TIP DANA: Frosinone – Udineze: Ulog je opstanak u Seriji A!

U nedejlu nas očekuje nekoliko veoma interesantnih mečeva, a u jedan od duela koji će sasvim sigurno biti u centru pažnje se igra u Rimu, gde će fudbaleri Frosiononea ugostiti Udineze.
Početak ovog susreta je zakazan za 20 časova i 45 minuta
.

Frosinone: Tim iz prestonice drži sve u svojim rukama!

Na samom startu elitnog ranga italijanskog fudbala je bilo jasno da je primarni cilj Frosinonea opstanak u društvu najboljih.
Podsećamo vas da je pre toga ova ekipa zauzela prvo mesto u Seriji B i izborila povratak u Seriju A, a na kraju prošlog izdanja drugog po kvalitetu ranga italijanskog fudbala ova ekipa je imala čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Đenovu, pa je i više nego jasno da su fudbaleri Frosinonea dosta lakše nego što se očekivalo stigli do promocije u elitu.
Sezona je krenula poprilično dobro, ovaj tim je u jednom trenutku bio na sredini tabele, međutim, onda su puleni Euzebija di Frančeska odigrali nekoliko katastrofalnih partija u nizu, pa će Frosinone o svom ostanku u društvu najboljih odlučivati u poslednjem kolu i to u direktnom duelu protiv Udinezea.
U ovom trenutku se klub iz prestonice nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na sedamnaestoplasirani Udineze, što znači da je Frosinoneu dovoljan i bod sa ovog susreta.
Na poslednjih pet mečeva u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A ova ekipa je ostvarila dva trijumfa, isto toliko remija i jedan veoma težak poraz na svom stadionu protiv Intera, kada je bilo 0:5.
U prošlom kolu su puleni Di Frančeska ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Monce, a taj susret je završen rezultatom 0:1.
Da je Frosinone izgubio na tom duelu, ova ekipa bi bila u veoma teškoj situaciji, međutim, kada je bilo najpotrebnije, fudbaleri ove ekipe su odigrali jedan veoma dobar meč.
Moramo napomenuti i da je ova ekipa u poslednja tri meča na strani neporažena, a pored tog trijumfa u Monci, ovaj tim je remizirao i na gostovanjima kod Torina i Empolija uz konstataciju da oba puta nije bilo pogodaka.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu do sada je Frosinone odigrao osamnaest susreta na svom stadionu i ostvario sedam trijumfa, doživeo isto toliko poraza i četiri puta remizirao.

Udineze: Mogu li Zebre do opstanka?

Udineze je prošlu sezonu završio na sredini tabele, preciznije na dvanaestom mestu, a ono što je najbitnije je da popularne Zebre iz Udina nisu imale većih problema oko opstanka, pošto su na kraju crno-beli imali čak petnaest bodova viška u odnosu na ekipu koja je na kraju ispala u niži rang.
Pred početak ovogodišnjeg izdanja Serije A je primarni cilj bio borba za mesto koje vodi u neko od evropskih takmičenja, međutim, veoma brzo je postalo jasno da od svega toga neće biti ništa nažalost.
Čak, utisak je da svi navijači ovog tima mogu da budu prezadovoljni ukoliko njihova omiljena ekipa i naredne sezone igra u elitnom rangu italijanskog fudbala.
Naime, trenutno se Udineze nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na osamnaestoplasirani Empoli.
Računica je jasna. Ukoliko Empoli večeras na svom stadionu dobije Romu, a na sve to Udineze ne uspe da savlada Frosinone u gostima, crno-beli će naredne sezone igrati u Seriji B.
Ipak, ukoliko tim iz Toskane doživi poraz od Rome, Udineze će bez obzira na ishod svog meča kod Frosinonea ostati prvoligaš, pa pored toga što crno-belima treba dobra partija iz ovog meča, ovaj tim mora da navija i za Romu.
Na poslednjih pet mečeva Udineze je doživeo samo jedan poraz i to na svom terenu upravo od Rome, kada je bilo 1:2, uz podatak da su gosti do trijumfa stigli u poslednjim sekundama tog susreta.
U prošlom kolu su puleni Fabija Kanavara, koji je od nedavno novi trener ove ekipe remizirali na svom stadionu protiv Empolija, a izjednačujući pogodak je tim iz Udina postigao u četrnaestom minutu sudijske nadoknade, kada je Samardžić bio precizan sa bele tačke, i upravo taj bod bi mogao da bude i ključan u borbi za opstanak, naravno, ukoliko Empoli ne slavi u poslednjem kolu.
Kada se radi o partijama na strani, do sada su crno-beli odigrali osamnaest mečeva na strani i ostvarili četiri trijumfa, osam remija i šest poraza, a do poslednje pobede u gostima je Udineze stigao pre nešto manje od dve sedmice kada je savladan Leće sa 0:2.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, oba tima žele do trijumfa na ovom duelu, kako bi izborili opstanak u Seriji A, pa smo sasvim sigurni da nas očekuju golovi na obe strane, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 1.69.

Frosinoneu odgovara i bod sa ovog duela, međutim, po našem mišljenju je Udineze bolji tim na papiru, i vrlo lako se može dogoditi da Zebre dođu do sva tri boda na ovom gostovanju, ali je svakako prihvatljivije da se oprobate sa duplom šansom X2 uz kvotu 1.54.

Za kraj, sva je prilika da nas očekuje jedan veoma efikasan duel pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.