MEČ DANA: Nordsjeland – Midtjiland: Neizvesna šampionska trka doseže svoj vrhunac!

Nordsjiland će u okviru pretposlednjeg 31. kola Danske Superlige dočekati ekipu Midtjilanda, koja je ujedno i lider na tabeli. Gosti imaju 2 boda više u odnosu na drugoplasirani Brondbi i tri u odnosu na drugoplasirani Kopenhagen, dok je domaćin sa 56 osvojenih bodova na četvrtoj poziciji i još uvijek ima za šta da se bori. Utakmica je na programu od 18 časova.

Nordsjeland: Znaju kako se pobjeđuje ova ekipa!

Još uvijek je svež u sjećanju navijača Partizana debakl u prethodnim evropskim kvalifikacijama. Dugo će se još pamtiti onih 0:6 u dvomeču sa Nordsjelandom, pogotovo petarda u Danskoj. Ove sezone bi Tigrovi mogli da krunišu sezonu sa jednim još većim uspijehom od samog plasmana u grupnu fazu Lige konferencije – osvajanjem titule, druge u klupskoj istoriji.
Dva kola prije kraja Superlige Danske Nordsjeland ima i dalje realnu šansu da se domogne trona. Potpun je haos na vrhu tabele plej-ofa, Midtjiland je lider sa po 61 bodom, Kopenhagen zaostaje 3 boda, dok Brondbi zaostaje 2.
Nordsjeland je igrao u fenomenalnoj formi sve do poslednjeg kola kada ih je porazio Brondbi, poslednji poraz prije toga u prvenstvu je doživio još 26. februara, na gostovanju Kopenhagenu (0:2). Od tada je zabilježio osam pobjeda i dva remija.
U poslednjih pet kola samo je Brondbi uspio da se suprodstavi Tigrovima i to dva puta. Posle pobjede nad Orhusom sa 7:2, u Farumu je domaći tim morao da se zadovolji samo bodom. Brondbi je tada izvukao 1:1. Posle toga je Nordsjeland savladao ponovo Orhus (3:1), a zatim i Silkeborg (4:1).
Nordsjeland ima strašan napadački potencijal i kada im se otvori utakmica kako treba, umiju da budu ekstremno efikasni. U Ligi konferencije, iako nisu prošli grupu, imali su dvije moćne pobjede. Nad Ludogorecom sa 7:1 i Fenerbahčeom 6:1. Od početka plej-ofa, na sedam mečeva su Tigrovi postigli 21 golova, u prosijeku tri po meču!
Brondbiju su zatresli mrežu na svakom od poslednjih sedam okršaja, sve do tog duela u četvrtak na kom su ostali bez ispaljenog metka. U ovoj sezoni, u avgustu je u Farumu bilo 3:1 za Nordsjeland, a u drugom susretu ligaškog dela, u oktobru, Brondbi je u Kopenhagenu slavio sa 2:1.
Ovaj meč je prosto igra na sve, biti ili ne biti za ovu veoma potencijalnu ekipu, koja bi eventualnim trijumfom prišla lideru na svega 2 boda i u zadnjem kolu čekala da je pogleda fortuna, što bi na kraju moglo da rezultuje titulom.

Midtjiland: Pobjeda bi značila ogroman korak ka tituli!

Možda u Danskoj kvalitet fudbala nije na nivou Liga petice, ali tamošnja publika barem može da uživa u izuzetno neizvjesnoj završnici šampionata. Četiri kluba se bore za titulu, a dva tima koja su uoči 30. kola dijelila prvo mjesto na tabeli sastala su se u direktnom okršaju prošlog četvrtka. Na Parkenu je Kopenhagen ugostio Midtjiland koji je na kraju možda napravio i ključni korak u trci za titulu, pošto je slavio na vrućem gostovanju 1:2.
Na jedan dan je obje ekipe preskočio Brondbi, koji je u prošlu srijedu savladao Nordsjeland sa 1:0. Međutim sada Brondbi ima 59 bodova, Kopenhagen 58 i Midtjiland 61, dok je Nordsjeland ostao na 56. Posle ovog, odigraće se još samo jedno kolo i sve je otvoreno.
Vukovi su krajem aprila pretrpijeli jedan od najgorih poraza ove sezone, na gostovanju nezainteresovanom Silkeborgu sa 3:0. Posle toga su se konsolidovali, savladali su Brondbi sa 3:2 i Orhus sa 2:1, te na taj način sačuvali sebe u trci za tron.
Taj prethodni meč sa Kopenhagenom je bio već peti susret Midtjilanda i Kopenhagena ove sezone, a trenutno Vukovi vode sa čak 3:1 u pobjedama! Prvi put su se sastali 30. septembra u prestonici Danske, Vukovi su tada slavili sa 2:0. Mjesec dana kasnije Kopenhagen se osvetio u nacionalnom kupu, takođe na svom terenu, sa 1:0, a potom je Midtjiland u martu ponovo slavio u prvenstvu sa 2:0. Prvi njihov duel u plej-ofu, 14. aprila, završen je 2:2. Kopenhagen je tada isčupao bod pogotkom Kevina Diksa iz penala u 94. minutu.
Poslednji duel je donio mnogo uzbuđenja, a u taj meč je Kopenhagen sasvim razumljivo ušao kao veliki favorit. Međutim Midtjiland je imao drugačije planove i već u 23. minuti preko Frankulinja došli su do 0:1. Desetak minuta kasnije imali su sreće, pošto je izjednačujući pogodak domaćina poništen zbog opravdanog ofsajda. I nakon toga je došao ključni momenat meča, u 37. minuti sjajni Čarls na asistenciju Frankulinja postiže pogodak za 0:2 i potpuni šok na puno Parken stadionu. Domaćin je u drugom poluvremenu bezuspiješno napadao i na kraju je postigao gol iz penala u 87. minutu, što nije bilo dovoljno za nešto više.
Midtjiland večeras ne smije da izgubi, a to su upravo uradili na svom terenu protiv današnjeg protivnika, kada je Nordsjeland slavio sa 2:3.

Naš prijedlog:

Domaćin kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf je 2.10 u MozzartBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 3.15.

Tradicionalno ova dva tima igraju veoma efikasne mečeve, a danas očekujemo isto to – pa vam shodno tome predlažemo igru GG3+ po kvoti 1.65 u MozzartBet kladionici. Nordsjeland je slavio na gostovanju protiv Midtjilanda prije skoro 2 mjeseca, međutim mišljenja smo da danas neće osvojiti sva 3 boda, pa vam predlažemo igru X2 po kvoti 1.66. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom PIK 2 po kvoti 2.60 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.