Tip dana košarka: Burg – Monako: Mogu li Kneževi da vrate brejk?

Burg će u okviru trećeg meča polufinala nacionalnog šampionata Francuske dočekati ekipu Monaka. Trenutni rezultat u seriji je 1:1, pošto je je Burg uspio u drugoj utakmici na uvjerljiv način da slavi u Kneževini i obezbijedi važan brejk. Utakmica je na programu od 20 časova.

Burg: Pobjeda bi značila korak ka finalu!

Bio je Burg nadomak plasmana u Evroligu, pošto je posle sjajno odigrane sezone u Evrokupu uspio da se plasira u finale drugog po snazi takmičenja. Ipak na kraju nisu uspijeli, pošto su u finalu poraženi od nadmoćnijeg Pariza koji je obezbijedio vizu za elitno takmičenje.
Međutim tim porazom se sezona za njih nije okončala, pošto im je preostalo da odigraju još i plejof nacionalnog šampionata svoje države. Trenutno se bore sa možda i najjačim timom u čitavoj ligi, ekipom Monaka a u seriji je trenutno 1:1.
U prvom meču su poraženi rezultatom 85:72, dok su u drugom meču trijumfovali rezultatom 73:83 i tako ostvarili veoma važan brejk pred dva meča koja se igraju na njihovom parketu.
U tom drugom meču najveće zasluge idu mladom Rišaseru koji je postigao 21 poen i tako pogurao svoj tim do trijumfa. Najperspektivniji igrač finaliste ovogodišnjeg izdanja drugorangiranog evropskog takmičenja je prosiječno u aktuelnoj takmičarskoj godini bilježio 11,7 poena i 3,4 skoka za 24 minuta provedena na parketu. Bio je najbolji trojkaš regularne faze takmičenja sa 56,1 odsto preciznosti.
Inače Rišaser je i u prvom meču bio najefikasniji u svom timu sa 12 postignutih poena i uhvaćenih 11 skokova, što je još jednom potvrdilo o kakvom talentu je riječ.
Burg nije favorit u večerašnjoj utakmici ali je sigurno da će imati svoje šanse da ostvari veoma bitan trijumf, koji bi ih doveo na prag velikog finala.

Monako: Mnogo bitan meč!

Saša Obradović i Monako nastavljaju zajedno i po završetku aktuelne sezone. Prema informacijama uvijek dobro obaviještenih novinara iz Francuske, srpski stručnjak i francuski evroligaš su se dogovorili oko produžetka saradnje koja ističe na kraju ove takmičarske godine. Nije još poznato na koliko će biti oročen novi ugovor, ali se zna da su dvije strane postigle dogovor još prije plej-ofa elitnog evropskog takmičenja u kojem su kneževići ispali od Fenerbahčea posle pet utakmica.
Od kada je 2021. drugi put sjeo na klupu tima sa Azurne obale, Obradović je uspio da ga u tri uzastopne sezone odvede u evroligaško doigravanje, što je uradilo još pride samo četiri tima. Uz to je lani osvojeno istorijsko treće mjesto na završnom turniru u Kaunasu, dok je u domaćim okvirima osvojena po jedna šampionska titula i Kup.
Tako su navijači Monaka u jednom danu dobili dvije lijepe vijesti pošto je i Majk Džejms proglašen za MVP Evrolige, dok bi uskoro mogli da imaju još više razloga za zadovoljstvo ukoliko zvanično dobiju A licencu.
Obradović je inače u dosadašnjoj trenerskoj karijeri sem “kneževića” vodio Keln, Kijev, Lokomotivu Kubanj, Turov, Donjeck, Albu i Crvenu zvezdu.
Ipak tim iz Kneževine želi ovu takmičarsku godinu da okonča jedinim preostalim trofejom, a to je titula prvaka države. Posao im neće biti nimalo lak, iako su u prvom meču trijumfovali i tako poveli u seriji sa 1:0. Taj meč je okončan sa 13 poena razlike, u kom je Okobo postigao 20 poena, a pratili su ga Strazel sa 14 i Dijalo sa 12.
U drugi meč su ušli dosta opuštenije, što ih je na kraju dovelo do poraza koji bi mogao značajno da im zakomplikuje ovu seriju. Jedan od naredna dva meča moraju da dobiju ukoliko ne žele sezonu da okončaju već u polufinalu.

Naš prijedlog:

Monako uprkos svemu ulazi kao favorit u ovaj meč, a kvota na trijumf gostiju je 1.60 u MaxBet kladionici. Trijumf Burga plaća se kvotom 2.55.

Prethodna utakmica donijela nam je trijumf gostujuće ekipe, a mišljenja smo da će i večeras gosti iz Kneževine ostvariti trijumf. Kvota na Monako je kao što smo rekli 1.60 u MaxBet kladionici. Obje ekipe forsiraju veoma brzu košarku i za očekivati je da gledamo jedan efikasan meč. Naš drugi prijedlog je igra UP+ (granica 158.5) po kvoti 1.76. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 2&UP+ po kvoti 2.60 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.