Tiket dana: Poeni igrača

Nema odmora u Evroligi, već drugog dana u 2024. godini igra se novo kolo, prvo u drugom delu sezone. Pravo nastupa stiču i košarkaši koji su jedan evroligaški klub zamenili za drugi i biće večeras i sutra dosta debitovanja u novom dresu. Kvote i granice važile su u momentu sastavljanja predloga.

Najdžel Hejz-Dejvis (Fenerbahče) – Poeni + (granica 12,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Fener je preporođen od dolaska Šarunasa Jasikevičijusa na klupu, ali je to skoro pa pravilo kada neki tim promeni trenera. Ipak, malo ko je očekivao čak 7 uzastopnih trijumfa za Fener, četiri u Evroligi i 3 u turskom prvenstvu. Bivši košarkaš Barselone i Žalgirisa, Najdžel Hejz-Dejvis, igra svoju najbolju evroligašku sezonu. Po učinku je blizu one iz Galatasaraja od pre 5 godina u Evrokupu, ali treba reći da je konkurencija u Fenerbahčeu mnogo jača. Protiv Efesa u prošlom kolu ponovo je bo najbolji sa 24 poena i 6 skokova, da bi u prvenstvenom duelu sa Bursom uzeo mali odmor i meč završio bez ubačenog poena. To ništa ne znači, Evroliga je nešto sasvim drugo, a protiv Zvezde je pod znakom pitanja nastup Tajlera Dorsija i biće još više prostora za Hejz-Dejvisa koji može da popuni pozicije od 2 do 4. Prosek mu je preko 13 koševa po meču u elitnom takmičenju, a verujemo da će večeras biti makar ”prosečan”. Za (+) poene na Najdžela Hejz Dejvisa, granica je na 12,5, kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Nemanja Nedović (Crvena zvezda) – Poeni + (granica 12,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Zvezda igra od sjaja do očaja i već je vreme za jednu seriju poebda ako crveno-beli žele u doigravanje, makar preko plej-ina. U gostima su ove sezone košarkaši Zvezde neprepoznatljivi, jedini trijumf ostvaren je protiv Makabija, ali je i taj meč igran u Beogradu. Van svog grada crveno-beli još nemaju pobedu. Pitanje je može li se do prve u Istanbulu, teren Fenera je jedan od ”vrelijih” u Evroligi, ali možda baš to dodatno inspiriše igrače Janisa Sferopulosa. Da bi se pobedio Fener u urskoj gotovi svi košarkaši moraju da budu na svom maksimumu, a Zvezda je već pobedila ovog rivala na svom terenu pre manje od mesec dana sa vrlo ubedljivom razlikom. Bio je to, bez sumnje, najbolji meč Zvezde ove sezone, a okončan je sa 31 poneom razlike. Ne može se reći da Nemanja Nedović blista ove sezne u Evroligi, a i pored takvog utiska on je na 12,6 poena u proseku, što je za manje od jednog poena manje u odnosu na prošlu u kojoj je bio sjajan. Nekako nam se čini da će biti inspirisan u Ulker Sport areni i prebaciti svoj ovosezonski prosek. Granica je na 12,5 poena, a za (+) kvota je 1.90 u kladionic Mozzartbet.

Johanes Vojtman (Milano) – Poeni + (granica 10,5) @ 1.90 u Mozzartbet

U neverovatnim problemima je Olimpija i ove sezone. Ko je mogao da pretpostavi da će se problemi sa povredama iz prethodne preliti i na ovu, pa u Grčku putuju bez Maodo Loa, Nikole Mirotića, Šejvona Šildsa i Đanpaola Ričija, a možda neće grati ni Dijego Flakadori. Sa takvom kadrovskom situacijom trijumf u Pireju bio bi pravo čudo, ali ko zna, možda se Šabaz Nejpir probudi i u dresu Olimpije pokaže ono što nije u Zvezdinom. Očekuje se mnogo i od dvojca pod koševima, Nikolo Meli i Johanes Vojtman biće uzdanice trenera Mesine u Dvorani Mira i prijateljstva, mada ih tamo čeka okršaj sa Milutinovim i Falom. Vojtman je u odličnoj formi, u poslednja tri meča u Evroligi je na proseku od 14 poena, a u prošlom kolu je ubacio 19 u pobedi nad Baskonijom, uz 12 skokova. Ukupni prosek mu je nešto manji, iznosi 9 koševa po meču, ali je na početku sezone manje i igrao dok je tim bio kompletan. Za meč u Pireju granica za nemačkog reprezentativca je na 10,5 poena a za (+) kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Frenk Kaminski (Partizan) – Poeni + (granica 9,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Partizan nije uspeo da dobije dramu protiv Virtusa i da u poslednjem evroligaškom meču u godini ostvari važan trijumf. I pored tog poraza 2023. je bila neverovatna za crno-bele, ali i previše stresna. Niko ne bi imao ništa protiv da i ova bude takva, ali uz jedan korak više, mislimo na odlazak na fajnal-for. U arenu dolazi Asvel, ekipa sa dna tabele, ali tim koji sa klupe predvodi harizmatični Đanmarko Poceko. Ne sme biti opuštanja kod košarkaša Partizana iako ih za samo dva dana čeka novi večtiti derbi protiv Zvezde. Opet se gomilaju kadrovski problemi za Željka Obradovića, Avramović će još dosta dugo biti van tima, a pod velikim znakom pitanja su i nastupi Alena Smailagića, Uroša Trifunovića, pa čak i Zeka Ledeja. Ne sećamo se meča u kom je Partizan igrao bez Ledeja u poslednje tri sezone, pa bi to mogao da bude ogroman problem. U slučaju njegovog izostanka veći broj minuta dobiće Tristan Vukčević, ali i Frenk Kaminski, koji može da pokriva obe unutrašnje pozicije. Amerikanac je mogao da bude junak protiv Virtusa ali je njegova trojka za pobedu završila na obruču u poslednjoj sekundi. I on je propustio par mečeva zbog povrede, po tri u Evroligi i ABA ligi, ali nam se čini da je sada potpuno fit. Prosek u Evroligi mu je 8,6 poena, ali za samo 16 minuta u igri. Ako bude igrao duže, a mislimo da hoće, trebalo bi da bude dvocifren protiv Asvela. Granica je na 9,5 poena, a za (+) na Kaminskog kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Mozzartbet iznosi 13.03.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.