Tip dana košarka: Fenerbahče – Monako: Ko će u narednoj utakmici imati meč loptu?

Fenerbahče će u okviru trećeg meča četvrtfinala Evrolige dočekati ekipu Monaka. Istanbulski tim je u prvom meču trijumfovao i uzeo željeni brejk, pa sada ima sve u svojim rukama. Utakmica je na programu od 19 časova i 45 minuta.

Fenerbahče: Prednost je sada na njihovoj strani!

Strašna četvrtfinalna serija Evrolige igrala se u Kneževini! Fenerbahče je na otvaranju uzeo jedan, a u poslednjem meču je umalo stigao i do drugog brejka, ali je na kraju kao pobjednik isplivao Monako. Još jedna dramatična i generalno sjajna utakmica u kojoj je ekipa Saše Obradovića uspijela da uzvrati udarac i bar nakratko se oporavi prije selidbe u Istanbul.
Posle serije kojom su Dajšon Pjer, Skot Vilbekin i Jorgos Papajanis doneli maksimalnih devet razlike pred odlučujući kvartal, Fenerbahče se prosto ugasio i nestao na punih šest minuta! Šta se dogodilo to vjerovatno sada ne zna ni Šarunas Jasikevičijus, ali je imao dosta vremena za dublju analizu kako bi spriječio da se slične stvari dogode u Istanbulu večeras ali i u petak. Tokom pomenutog intervala Fenerbahče je ostao bez koša iz igre, odnosno uspio je da ubaci samo tri poena sa linije slobodnih bacanja, što je Monako materijalizovao i vratio utakmici dramatičnu notu.
Prve poene Feneru iz igre donio je Tajler Dorsi, ali je tada već bilo prekasno. Na koncu su se smijenjivala vođstva, dok je možda i ključni momenat viđen na dva minuta do kraja kada je Šarunas Jasikevičijus poludio i dobio tehničku grešku zbog prigovora sudijama. Litvanac je bio nezadovoljan što nije bio dosuđen nesportski faul Donatasu Motiejunasu nad Najdželom Hejsom Dejvisom u pokušaju da otvori kontru. Kada je Šaras dobio tehničku, sudijska trojka je pregledala situaciju i ipak naknadno svirala nesportski faul Motiejunasu. Hejs Dejvis jeste pogodio dva slobodna bacanja, ali je i Eli Okobo ubacio jedno na drugom kraju terena, posle čega je domaćin imao i dodatni napad, ali ga nije iskoristio. No, Monako je u tom momentu imao poen više (85:84) i psihološku prednost koja je bila mnogo važnija.
Imali su gosti za čim da žale, jer su prokockali dupli brejk! Tajler Dorsi je meč završio sa 25 poena i šest trojki iz osam pokušaja, dok je Vilbekin takođe pogodio šest dalekometnih hitaca za svoja 23 poena. Gudurić je za 19 minuta imao pet poena, te po jedan skok i asistenciju.
Međutim sada je sve u rukama Fenerbahčea i sigurno je da će znajući to, večeras maksimalno fokusirano odigrati protiv vrlo nezgodnog gosta iz Kneževine.

Monako: Biće teško u Istanbulu!

Od svog debija u Evroligi u sezoni 2021/22, Monako se doslijedno dokazao kao klub kome je mjesto u takmičenju.
Tri uzastopne sezone igraju plej-of, što je uspijeh kojim mogu da se pohvale još samo Real Madrid, Barselona, Olimpijakos i Makabi. U svojoj drugoj sezoni, Monako je čak stigao do Fajnal fora.
Održali su prosiječan neto budžet od 8.300.000 evra za plate igrača i trenera tokom ovog perioda, što ih svrstava u prvih 10 u Evroligi u smislu finansijskih ulaganja.
Monako ove godine cilja na još jednu istorijsku sezonu, sa zvijezdom Majkom Džejmsom koji je glavni kandidat za nagradu MVP Evrolige.
Nije ovaj serija dobro počela za izabranike Saše Obradovića, pošto su već u prvom meču izgubili i tako sebi postavili dodatno breme i pritisak. U drugom meču su bili u veoma lošoj situaciji, ali su na kraju ipak uspijeli da “isplivaju” i izjednače na 1:1. Monakovi košarkaši su bauljali i potpuno izgubili kompas u trećoj četvrtini, tokom koje su ubacili samo 11 i dozvolili čak 24 poena, zbog čega su plus od šest poena (59:53) zamjenili minusom od devet (65:74) i došli na ivicu ambisa odakle su se nekim čudom izvukli.
Velike zasluge idu na račun Džordana Lojda, čija je trojka odmah na otvaranju poslednje četvrtine stavila određeni teret na leđa protivnika. Posle nekoliko dobrih odbrana Mem Žaite je dodatno umanjio minus, da bi upravo Lojd isti spustio na samo jedan posijed. Totalni preokret donio je Deron Blosomgejm sa pet uzastopnih poena, uključujući i trojku na pet i po minuta do kraja kojom je zapalio domaćina i vratio nadu u pobjedu!
Marko Gudurić je nakratko donio izjednačenje sa penala, ali su Dijalo i Lojd kaznili dva propusta protivničke odbrane i u poslednjem minutu Monako je imao četiri razlike. Gudurić nije uspio da realizuje napad i Lojd sa crte dodatno uvećava prednost koju je kao mačem sasjekao Vilbekin svojom šestom trojkom na meču. Ali, ovo je ipak bilo Lojdovo veče ili makar četvrtina pošto je u sledećem napadu uzvratio istom mjerom i stavio tačku!
Lojd je utakmicu završio sa 15 poena, od toga 11 u poslednjoj dionici. Motiejunas je odigrao sjajan meč uz 18 poena za nepunih 20 minuta, dok je Okobo ubacio 13 poena. Majk Džejms je odigrao slabu šutersku utakmicu sa samo osam poena i tek 2/7 iz igre i sva četiri promašaja za dva. Doduše, nadoknadio je izostanak koševa tako što je podijelio sedam asistencija, uz isto toliko skokova.

Naš prijedlog:

Domaći tim je favorit u ovom meču, a kvota na njihov trijumf je 1.55 u PrimoBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 2.50.

Uzavrela atmosfera u Istanbulu će svakako dati dodatni vjetar u leđa domaćinu, pa smo mišljenja da su izabranici Šarasa Jasikevičijusa bliži pobjedi. Kao što smo rekli njihov trijumf plaća se kvotom 1.55 u PrimoBet kladionici. Sjajne rostere imaju i jedni i drugi, te će prosto biti nevjerovatno ukoliko na ovom meču ne vidim makar 162 poena, a kvota na igru UP+ (granica 162.5) je 1.75. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo kombinaciju 1&UP+ po kvoti 2.80 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.