Tip dana košarka: Virtus Bolonja – Olimpija Milano: Domaćin pod imperativom pobede, gosti vrebaju novi brejk!

Virtus će u okviru drugog meča finalne serije nacionalnog šampionata Italije dočekati ekipu Olimpije. U prvom meču je viđeno dosta drame, a pobjedu je odnijela gostujuća ekipa i to nakon produžetka, te sada vode u seriji sa 0:1. Utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Virtus: Bez prava na grešku!

Početak finala plej-ofa u Palakanestru je odmah donio brejk. Olimpija je nakon drame i produžetaka slavila u Bolonji, savladala Virtus 86:75 i povela u finalnoj seriji 1:0.
Virtus je tako odmah prokockao prednost domaćeg terena i moraće večera na istom mjestu da pobjedi kako zna i umije kako ne bi u Milanu odmah bio suočen sa meč loptom. Imala je ekipa Luke Bankija u prvom meču dobre šanse za trijumf ali ih nije iskoristila i pala je u produžecima posle rafalne paljbe Ševona Šildsa.
Virtus je bolj ušao u meč, a Šengelija i Pajola su pravili velike probleme odbrani gostiju. Gruzin je dominirao pod koševima, a Nikolo Meli je tek povremeno uspijevao da mu parira. Potpuno je bio zatvoren Nikola Mirotić i prednost Virtusa je rasla. Do najvećih plus 11 (25:14) kada je Šenglija pogodio trojku na početku drugog kvartala.
Virtus je na poluvrijeme otišao sa osam poena prednosti ali su gosti nakon velikog odmora uspijeli da se konsoliduju i ekspresno vrate u meč.
Dijelovalo je da Virtusu klizi prednost domaćeg parketa ali je Lundberg pogodio važnu trojku pa onda i tri penala i ušlo se u neizvjesnu završnicu.
Imao je Virtus 68:65 pola minuta pre kraja ali je još jednu trojku pogodio Nejpir da bi Lundberg promašio šut za vođstvo 11 sekundi prije kraja i otišlo se u produžetke. Kod domaćih je najefikasniji bio Toko Šengelija sa 16 poena.
Nakon preranog kraja iz Evrolige, u kojoj je u prvom dijelu sezone držao visoko drugo mjesto, a završio tek na desetom, Virtus iz Bolonje suočava se sa još jednom vrlo nepovoljnom situacijom.
Naime, kompanija Segafredo, čiji je naziv stajao u imenu italijanskog velikana, odlučila je da ne produži ugovor koji ističe juna ove godine.

Olimpija: Manekeni jure novi brejk!

Uspijeli su gosti u prvom meču da se otrgu pritiska domaće publike u Bolonji i da upišu veoma važan brejk, koji je već sada nakon prvog meča poništio prednost domaćeg terena ekipe Virtusa.
Domaćin je bolje ušao u meč, a ključni igrali su pravili velike probleme gostima iz grada mode. Potpuno je bio zatvoren Nikola Mirotić i prednost Virtusa je rasla. Do najvećih plus 11 (25:14) kada je Šenglija pogodio trojku na početku drugog kvartala.
Virtus je na poluvrijeme otišao sa osam poena prednosti ali su gosti nakon velikog odmora uspijeli da se konsoliduju i ekspresno vrate u meč. Pet vezanih poena Šabaza Nejpira su istopili prednost domaćih na samo tri poena i opet smo imali otvorenu utakmicu. Proradili su Hol i Šilds pa je Olimpija već sredinom treće četvrtine napravila preokret. Sjajno su gosti šutirali u trećoj četvrtini i pogodili pet od sedam trojki pa su uoči poslednje dionice imali šest poena prednosti.
Mirotićevi poeni su falili gostima. Bivši reprezentativac Španije je u prvom meču pogodio samo jedan šut iz igre (1/6) ali je makar bio precizan sa linije penala.
Imao je Virtus 68:65 pola minuta prije kraja ali je još jednu trojku pogodio Nejpir da bi Lundberg promašio šut za vođstvo 11 sekundi prije kraja i otišlo se u produžetke. Tamo je zablistao Ševon Šilds, vezao tri trojke i donio Olimpiji prednost koju više nije ispuštala.
Šilds je meč završio sa 25 postignutih poena a za tri poena šutirao 6/7! Šabaz Nejpir je dodao 21 poen uz šut iz igre 7/13, a Hol je ubacio 18.

Naš prijedlog:

Virtus kao favorit ulazi u drugi meč, a kvota na njihov trijumf je 1.65 u PrimoBet kladionici. Trijumf gostiju iz Milana plaća se kvotom 2.25.

U prvoj utakmici smo vidjeli dosta borbe i na kraju je to rezultovalo nešto manjim brojem poena na meču. Večerašnji meč je još značajniji i shodno tome očekujemo sličan ishod i večeras. Kvota na igru UP- (granica 159.5) iznosi 1.70 u PrimoBet kladionici. Virtus je ove sezone svoju snagu crpio iz svoje dvorane i poraz u prvom meču je itekako iznenađujući. Mišljenja smo da večeras jednostavno moraju trijumfovati i tako seriju učiniti još zanimljivijom. Kvota na trijumf domaćina je kao što smo rekli 1.65, a kombinacija 1&UP- po kvoti 2.90 u PrimoBet kladionici se čini kao idealna za vas koji jurite nešto veće kvote.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.