MEČ DANA: Fejnord – Ajaks: Sudar velikana koji ne odlučuje o tituli!

Fejnord će u okviru 29. kola popularne Eredivizije dočekati ekipu Ajaksa. Domaćini su remijem u poslednjem kolu i zvanično sveli osvojanje šampionskog trofeja u domen teorije, dok se gosti bore za poziciju broj 4, koja garantuje kvalifikacije za Ligu Evrope. Utakmica je na programu od 14 časova i 30 minuta.

Fejnord: Bitno sačuvati drugo mjesto!

Oživjele su nade navijača u Roterdamu da šampionska trka sa PSV Ajndhovenom još nije gotova. Iako je i dalje Fejnord u debelom zaostatku za liderom na tabeli.
PSV je doživio tek prvi poraz u sezoni i aktuelni šampion je to iskoristio da se pobjedom nad Utrehtom (4:2) primakne na sedam bodova zaostatka. Šest kola do kraja. Matematika kaže – moguće je. Realnost kaže – teško. Pogotovo što nemaju međusobni duel, gdje bi Fajenord mogao da „skine“ još tri boda zaostatka. Ovako je ostala samo nada, vjera u čudo. Dešavala su se i veća u svetu fudbala. Istina, ne tako često.
Ta prilika da se smanji bodovni minus je nekako vezala noge pulenima Arnea Slota, pa je Utreht nasred „De Kajpa“ vodio 2:0 posle 32 minuta igre! U šoku su bili navijači crveno-bijelih, gledali su u čudu kako njihovi ljubimci prave kiks za kiksom na terenu.
Dobra je stvar kod Fajenorda što za njega nema nedostižnog zaostatka. Slotov tim igra po sistemu „svi u napad“, juri se ka protivničkom golu uvijek i po svaku cijenu, tako da dva razlike nije nešto od čega se crveno-bijelima vežu noge. Na kraju su uspijeli da trijumfuju ali čini se već sada – uzalud.
Ništa još nije zapečaćeno, ali je gotovo sve prilično izvjesno u Holandiji. Šest kola prije kraja, posle novog neuspijeha, Fejnord može da zaboravi na titulu. Salatara će još neko vrijeme moći navijačima na De Kajpu da se priviđa u snovima, a realnost je takva da će završiti u Ajndhovenu.
Mogu polako na Filips stadionu da hlade šampanjac, sve je spremno za otvaranje i veliku feštu. PSV jeste posustao na gostovanju NEC-u, ali sve i da Fejnord nije remizirao protiv Volendama u prethodnom kolu – 0:0, teško da bi se bilo šta u finišu šampionata promjenilo.
Protiv na papiru ali i na tabeli najslabijeg tima u ligi, aktuelni šampion nije uspio da postigni nijedan gol! Ovaj podatak zvuči još gore kada pogledamo tabelu, a ona kaže da Volendam sa 68 primljenih golova ima najgoru odbranu od svih ekipa u Erediviziji! Fejnord je imao čak 23 udarca, od kojih je 10 završilo u okviru gola slabašnog domaćina, ali nijedna nije završila iza leđa golmanu.
Sada je pred njima De Klasiker koji jednostavno moraju dobiti, pogotov što je kriza koja drma Ajaks šansa za osvetu kojima su Kopljanici godinama dominirali. Druga pozicija je takođe odličan rezultat, pošto donosi direktan plasman u Ligu šampiona, a naleti Tventea neće prestati sve do poslednjeg sudijskog zviždukao ove sezone.

Ajaks: Borba za poziciju broj 4!

Oslabljeni Ajaks nastavlja borbu za plasman u Evropu, a danas u veoma važnoj utakmici 29. kola Eredivizije od 14 časova i 30 minuta će u goste kod ljutog rivala Fejnorda.
Kopljanicima godi što se AZ Alkmar obrukao dan ranije protiv PSV-a (5:1), njihovo ranije klizanje nisu uspijeli da iskoriste. Sada mogu da priđu četvrtoplasiranom timu na četiri bodova zaostatka uoči poslednjih pet kola.
Ajaks je trenutno peti, ali to mu ne garantuje Evropu. Samo četvrta pozicija sigurno donosi plasman u Ligu konferencije, dok će timovi koji budu od petog do osmog mjesta da igraju baraž za poslednju evropsku kartu.
U toj zoni trenutno je i Go Ahed Igls. Sedmi je sa 40 poena, četiri manje od Ajaksa, a tri više od devetoplasirane Sparte. Ajaks ima ozbiljnih kadrovskih problema pred novi susret. Kapiten Džordan Henderson je povrijeđen i najvjerovatnije će da propusti i predstojeći De Klasiker, ali zdravstvene probleme imaju i Brajan Brobi i Stiven Berghuis i pitanje je da li će konkurisati za današnji susret. Takođe, u startnoj postavi se sigurno neće naći ni Josip Šutalo, koji se tek oporavio od povrede.
Ima i dobrih vijesti, Ahmetdžan Kaplan je odradio suspenziju u pretprošlom kolu protiv Zvolea (3:1), pa će se vratiti u tim. To najvjerovatnije znači da će Sivert Mansverk da bude vraćen nazad u vezni red.
Sezona je isprva bila crna, vremenom je postala nešto svijetlijih nijansi, međutim, pomračenja na Johan Krojf Areni su i dalje prisutna. Go Ahed Iglsi su ledenom vodom u nadoknadi zalili ekipu Džona van et Šipa u prethodnom kolu, otkinuli su joj bodove i smanjili šanse da u završnici prvenstva pretekne AZ Alkmar i dođe do četvrte pozicije.
Stanje totalne agonije u Amsterdamu je prošlost, podigao se Ajaks nakon što je dotakao dno i bilježio najgore rezultate u istoriji. Džon van et Šip je pronašao način da trgne ekipu, ali ne i da u ekspresnom roku otkloni sve manjkavosti. I dalje su tu crne rupe u kojima Kopljanici znaju da završe.
U prošlom kolu se jedna takva otvorila u samoj završnici. Ajaks je poveo preko Antona Hujsa, imao je sve u svojim rukama do nadoknade, a onda je kula od karata srušena. Nad Dijantom Ramajom nije sviran faul, Bas Kujpers je stigao do lopte i pronašao prostor da pored dvojice igrača zatrese mrežu.
Nije moglo gore po Ajaks, glave mu je došlo njegovo dijete. Danas veoma važan meč i još teži protivnik, a protiv Fejnorda u prvenstvu nisu slavili pune 2 godine.

Naš prijedlog:

Domaći tim kao ogroman favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihovu pobjedu je 1.42 u PrimoBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 7.50.

Tradicionalno ove ekipe igraju mečeve sa velikim brojem golova i loptama u obje mreže, pa smo mišljenja da će se ta tradicija uprkos formi jednih ili drugih, nastaviti i danas. Kvota na igru GG je 1.70 u PrimoBet kladionici. Domaćini su opravdano favoriti i jasno je da imaju kvalitetniji tim, koji je dosta dugo na okupu. Shodno tome predlažemo igru 1&3+ po kvoti 1.90, a za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom GG1 po kvoti 3.95 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.