Tip dana košarka: Crvena zvezda – Partizan: Crveno-beli napadaju triplu krunu, crno-beli tu da ih spreče!

Crvena zvezda će u okviru prvog meča finala Superlige Srbije dočekati ekipu Partizana. Ekipa koja prva dođe do dva trijumfa postaće šampion Srbije. Crveno-bijeli su slavili u šest poslednjih derbija, a večerašnji meč je na programu od 20 časova.

Crvena zvezda: Veliki su favoriti!

Došli smo do samog kraja košarkaške sezone u Srbiji. Ostalo je još maksimalno tri utakmice da se odigraju koje će odrediti ko će biti šampion Srbije. Prvi put još od 2019. godine u finalu igraju i Crvena zvezda i Partizan. Finalna serija počinje večeras od 20 časova u dvorani “Aleksandar Nikolić”.
Druga utakica je zakazana za srijedu u Beorgadskoj areni. Ona takođe počinje od 20 časova, a ako bude potrebna majstorica… Ona se igra naredne subote sa početkom od 20 časova i 30 minuta, ponovo u Pioniru.
Podsjetimo da se finalna serija KLS igra na dvije pobjede za razliku od ABA lige gdje je Zvezda pobjedila sa ubjedljivih 3:0. Crveno-bijeli su trenutno u seriji od čas šest dobijenih vječitih derbija.
Poslala je Crvena zvezda ekipu FMP na godišnji odmor, a sebe u finale Superlige. Tim sa Malog Kalemegdana je u revanšu polufinalne serije plej-ofa domaćeg prvenstva još lakše nego u prvom meču savladao pantere u Železniku (75:98) i tako posle osvajanja Kupa i ABA lige nastavio potjeru za tripl krunom.
Nipošto crveno-bijeli nisu željeli da ni u jednom trenutku dopuste rivalu da uopšte i pomisli kako bi ovde moglo da bude trećeg meča. Ulazak u poslednji duel bio je sličan prethodnom. Staložen, miran, koncentrisan i agresivan.
Loše vijesti stižu iz Zvezde pred ovaj prvi finalni duel. Naime, kako javljaju mediji, Džoel Bolomboj propušta finalnu seriju KLS.
Kako se navodi, Bolomboj se povrijedio posle duela sa Ognjenom Kuzmićem u polufinalu KLS protiv FMP Železnika. Doživio je rupturu mišića zbog čega nije trenirao.
Sada ostaje da se vidi da li je moguće sanirati povredu u preostale tri utakmice koliko je maksimalno ostalo do kraja ili je ova sezona za Bolomboja završena.

Partizan: U klubu ne cvijeta cvijeće!

Zvuči pomalo nevjerovatno, ali prvi put još od 2019. godine u finalu srpskog košarkaškog šampionata sastaće se Crvena zvezda i Partizan. Crveno-bijeli su devet prethodnih sezona osvajali titulu, a crno-bijeli posle dvije sezone neigranja vraćaju u borbu za titulu šampiona Srbije tako što su savladali Megu rezultatom 96:68. Morali su igrači kluba iz Humske preko majstorice da stignu do konačne borbe gdje će realno biti u ulozi autsajdera jer je Zvezda slavila na šest prethodnih derbija, a posebno će se pamtiti metla u finalu ABA lige.
Što se tiče polufinala Partizana i Mege… najviše se svi putaju zašto Partizan nije igrao košarku koji je prikazao u prvoj dionici protiv Mege u polupraznom Pioniru treće utakmice. Tim Željka Obradovića je letio po terenu, toliko da su mnogi u dvorani bili u čudu. Igrači Mege kao da nisu znali šta ih je snašlo kada je krenula utakmica, a Partizan je izgledao kao tajfun koji briše sve pred sobom. Za manje od dva minuta na semforu je bilo 10:0 zahvaljujući kanonadi Pantera i zakucavanjim Kabokla. Ovaj tandem je ubacio po 10 poena u prvoj dionici, a činilo se da je sve gotovo već posle pet minuta kada je Partizan imao 20 poena prednosti.
Liderske palice u drugom poluvremenu su preuzeli Danilo Anđušić i Zek Ledej. Posebno je bio impresivan Amerikanac koji je dugo u lošoj formi, a u tom meču je podsjetio zbog čega treba da bude jedan od lidera na parketu i to na oba kraja terena kao što je to bio slučaj u majstorici.
Centar Partizana Bruno Kaboklo, grubo je grubo prekršio klupsku disciplinu i svojevoljno napustio tim pred finale Superlige Srbije, stoji na sajtu kluba iz Humske, a to je jedan od glavnih vijesti pred naredni derbi.
U ovom trenutku, klub ima opciju u ugovoru da Brazilca zadrži i naredne sezone, a odluku o daljim potezima će donijeti u danima pred nama.
Ono što je posebno zanimljivo da je Bruno Kaboklo pričao sa medijima posle treće utakmice sa Megom i otvoreno pričao o meču sa Zvezdom i najavio da će se boriti za titulu zajedno sa ostatkom tima.

Naš prijedlog:

Zvezda kao veliki favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf je 1.40 u MaxBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 3.70.

Poslednjih nekoliko derbija je završavano sa veoma velikim brojem poena i čini se da su i jedna i druga ekipa ove sezone nešto više napadački orijentisane. Uprkos tome mišljenja smo da ćemo večeras konačno gledati malo tvrđu utakmicu, te da neće biti viđeno više od 159 poena. Naš prijedlog je igra UP- (granica 159.5) po kvoti 1.90 u MaxBet kladionici. Takođe mišljenja smo da Partizan neće biti pretjerano efiaksan, pa vam predlažemo i igru G- (granica 74.5) po kvoti 1.70. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&UP- po kvoti 2.50 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.