DERBI DANA: Milan – Roma: Latinsko razračunavanje u Ligi Evrope!

U četvrtak nas očekuje nekoliko veoma zanimljivih susreta širom Evrope, a derbi dana se igra na San Siru gde će snage odmeriti Milan i Roma, u sklopu četvrtfinala Liga Evrope.
Početak ovog duela između dva italijanska predstavnika je zakazan za 21h.

Milan: Mogu li Rosoneri do završnice Liga Evrope?

Milan je tim slavne istorije i sigurno je da primarni cilj godinama unazad igranje u Ligi šampiona. Iako se to ove sezone dogodilo, italijanski predstavnik u veoma jakoj konkurenciji nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu, pa su se Rosoneri zadovoljili sa trećom pozicijom, iza Dortmunda i PSŽ-a, i nastavkom takmičenja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Tamo su izabranici Stefana Piolija prvo naišli na francuski Ren, koji je eliminisan bez većih problema, a pitanje prolaska dalje je rešeno već u prvom duelu koji je Milan na svom terenu dobio rezultatom 3:0.
Nakon toga je tim sa San Sira bio bolji i od Slavije iz Praga, koja je eliminisana ukupnim rezultatom 7:3, pa je tako italijanski predstavnik sebi zakazao dvomeč sa Romom, i deluje da su Rosoneri mogli da prođu možda i bolje na žrebu, pogotovu što Roma igra na vrhunskom nivou u poslednje vreme.
Bilo kako bilo, uprava Milana je predočila Pioliju da mu samo osvajanje Liga Evrope sigurno donosi produžetak ugovora, mada kako se može čuti poslednjih dana u italijanskim medijima, čelni ljudi Rosonera nemaju pravo rešenje ko bi mogao da nasledi čoveka koji je Milanu doneo Skudeto pre dve godine, pa je sva prilika da ćemo Piolija i narednih godina gledati u gradu mode.
Kada se radi o Seriji A, već sada slobodno možemo konstatovati da su Rosoneri ostvarili svoj primarni cilj, a to je naravno plasman u Ligu šampiona.
Naime, trenutno se jedan od najtrofejnijih evropskih klubova nalazi na drugom mestu na tabeli Serije A, uz čak trinaest bodova viška u odnosu na petoplasiranu Romu, pa se plasman u elitko takmičenje ne dovodi u pitanje. Na sve to, pomenimo i da tim sa San Sira ima čak četrnaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Inter i teško je zaista i pomisliti da bi Milan mogao da se uključi u borbu za Skudeto.
Ono što vredi napomenuti je da je nekadašnji šampion Evrope vezao čak sedam trijumfa u svim takmičenjima, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu Serije A, kada su Žiru i drugari bez većih problema na svom stadionu savladali Leće sa 3:0.
Pre toga su Piolijevi puleni bili bolji i od Fiorentine u gostima, kada je bilo 1:2, a poslednji poraz u svim takmičenjima fudbaleri Milana su doživeli još sredinom februara i to u Ligi Evrope, kada je Ren slavio sa 3:2 na svom stadionu u revanšu šesnaestine finala, međutim, taj rezultat je odgovarao Rosonerima koji su pre toga na svom stadionu demolirali francuskog predstavnika sa 3:0.

Roma: Vučica juri novo finale Liga Evrope!

Ostaje žal što Roma prošle sezone nije uspela da dođe do drugog uzastopnog evropskog trofeja, i to pošto je ova ekipa poražena u velikom finalu Liga Evrope od ekipe Sevilje, nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca.
Na startu šampionata je Roma imala dosta problema, a cenu loših rezultata je platio Žoze Murinjo, koji će u večnom gradu ostati upamćen po tome što je italijanskom velikanu doneo prvi evropski trofej, i to u Ligi konferencija, nakon što je ova ekipa bila bolja od Fejnorda.
Njega je na užarenoj klupi nasledio Danijele De Rosi što je sasvim sigurno predstavljalo veliko iznenađenje, međutim, kako vreme prolazi čini se da je to bio pravi potez.
Naime, Vučica igra fantastično u poslednje vreme, i od kluba koji je bio van pozicije koja vodi u Evropu, bivši kapiten Rome je za veoma kratko vreme doprineo da Romu gledamo u borbi za plasman u Ligu šampiona, što naravno i jeste primarni cilj Rimljana.
U ovom trenutku se tim sa Olimpika nalazi na petom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Bolonju, a poznato je da je to četvrto mesto i poslednje koje donosi plasman u elitno takmičenje, i za očekivati je da puleni Tijaga Mote ne mogu čitavim tokom šampionata da igraju na veoma visokom nivou, a na sve to Bolonja ima i dosta težak raspored do kraja.
U prošlom kolu prvenstva Roma je u velikom derbiju Rima bila bolja od Lacija, a taj duel je završen rezultatom 1:0, što će sasvim sigurno dosta značiti pulenima De Rosija i na psihološkom planu, pošto je poznato koliko rivalstvo vlada između ova dva kluba.
U Ligi Evrope je Roma grupnu fazu pomalo i neolekivano završila na drugom mestu na tabeli, pa je italijanski predstavnik morao da krene od šesnaestine finala, gde je eliminisana ekipa Fejnorda, dok je u osmini finala Vučica u dvomeču bila bolja od Brajtona, i to sa ubedljivih 4:1, a podsećanja radi, prvi susret između ove dve ekipe na Olimpiku je završen pobedom Rome od više nego ubedljivih 4:0, kada je već praktično sve i bilo rešeno po pitanju plasmana u četvrtfinale.
Ovog puta je protiv višestruki šampion Evrope, i zaista je teško predvideti ko od ova dva tima će doći do plasmana u polufinale, uz napomenu da se revanš igra na “vrelom” Olimpiku.

Naš predlog

Veoma težak duel za prognoziranje, pošto generalno i jedan i drugi tim igraju dosta dobro u poslednje vreme. Poznato je koliko uspeha Milan ima na evropskoj sceni, međutim, Roma je poslednjih godina odigrala nekoliko veoma dobrih mečeva u Evropi, a pre svega ovaj tim je osvojio Ligu konferencije, i odmah nakon toga igrao u finalu Liga Evrope, što nije mala stvar.
Iako je ulog poprilično veliki, očekuju se golovi na obe strane, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.05
.

Nezahvalno je zaista prognozirati konačan ishod, a na koji način Vučica igra u poslednje vreme, i to od kako je na klupu seo Danijele De Rosi, deluje da Rimljani neće doživeti poraz na ovom duelu, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa duplom šansom X2 uz kvotu 1.98 u Meridianu.

Za kraj, kao što smo napomenuli, ni jedna ni druga ekipa se neće previše štedeti na ovom prvom četvrtfinalnom duelu i sva je prilika da nas očekuju golovi, zbog čega vam preporučujemo da se fokusirate na iste, odnosno na igru 3+, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.16.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.