Tiket dana: Poeni igrača

Došao je i dan raspleta nikad interesantnije Evrolige. U Berlinu se igra Fajnal for u kome se sastaju Panatinaikos i Fenerbahče odnosno Olimpijakos i aktuelni šampion Real Madrid. Evo predloga za učinak igrača, a vi kombinujte po svome. Kvote i granice bile su važeće u trenutku sastavljanja predloga.

Joanis Papapetru (Panatinaikos) – Poeni + (granica 6,5) @ 1.80 u Mozzartbet

Neverovatan broj problema imao je Joanis Papapetru od kada se vratio u Pao. Dok je nosio dres partizana gotovo da nije propustio meč u jednoj od najzahtevnijih sezona, ali kada se vratio u Atinu krenuli su problemi. Zbog povrede kolena nije igrao sve do polovine januara, a i kasnije je često bio van protokola ili je mečeve gledao sa klupe. U finišu sezone pokazuje svoje pravo lice i jedan je od najzaslužnijih za plasman Zelenih na Fajnal for. Ataman ima sve više poverenja u njega, samo u prvom meču serije sa Makabijem nije imao učinak, a onda je ubacivao 17, 15, 8 i 10 poena u narednim utakmicama. Njegovo iskustvo biće od ogromnog značaja, kako u odbrani tako i u napadu. Ovo je utakmica posle koje nema popravnog i verujemo da će se trofejni turski trener osloniti na najiskusnije košarkaše a Papapetru je jedan od njih, mada mu je ovo prvi nastup na završnom turniru. Granica za poene je na 6,5 u kladionici Mozzartbet a za (+) koševe na bivšeg igrača Partizana dobija se kvota 1.80.

Tarik Biberović (Fenerbahče) – Poeni + (granica 5,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Radi se o čoveku iz senke u ekipi Fenerbahčea, ali o košarkašu u koga se trener uvek može pozudati, nevezano da li igra 5 ili 25 minuta. Jasikevičijus mu veruje i to se videlo u odlučujem petom meču u Kneževini. Fener je slavio u Monte Karlu posle produžetka uz 13 poena i 5 skokova Biberovića. U regularnom delu sezone u Evroligi ubacivao je 7,3 poena, u plej-ofu je taj prosek pao na 6,8, ali je njegov učinak još bolji u domaćem prvenstvu gde je uglavnom dvocifren. Naravno da će prve opcije biti Vilbekin i Gudurić u napadu, ali će, sigurni smo, Tarik Biberović strpljivo čekati svoju šansu i neće izneveriti. Za momka iz Novog Pazara granica je na 5,5 poena, a kvota za (+) koševe je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Mario Hezonja (Real Madrid) – Poeni + (granica 13,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Hrvatski košarkaš igra, po svoj prilici, poslednju sezonu u dresu Reala. Želja mu je da osvoji još jednu evropsku krunu u ”kraljevskom klubu”, a i trener Ćus Mateo mnogo od njega očekuje. Govori se da će Hezonja u Panatinaikos, u kome je već igrao, a predsednik Janakopulos je spremio brdo para. Momak iz Dubrovnika tiha je patnja i Partizana ali je teško očekivati da će on, i pored obostranih simpatija, završiti u crno-belom. U toku regularnog dela Evrolige Mario Hezonja je ubacivao 14 poena u roseku na čak 33 odigrana meča. U plej-ofu su Madriđani igrali protiv Baskonije i lako slavili sa 3:0. Nije bilo mnog neizvesnosti, pa je i Hezonjin učinak nepšto slabiji u brojevima, pa je prosek na 10,7 koševa po meču. Za polufinale protiv Panatinaikosa, u kome bi mogao da završi, granica je na 13,5 poena, a verujemo da će Hezonja preko nje i na taj način izvući još neki svežanj novčanica iz Janakopulosovog džepa pred konačni dogovor o povratku u OAKA arenu. Kvota za (+) koševe je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Najdžel Vilijams-Gos (Olimpijakos) – Poeni + (granica 8,5) @ 1.80 u Mozzartbet

Američki plejmejker ima jedinstvenu šansu da postane tek četvrti košarkaš u istoriji koji je osvajao Evroligu dva puta uzastopno i to sa dva različita kluba. Pre njega je to za rukom pošlo Dejanu Bodirogi, Šarunasu Jasikevičijusu i Ramunusu Šiškauskasu. Vilijams-Gos bi tako postao prvi Amerikanac, posle dva Litvanca i jednog Srbina. Pirejci su napravili iznenađenje eliminacijom Barselone u četvrtfinalu i na taj način su sprečili već viđeno, još jedno, špansko polufinale. Idu na megdan aktuečnom šampionu Realu, u kome je baš Vilijams-Gos bio važan šraf prošle sezone. Na početku u dresu Olimpijakosa bio je u senci Tomasa Vokapa, ali nam se čini da Barcokas sada njemu daje veću minutažu. U regularnom delu sezone je igrao oko 20 minuta i ubacivao 8,4 poena po meču, dok je u plej-ofu igrao pet minuta više, ali i postizao prosečno 2,2 poena više i na proseku je od 10,6. Sada je granica na 8,5 koševa, a njega čeka okršaj sa Kampacom, Ljuljom, Fernandezom i možda Musom. Za (+) koševe na Najdžela Vilijamsa-Gosa kvota je 1.80 u kladionici Mozzartbet.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Mozzartbet iznosi 11.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.