MEČ DANA: Radnički 1923 – Vojvodina: Odluka o poslednjem putniku u Evropu pada u Kragujevcu!

Radnički 1923 će u okviru 36. kola Super lige Srbije dočekati ekipu Vojvodine. Bodovna razlika između ove dvije ekipe je svega 2 boda, pa bi trijumfom i jedni i drugi napravili ogroman korak ka obezbijeđivanju pozicije koja vodi u Evropu. Utakmica je na programu od 16 časova i 55 minuta.

Radnički 1923: Sezona iz snova!

Dođe i taj dan. Možda ne poslednji, ali vjerovatno odsudni. Jer iako ćemo konačan odgovor na pitanje ko će sve predstavljati Srbiju u Evropi dobiti tek narednog vikenda, ovaj današnji sudar u Kragujevcu mogao bi da bude odsudan. Kao i nedavno u polufinalu Kupa, Radnički 1923 dočekuje Vojvodinu, sada sa idejom da joj se odupre znatno ozbiljnije, možda i da pobjedom čak i osigura istorijski izlazak na međunarodnu scenu, pod uslovom da Partizan ne dozvoli Čukaričkom da ga savlada na Banovom brdu.
Jer do sada je Radnički samo posmatrao borbu za Evropu. Sada je njen aktivan učesnik. Iako je Kragujevac prije tri nedelje disao za istorijski plasman u finala Kupa Srbije, eliminacija iz najmasovnijeg takmičenja je fizički ozbiljno rasteretila izuzetno umoran i povredama opterećen sastav Feđe Dudića. Sjajna ekipa sa Čika Dače se ekspresno oporavila od šoka protiv Vojvodine i pobjedama nad Napretkom i Mladosti iz Lučana došla do šest vezanih trijumfa u Superligi. Međutim nakon tih mečeva su uslijedila dva uzastopna poraza, prvo od TSC-a rezultatom 4:3, da bi potom u poslednjem kolu izgubili od aktuelnog šampiona Crvene zvezda rezultatom 3:2.
O tome šta je Radnički napravio ovog proljeća najbolje oslikava podatak da je tim Feđe Dudića u 2024. godini osvojio samo dva boda manje od Crvene zvezde, a ima 2 više od TSC-a, deset više od Vojvodine, 11 od Čukaričkog, a čak 13 više od Partizana. Radnički ih je osvojio 36 sa skorom od 12 pobjeda i četiri poraza.
Radnički iz Kragujevca je ponosan napustio Marakanu, i uprkos porazu, zahvaljujući pozitivnom izdanju ekipe Feđe Dudića, došao do pozitivnog impulsa pred odlučujući okršaj sa Vojvodinom za četvrto mjesto Superlige.
Zadovoljstvo izdanjem Dudićevog sastava nije krio ni sportski direktor Kragujevčana Slavko Perović, koji vjeruje da će sezona biti završena istorijskim rezultatom njegovog kluba.

Vojvodina: Jako bitan meč!

Svijesni su bili Novosađani posle poraza kod kuće od Čukaričkog u pretprošlom kolu da je utakmica protiv Napretka u poslednjem kolu ona koju moraju da dobiju po svaku cijenu ili će evropska ulaznica, makar kroz Superligu, postati predaleka. U toj velikoj želji crveno-bijeli nisu izgorijeli, niti ih je sputao pritisak: istrčali su na teren sa namjerom da pregaze oslabljeni Napredak i tako su igrali od prvog minuta.
Gol je visio u vazduhu od starta, a goste je načeo Mihailo Ivanović, sjajnim trzajem glavom na centaršut Lazarevića. Nije bilo slabog mjesta u novosadskom timu za vikend, lopta je „zujala“ oko šesnaesterca Napretka sa svih strana. Do novog gola čekalo se dok nije otkucao 30. minut, kada je Radulović šutirao sa distance, a lopta zakačila nekog usput i završila ispod prečke.
Namirisali su „krv“ crveno-bijeli i nisu sklanjali nogu s gasa ni posle drugog gola. Ubrzo je došao treći, koji je postigao Seid Korać, a u poslednjem minutu poluvremena i četvrti, u režiji Vukana Savićevića, koji je tukao sa distance, pogodio „malu mrežu“.
U istom ritmu Vojvodina je zaigrala u nastavku: Seriju je poništen gol u 47. minutu zbog ofsajda, a malo potom je Zukićev pokušaj loba završio na okviru gola.
Kapiten novosadskog tima bio je precizniji koji minut kasnije, kada je glavom bacio „petardu“ u mrežu do nogu potučenih Kruševljana.
Kada je otkucao sat vremena fudbala, trener Vojvodine Božidar Bandović je posegao za izmjenama, koje su oborile malo ritam utakmice i omogućile Napretku da „preživi“ do kraja sa „samo“ pet golova u mreži.
Sada su Novosađani ponovo na mjestu koje vodi u Evropi i pred dva poslednja kola drže sve u svojim rukama. A, ako budu igrali ponovo kao u prethodnom kolu, teško da će im prolaz na međunarodnu scenu izmaći.

Naš prijedlog:

Domaći tim kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf je 2.50 u SuperBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 2.70.

I jedna i druga ekipa će pretpostavljamo ući veoma oprezno u ovaj meč, shodno važnosti ovog meča, pa vam prije svega predlažemo da pokušate sa igrom PIK X po kvoti 1.70 u SuperBet kladionici. Obje ekipe igraju sjajno u poslednje vrijeme i pored svega za očekivati je da i jedni i drugi postignu makar po gol, a igra GG plaća se kvotom 1.75. Ova tima tima su se susrela u polufinalu kupa, kada je tim iz Novog Sada u poslednjim momentima meča postigao gol i tako se plasirao u finale. Mišljenja smo ipak da domaći danas neće biti poraženi, pa za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1X&2-3 po kvoti 2.65 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.