MEČ DANA: Orhus – Kopenhagen: Gosti moraju da slave, inače titula ide sa Parkena!

Orhus će u okviru pretposlednjeg 31. kola Superlige Danske dočekati trenutnog branioca titule – ekipu Kopenhagena. Ukoliko gosti trijumfuju prilaze na svega bod zaostatka od trenutnog lidera Brondbija, a sve sem pobjede bi izvjesno značilo opraštanje od titule. Utakmica je na programu od 19 časova.

Orhus: Mogla je ovo biti istorijska sezona!

Imao je Orhus ogromnu priliku da ovu sezonu završi trijumfalno i sa osvojenim trofejom, pošto se našao finalu ovogodišnjeg izdanja nacionalnog kupa. Kolika je rijetkost da se Silkeborg i Orhus nađu u ovoj situaciji najbolje pokazuje to kada su poslednji put osvajali neke pehare. Silkeborg je svoj jedini Kup Danske uzeo u sezoni 2000/2001, dok je Orhus poslednji pehar osvojio još 1996. godine, i na tome je i ostao.
Ono što je prava kontradiktornost, Orhus je rekorder po broju trofeja u ovom takmičenju. U 20. vijeku ga je osvajao devet puta, sa njim se tek prošle sezone izjednačio Kopenhagen. Orhus sada u ovom vijeku ima dva izgubljena finala, 2024. i 2016. godine. Taj 2016. godine je izgubljen u meču upravo protiv Kopenhagena. Bila je za Arhus ovo i jedina prilika da se plasiraju u Ligu konferencije sledeće sezone. Iako oba tima igraju u plej-ofu Superlige Danske, daleko su od najbolja četiri kluba u zemlji i više nemaju ni matematičku šansu da se domognu trećeg ali ni četvrtog mjesta. Orhus je trenutno peti na tabeli sa 38 osvojenih bodova, uz to su čak 5 uzastopnih poraza u plejofu, a poraz u kupu je povećao tu brojku na 6 uzastpono izgubljenih mečeva u svim takmičenjima.
Ono što je zaista pozitivno iz svega toga je broj navijača koji je došao na Parken da podrži ovu ekipu. Scene fanatika obučenih u bijelo koji su se okupili prije meča, obišli su internet i potvrdili da ovaj klub ima za koga da se bori i igra!
Završilo se kako se završilo, kup je izgubljen u meču u kom su moglo bi se reći bili bolji, međutim i peta pozicija za ovaj klub mora predstavljati ogroman uspijeh. Uz nadogradnju postojećeg tima, sigurni smo da će iduće godini biti ozbiljan takmac za izlazak na međunarodnu scenu.

Kopenhagen: Jako važan meč!

Bio klub iz glavnog grada dva puta uzastopno najuspiješniji tim na kraju prvenstva u svojoj državi, ali čini se da su šanse da odbrane tron veoma male. Dva kola prije kraja imaju čak 5 bodova manje od prvoplasiranih Brondbija i Midtjilanda.
Krenuli su ovog ljeta ka Ligi šampiona još u julu, a bili su njen dio čak do marta.
Danski prvak Kopenhagen je bio senzacija najjačeg klupskog takmičenja pošto je u jednoj od najtežih grupa uspio da eliminiše Galatasaraj i Mančester Junajted i domogne se osmine finala! Tamo je bio autsajder, ali bio je i ljetos na žrijebu kada su ga mnogi priželjkivali pa su sada polomili zube na njemu.
Danski klub je prethodno ljeto u pojačanja uložio tek 8.000.000 evra, nije imao skupljeg novajliju od 3.000.000 evropskih novčanica ali je igrao i napravio rezultat iznad svih očekivanja. Učinio je navijače ponosnima.
Sa timom bez velikih zvijezda, ali sa iskusnim imenima koja su igrala u jakim ligama i klubovima poput Lukasa Leragera, Kevina Dajksa, Denisa Vavra, Andreasa Kornelijusa, Viktora Klasona, Dioga Gonsalaveša, Mohameda Eljunusija, Džordana Larsona… Pride su promovisali 18-godišnje čudo od dijeteta Ronija Bardžija, 20-godišnjeg beka Elijasa Jelerta, lansirali karijeru Kamila Grabare za kojeg u Liverpulu nije bilo mjesta… A nemjerljiv doprinos su dali i dvojica iskusnih starosijedelaca Peter Ankersen i Rasmus Falk.
Kopenhagen je prvu fazu prvenstva odigrao najslabije od četvorke Brondbi, Midtjiland, Nordsjeland i dijelovalo je da će ostati bez titule. Međutim, u plej-ofu se razigrao, a kako se kraj sezone približavao kraju davao je sve više počela da dolazi do izražaja njegova dugačka klupa. Rivali su posustajali, a Kopenhagen je u poslednja četiri kola redom savladao Silkeborg dvaput (2:0 i 3:0), Orhus (3:2) i u pretprošlom kolu kao gost gradskog rivala Brondbi (3:1).
Međutim njihovoj seriji je došao kraj u poslednjem kolu i to na njihovom Parkenu, kada je Midtjiland bio bolji rezultatom 1:2, čime je preuzeo lidersku poziciju i ostavio branioca titule u veoma teškoj situaciji dva kola prije kraja.

Naš prijedlog:

Gosti iz glavnog grada Danske u ovaj meč ulaze kao veliki favoriti, a kvota na njihov trijumf je 1.40 u PrimoBet kladionici. Trijumf domaće ekipe plaća se kvotom 7.10.

Gosti jednostavno moraju zaigrati hrabro od samog početka, kako pitanje pobjednika ne bi doveli u pitanje ni u jednoj sekundi meča. Naš prijedlog je svakako trijumf gostiju, a takođe uz to predlažemo igru 3+ po kvoti 1.70 u PrimoBet kladionici. Igra koja nam se čini veoma primamljivo je 2&2-5 po kvoti 1.80, a za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 2/2&3+ po kvoti 2.70 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.