Tip dana košarka: Fenerbahče – Bešiktaš: Može li Alimpijevićev Bešiktaš do velikog iznenađenja?

Fenerbahče će u okviru drugog meča polufinalne serije Superlige Turske dočekati ekipu Bešiktaša. Domaći tim je trijumfovao u prvom meču i tako poveo u seriji sa 1-0, a plasman u finale osiguraće ekipa koja prva dođe do 3 trijumfa. Utakmica je na programu od 19 časova i 30 minuta.

Fenerbahče: Trofej je primarni cilj!

Očekivano je bilo da sastav Šarunasa Jasikevičijusa posle neslavnog nastupa na Fajnal foru elitnog evropskog takmičenja, pokuša da učini sve ne bi li osvojio šampionsku titulu. Zasada je na dobrom putu da uđe u finale pošto je napravio prvi od tri koraka ka tom cilju. Do važnog trijumfa domaćina je vodio niko drugi do Najdžel Hejs-Dejvis koji je meč okončao sa 29 poena. Sem njega dvocifreni su bili još Skoti Vilbekin sa 18 i Šemus Hazer sa 13. Srpski reprezentativac Marko Gudurić nije bio pretjerano raspoložen pošto je upisao samo četiri poena uz tri skoka i dvije asistencije.
Fenerbahče je prema informacijama vrlo pouzdanog turskog novinara Jagiza Sabunčoglua već ponudio ugovor udarnoj igli ponosa Izraela Vejdu Boldvinu.
Izraelski mediji pozivajući se na informacije Sabunčoglua pišu da postoje pozitivni signali kod Boldvina usmjereni prema Istanbulu, ali i da će velikan iz Menora Mivtačim arene uraditi sve što je u njegovoj moći da zadrži jednog od najubitačnijih strijelaca Evrolige. Ipak, to će biti poprilično komplikovan zadatak budući da višemjesečno ratno stanje u Izraelu ima prilično odbojan uticaj na strane košarkaše, naročito najbolje koji bi maltene mogli da igraju u bilo kom klubu iz evropskog vrha.
Fenerbahče je na zvaničnom sajtu obavjestio da je Marko Gudurić povrijedio na startu plej-ofa na meču protiv Bešiktaša. Jedino što je poznato da je u pitanju povreda prepone.
Pored toga, iz Fenera ne daju nikakve informacije. Za sada nije poznato kada će se Gudurić vratiti na parket što definitivno ne odgovara ni selektori Srbije Svetislavu Pešiću.
U svakom slučaju, Fener je na vrijeme počeo da razmišlja o rosteru za narednu sezonu u kojem vjerovatno neće biti Nika Kalatesa koji bi trebalo da pojača Monako, odnosno Tajlera Dorsija zbog izvjesnog povrataka u redove Olimpijakosa.

Bešiktaš: Kako iznenaditi ljutog rivala?

Odličan otpor favorizovanom Fenerbahčeu je pružio Bešiktaš koji sa klupe predvodi srpski stručnjak Dušan Alimpijević. Ipak, na kraju je pobjeda otišla na stranu četvrtog najboljeg tima Evrolige koji je slavljem na svom parketu rezultatom 96:88 poveo sa 1-0 u polufinalnoj seriji turskog prvenstva.
U tom meču je briljirao Derik Nidam sa 24 poena, dok je Jigit Arslan brojao do 14 uz sedam uhvaćenih lopti.
Polufinalista Evrolige je u petoj brzini prošao u narednu fazu domaćeg šampionata. Ekipa Dušana Alimpijevića nije bila tako furiozna, ali jeste i poprilično sigurna protiv Manise. Srpski strateg je vodio crno-bijele do polufinala Evrokupa, gdje ga je zaustavio Burg, a sada će se boriti za novo finale.
Kajl Olman bio je najveća uzdanica Bešiktaša u drugoj utakmici četvrtfinalne serije, ubacio je 17 poena Manisi i bio najefikasniji akter meča. Ponovo je bio dvocifren, kao i Derek Nidam. Amerikanac koji posjeduje i crnogorski pasoš je pobjedu potpisao sa 15 poena i bio je ponajbolji igrač crno-bijelih u dvomeču.
Promjeniće Dušan Alimpijević od naredne sezone klub, ali ne zemlju i grad. Prema informacijama španskog “Encestanda”, srpski trener će od naredne sezone preuzeti istanbulski Anadolu Efes. Aktuelni strateg Bešiktaša je prvi kandidat da na klupi slavnog kluba odmjeni Hrvata Tomislava Mijatovića koji je ove sezone kao privremeno rešenje preuzeo palicu nakon odlaska Erdema Džana.
Sa Bursom je prije tri godine napravio veliku senzaciju ulaskom u finale drugorangiranog evropskog takmičenja gdje je poražen od bolonjskog Virtusa.
Sve to navedeno ga kotira nešto više od ostalih kandidata za jednu od najtraženijih klupa u evroligaškom društvu u koje bi Alimpijević mogao da se vrati posle šest godina.

Naš prijedlog:

Fenerbahče kao veliki favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf je 1.26 u MaxBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 4.70.

Prvi meč je bio veoma efikasan i na veliki broj poena, a nešto slično očekujemo i u večerašnjoj utakmici. Naš osnovni prijedlog je igra UP+ (granica 163.5) po kvoti 1.90 u MaxBet kladionici. Gosti u večerašnjem meču nemaju šta da izgube, pa očekujemo da pruže malo jači otpor nego u prvoj utakmici. Kvota na igru H2 (10.5) iznosi 1.75. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1-1&UP+ po kvoti 2.70 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.