TIP DANA: Atletiko Madrid – Atletik Bilbao: Mogu li Baskijci preko Madriđana u još jedno finale?

Sreda nam donosi pregršt veoma interesantnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali prvi susret polufinala španskog Kupa Kralja, u kom će Atletiko Madrid na svom Vanda Metropolitanu ugostiti Atletik Bilbao.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21:30h.

Atletiko Madrid: Sjajne partije u poslednjih mesec dana!

Prošla sezona je bila za zaborav, pošto su Jordandžije eliminisane još u grupnoj fazi Lige šampiona, ali je i pored toga tim iz prestonice uspeo da završi na jednoj od prve četiri pozicije, što naravno i garantuje plasmasn u novo izdanje najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a to je u Madridu primarni cilj godinama unazad, preciznije, od kako je Čolo Simeone seo na klupu ovog tima.
Nakon više od polovine šampionata, deluje da je argentinski stručnjak malo promenio filozofiju, pa smo neretko bili svedoci toga da su Kolćonerosi igrali za gol više, pa kada sa tog aspekta posmatramo stvari, svakako da nije čudo što su fudbaleri Atletiko Madrida te mečeve gubili, a tu pre svega mislimo na duel u Kataloniji u prvenstvu, kada je Đirona slavila sa 4:3, kao i u polufinalu španskog Superkupa, gde je Real došao do trijumfa sa 5:3.
Veoma zanimljiv podatak je da je Atletiko na 23 odigrana meča u španskom šampionatu, primio 25 pogodaka, a to nam daje prosek od više od jednog primljenog gola po meču, što svakako nije nešto sa čim smo se susretali u prethodnih nekoliko godina.
Generalno, deluje da navijači ovog kluba imaju razloga za zadovoljstvo, pre svega što je njihova omiljena ekipa uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to sa prvog mesta, ispred Lacija, Fejnorda i Seltika.
Za protivnika u osmini finala elitnog takmičenja španski predstavnik je dobio ekipu Intera, i svakako da će izabranici Čola Simeonea imati izuzetno težak zadatak, pošto Neroazuri ove sezone igraju na veoma visokom nivou.
Na poslednjih pet mečeva u La Ligi, trenutno četvrtoplasirani tim na tabeli je ostvario tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, i to na pomenutom gostovanju kod Đirone kada je bilo 4:3, u jednom od najboljih mečeva dosadašnjeg toka prvenstva.
U prošlom kolu je Atletiko uspeo da odoli svom gradskom rivalu Realu na Santjago Bernabeu, a taj duel je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da su gosti stigli do izjednačenja u trećem minutu sudijske nadoknade vremena, kada je pogodio Ljorente.
Što se tiče Kupa Kralja, dosta težak put do polufinala je imala ekipa iz prestonice, pošto je prvo uspela da eliminiše Real Madrid i revanšira mu se za poraz u Superkupu, a potom i da u četvrtfinalu bude bolja od Sevilje, kojoj je to bila jedina šansa da preko Kupa Kralja izbori plasman u neko od evropskih klupskih takmičenja za sledeću sezonu.
Za kraj, poslednji međusobni meč između Atletiko Madrida i Bilbaa je odigran sredinom decembra prošle godine kada je ponos Baskije bez većih problema na svom stadionu slavio sa 2:0.

Atletik Bilbao: Mogu li Baskijci do novog finala u Kupu Kralja?

Atletik Bilbao slovi za jedan od najtrofejnijih španskih klubova, a verovatno mali broj ljudi zna da je ovaj tim do sada čak osam puta osvajao špansko prvenstvo.
Ruku na srce, poslednji put je to bio slučaj još davne 1984. godine, ali ne treba zaboraviti ni da je tim iz Baskije čak 23 puta osvajao španski Kup Kralja, takođe poslednji put pre 40 godina, a iste te godine je Bilbao stigao i do trofeja u Superkupu, pa slobodno možemo konstatovati da je ta godina ujedno i najuspešnija u 126 godina dugoj istoriji ovog kluba.
Još dva puta je Atletik stizao do trofeja u Superkupu, poslednji put pre tri godine, kada je ova ekipa u velikom finalu bila bolja od Barselone, a taj duel je završen rezultatom 2:3.
Dobro poznato je da za ovaj klub mogu da nastupaju samo Baskijci, ili fudbaleri koji imaju baskijsko poreklo, što znači da Bilbao praktično igra bez stranaca od svog osnivanja, a na sve to treba pomenuti i da ovaj tim do sada nikada nije ispadao u niži rang.
Kada saberemo sve osvojene trofeje, dolazimo do zaključka da je Atletik Bilbao treći najtrofejniji španski tim, odmah iza Real Madrida i Barselone.
Prošla sezona nije bila preterano uspešna, pošto je ovaj tim na kraju završio na osmom mestu na tabeli, i tako završio bez plasmana u neko od evropskih takmičenja.
I pored toga, Ernesto Valverde je dobio poverenje, a iz ove perspektive deluje da je to bila sjajna odluka, pošto tim iz Baskije igra na veoma visokom nivou ove sezone.
Naime, u ovom trenutku se Atletik nalazi na petom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Atletiko Madrid, pa je utisak da će se ovaj tim do kraja šampionata boriti ne samo za ulazak u Ligu Evrope, već će pokušati i da napadne četvrtu poziciju koja kao što je dobro poznato donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Ernesta Valverdea su ostvarili tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz i to na gostovanju kod Valensije kada je bilo 1:0.
U prošlom kolu je petoplasirani tim na tabeli odigrao fantastičan meč na svom terenu i bez većih problema savladao Majorku, a taj duel je završen rezultatom 4:0.
Ipak, pre toga je tim iz Baskije samo remizirao na gostovanju kod Kadiza, a ukoliko Atletik želi da dođe na kraju sezone do plasmana u Ligu šampiona, mečeve poput tog prosto mora da rešava u svoju korist.
Kada su u pitanju partije na strani, do sada je Bilbao odigrao jedanaest mečeva van svog terena i ostvario četiri trijumfa, isto toliko remija, ali i tri poraza, uz konstataciju da je poznato da ova ekipa igra dosta bolje na svom terenu nego na strani.
Na putu do plasmana u završnicu španskog Kupa Kralja, ovaj tim je eliminisao prvo Alaves, a onda i Barselonu nakon produžetaka, rezultatom 4:2.

Naš predlog

Pre svega, deluje da makar na ovom prvom susretu ne treba očekivati previše pogodaka, pošto je ulog zaista ogroman, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.73.

Kada se sve sabere i oduzme, deluje ipak da su Jorgandžije favoriti na ovom duelu, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na jedinicu, uz fantastičnu kvotu 2.00 u Meridianu.

Za kraj, možda je i idealno da probate sa kombinacijom igara 1X&0-3, a sve to uz sjajnu kvotu 1.70 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.