meč protiv Monaka je derbi kola, a od učinka Kendrika Nana zavisiće i uspeh Atinjana. Granica za poene na sjajnog plejmejkera je na 13,5 koševa, a za (+) kvota je 1.85 u kladionici SuperBet.

Majk Džejms (Monako) – Asistencije + (granica 4,5) @ 1.80 u SuperBet

Najbolji strelac Evrolige ponovo je sjajan i posle 14 utakmica u elitnom takmičenju ima prosek od 19,4 poena. Međutim, malo ispod radara prolaze njegova odlična izdanja kada su asistencije u pitanju. Odbrane svih klubova znaju kakav je šuter, često ga udvajaju i onda Džejms to koristi da šalje upotrebljive lopte saigračima, koje oni pretvaraju u poene. Prosek asistencija mu je tačno na 5 u Evroligi, a bio bi i veći da ih ostali košarkaši Monaka bolje koriste. Najviše asitencija imao je na dva meča u Beogradu, što znači da ga inspiriše atmosfera, pa je protiv Zvezde zabeležio čak 11 dobrih dodavanja, a protiv Partizana 8. Imaće žestoke rivale protiv Panatinaikosa u Grigonisu, Nanu, Vildozi i Slukasu, ali nam se čini da bi iskusni Grk mogao najčešće da bude njegov direktni rival. Zbog dobre odbrane Slukasa mogao bi Džejms češće da se odlučuje na dodavanja i predlažemo veći broj asistencija od granice na njega. Margina je na 4,5 asistencija u kladionici SuperBet a kvota za (+) je 1.80.

Darijus Tompson (Anadolu Efes) – Asistencije + (granica 5,5) @ 1.90 u SuperBet

Desetkovani Efes nastavalja da se odlično bori, mada je u prošlom kolu potpisao kapitulaciju protiv Makabija u Beogradu. I dalje je van stroja veći deo tima a u odnosu na prethodne duele možda bi samo Elajdža Brajant mogao da se pojavi u Minhenu na parketu. To znači da ponovo sav teren pada uglavnom na trio Larkin-Tompson-Džons, uz dva najnovija pojačanja koja su Pivari doveli, Dauma i Oturua. Darijus Tompson je doveden da zameni Vasu Micića, mada po vokaciji nisu baš identični plejmejkeri. Tompson je dosta dominantniji fizički, ali nema košarkaški ”kliker” kao srpski reprezentativac. Ipak, u poslednje vreme Tompson se više iskazuje asistencijama nego realizacijom. Na poslednje tri utakmice u Evroligi ima u proseku 7 uspešnih dodavanja, što mu je ukupni prsek povećalo na 4 asistencije u Evroligi. Ipak, to je još daleko od 6,7 koliko je imao u Baskoniji prošle sezone. Protiv Bajerna se poeni opet očekuju od Larkina, skokovi od Tajrika Džonsa, a asistencije od Darijusa Tompsona. Granica je na 5,5 a za (+) asistencije kvota je 1.90 u kladionici SuperBet.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici SuperBet iznosi 11.07.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.