TIP DANA: Dortmund – Atletiko Madrid: ‘Hoće li Čolov bedem izdržati ispod ”severnog zida”?

U utorak nas očekuju revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Dortmunda i Atletiko Madrida. Prvi susret između španskog i nemačkog predstavnika je završen pobedom Atletika od 2:1, a revanš je zakazan večeras za 21h.

Dortmund: Mogu li Milioneri do polufinala Lige šampiona?

Dugo je fudbalerima Dortmunda trebalo da se oporave od prošle sezone u kojoj je ova ekipa bez naslova prvaka Nemačke ostala u poslednjem kolu. Kao što je dobro poznato, Milioneri su u poslednjem kolu samo remizirali na svom stadionu protiv Majnca, dok je Bajern golom u završnici meča slavio na gostovanju kod Kelna, pa je na taj način tim iz Minhena stigao do svoje jedanaeste uzastopne titule prvaka Nemačke.
Kao što smo već nedavno pomenuli, svi su bili mišljenja da će upravo Borusija biti ta koja će jednog dana prekinuti decenijsku dominaciju Bavaraca, međutim, to je ove sezone uradio Leverkuzen, koji je nekoliko kola pre kraja i zvanično obezbedio naslov prvaka, a veoma zanimljivo je da je to prva titula u istoriji za Farmaceute.
Timu sa Signal Iduna Parka kako sada stvari stoje do kraja šampionata predstoji velika borba za plasman u Ligu šampiona, pošto se izabranici trenera Terzića u ovom trenutku nalaze na petom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Lajpcig.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu Milioneri su ostvarili četiri trijumfa uz jedan poraz i to na svom stadionu od Štutgarta, kada je bilo 0:1, koji je tom pobedom praktično obezbedio sebi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
U prošlom kolu nemačkog šampionata Dortmund je ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Menhengladbaha, a taj susret je završen rezultatom 1:2, uz napomenu da su gosti praktično čitavo drugo poluvreme igrali sa igračem manje, nakon što je isključen Adejemi, ali na veliku sreću popularni Ždrebci to nisu uspeli da iskoriste, i na kraju se Borusija vratila kući sa tri ogromna boda.
Kada je u pitanju Liga šampiona, za sada se nema šta zameriti nemačkom predstavniku, koji je u ubedljivo najtežoj grupi uspeo da dođe do prvog mesta na tabeli. U osmini finala je Borusija bila bolja u dvomeču od PSV-a, a deluje da se Terzićevi puleni nisu obrukali ni u prvom četvrtfinalnom susretu, pošto je ova ekipa poražena na gostovanju kod Atletiko Madrida, rezultatom 2:1, što je naravno i dalje aktivan rezultat, pa se navijači jednog od najtrofejnijih nemačkih klubova nadaju da bi svoju omiljenu ekipu ponovo mogli da gledaju u završnici najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Atletiko Madrid: Meč sezone za Jorgandžije!

Uspesi Atletiko Madrida su blisko povezani sa Čolom Simeoneom, koji je preporodio Atletiko od kako je pre više od deceniju seo na klupu Jorgandžija.
U dosadašnjem mandatu, bivši argentinski fudbaler je uspeo da dođe do dva naslova prvaka Španije, isto toliko trofeja u Ligi Evrope, a mrlja su dva izgubljena finala Lige šampiona, i to oba od najljućeg rivala, ekipe Real Madrida.
Prošla sezona nije bila preterano uspešna, ali je ostvaren primarni cilj, a to je naravno plasman u Ligu šampiona.
Kada smo se već dotakli elitnog klupskog takmičenja, treba pomenuti da je španski predstavnik bez većih problema stigao do plasmana u osminu finala, i to pošto su Jorgandžije u grupi sa Lacijom, Fejnordom i Seltikom zauzeli prvo mesto, koje je obezbeđeno dva kola pre kraja.
Nije španski predstavnik imao nimalo lak posao u osmini finala Lige šampiona, pošto je protivnik u dvomeču bio italijanski Inter. U prvom duelu na Đuzepe Meaci su Neroazuri slavili sa 1:0, uz napomenu da su se Inzagijevi puleni propisno ispromašivali na tom duelu, a revanš koji je odigran na prelepom Vanda Metropolitanu je završen pobedom domaće ekipe od 2:1. U produžecima nije bilo pogodaka, pa je španski predstavnik stigao do plasmana u četvrtfinale nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Tamo je ekipa koju sa klupe predvodi Čolo Simeone pre svega imala sreće na žrebu, pošto je za protivnika dobila ekipu Borusije iz Dortmunda. Prvi susret je završen pobedom španskog predstavnika od 2:1, a na prvi pogled deluje da je ta pobeda Atletika mogla da bude i ubedljivija.
Poput Borusije, i Jorgandžije vode veliku bitku za plasman u Ligu šampiona, međutim, trenutno se Atletiko nalazi u dosta povoljnijoj situaciji, pošto se trenutno klub iz prestonice Španije nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na petoplasirani Atletik Bilbao, koji je u nedelju remizirao na svom terenu protiv Viljareala, pa su Madriđani povećali tu prednost i zaista ova ekipa drži sve u svojim rukama po pitanju plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
U prošlom kolu su Čolovi puleni slavili na svom stadionu protiv nimalo naivne Đirone, a taj duel je završen rezultatom 3:1, što je bila druga uzastopna pobeda u prvenstvu za nekadašnjeg šampiona Španije, i to nakon trijumfa na teškom gostovanju kod Viljareala kada je bilo 1:2, pa je sigurno da svi navijači Atletiko Madrida mogu da budu zadovoljni sa partijama koje njihova omiljena ekipa pruža u poslednje vreme.

Naš predlog

Deluje zaista da Madriđani imaju znatno više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju pa vam savetujemo da okušate sreću sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.66.

Iako je ulog ogroman, nije isključeno da nam ovaj susret na Signal Iduna Parku donese dosta pogodaka, pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+, uz kvotu 1.67 u kladionici Meridianbet.

Za kraj, nije isključeno ni da španski predstavnik dođe do celog plena na ovom gostovanju u Dortmundu, pa vam hrabro predlažemo da se fokusirate na dvojku uz fantastičnu kvotu 3.10 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.