DERBI DANA: PSŽ – Barselona: Poslednji pokušaj za Mbapea da postane večan, kao i Pariz!

U sredu nas očekuju još dva izuzetno zanimljiva duela četvrtfinala ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, a derbi dana se bez mnogo razmišljanja igra na Parku Prinčeva gde će snage odmeriti PSŽ i Barselona.
Početak ovog u najavi veoma zanimljivog susreta između francuskog i španskog predstavnika je zakazan za 21h.

PSŽ: Parižani favorit iz senke!

U dobroj meri je pred početak ove sezone potpuno zaokrenuta filozofija Parižana, pa ovog puta nije bilo nekog baš zvučnog dolaska u klub, naravno, uz napomenu da su Ramos, Dembele, Muani i Škrinjar i te kako dobri fudbaleri.
Mbape je ostao, što je svakako bio najveći plus, međutim, ovo je njegova poslednja sezona na Parku Prinčeva, pošto će narednog leta verovatno i najbolji fudbaler današnjice potpisati za Real Madrid.
Sigurno je da Mbape koji je već nekoliko puta osvajao Ligu 1 sa Monakom i PSŽ-om, koji je sa Francuskom uspeo da dođe do trofeja na Mundijalu, ali i do jednog finala, želi da u svojoj oproštajnoj sezoni u Parizu dođe do onog što je primarni cilj od kako je ova ekipa dobila prebogate vlasnike, a to je naravno trofej u Ligi šampiona.
Najbliži tome Sveci su bili 2020. godine, kada je ova ekipa u velikom finalu poražena od Bajerna iz Minhena i to sa minimalnim rezultatom.
Što se tiče ovog izdanja najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, PSŽ je nekako uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu, i to pošto je francuski predstavnik u konkurenciji Dortmunda, Milana i Njukasla završio na drugom mestu na tabeli.
Protivnik u osmini finala bila je ekipa Sosijedada, i tu su Sveci bez većih problema prošli dalje, pošto su izabranici Luisa Enrikea slavili u oba susreta.
Ako se osvrnemo na ovogodišnje izdanje francuske Lige 1 doći ćemo do zaključka da se Parižani trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak deset bodova viška u odnosu na drugoplasirani Brest, pa je evidentno da se pitanje naslova prvaka Francuske ponovo neće dovesti u pitanje.
Inače, u prošlom kolu je tim sa Parka Prinčeva na svom terenu samo remizirao protiv Klermona, a taj meč je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da je Luis Enrike izveo kombinovani sastav.
Za kraj, španski stručnjak za ovaj prvi meč četvrtfinala Lige šampiona neće moći da računa na Hakimija koji ima parne žute kartone, i sigurno je da će to predstavljati veliki hendikep za Parižane.

Barselona: Može li Barsa do završnice Lige šampiona?

Barselona je prošle sezone pružala sjajne partije i na kraju je ovaj tim potpuno zasluženo stigao do naslova prvaka Španije, ostavivši iza sebe Real Madrid.
Jedan od najzaslužnijih ljudi za to je trener Ćavi, koji će pomalo i neočekivano na kraju sezone napustiti klupu Katalonaca, a još uvek nije poznato ko bi mogao da dođe umesto bivšeg kapitena ove ekipe.
Generalni utisak o dosadašnjem toku sezone nije preterano dobar, i deluje da će ovo biti jedna od najslabijih sezona za Barselonu u poslednjih dvadesetak godina, ukoliko Katalonci ne naprave neko čudo u Ligi šampiona.
Krenimo redom. Nisu se Ćavijevi puleni pre svega proslavili ni u Kupu Kralja, ali ni u Superkupu, pošto su u Kupu eliminisani od Atletik Bilbaa u četvrtfinalu, dok je Barsa u velikom finalu Superkupa doživela pravi debakl od Real Madrida, koji je slavio sa više nego ubedljivih 4:1.
Što se tiče prvenstva, trenutno se aktuelni šampion Španije nalazi na drugom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, što je na samo osam kola pre kraja prvenstva po svemu sudeći i nenadoknadiva razlika, jer je zaista nerealno da klub poput Reala ispusti toliku bodovnu prednost.
U prošlom kolu elitnog ranga španskog fudbala Barsa je ostvarila veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Las Palmasa, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Jasno je da je trenutno primarno takmičenje za Barselonu Liga šampiona, što je i jedina šansa da Katalonci ovu sezonu završe sa trofejom, što će naravno biti pakleno težak zadatak.
Grupnu fazu je ova ekipa završila na prvom mestu u grupi, uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Porto, ali uz tri boda više od trećeplasiranog Šahtjora. Zanimljivo je da su Katalonci doživeli dva poraza u grupnoj fazi i to na gostovanjima kod Šahtjora i Antverpena.
U osmini finala su Ćavijevi puleni eliminisali Napoli, a moramo napomenuti da su se gosti sa juga Italije propisno ispromašiliva u revanšu, koji je Barselona rešila u svoju korist rezultatom 3:1, nakon čega je ovaj tim odigrao sjajan meč i u prvenstvu i uspeo da savlada Atletiko Madrid u gostima, rezultatom 0:3.

Naš predlog

Možda i najneizvesniji dvomeč je pred nama. PSŽ generalno igra dosta dobro ove sezone, titula u Ligi 1 se ne dovodi u pitanje, a videćemo da li francuski predstavnik ove sezone može da napravi iskorak u Ligi šampiona. Sa druge strane, Barsa se u nekim mečevima ove sezone baš mučila i vrlo lako se može dogoditi da Katalonci ovu sezonu završe bez ijednog trofeja. Makar na ovom prvom duelu na Parku Prinčeva, PSŽ je veliki favorit i savetujemo vam da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.97.

Deluje da bez obzira što je ulog ogroman, golovi na ovom meču ne bi smeli da se dovedu u pitanje, pa vam predlažemo da se oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.70.

Za kraj, mišljenja smo da je najbolje da kombinujete našu prvu i drugu prognozu, uz napomenu da umesto čiste jedinice, probate sa igrom 1X&3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.32.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.