MEČ DANA: Hrvatska – Albanija: Vatreni danas nemaju prava na kiks!

Hrvatska i Albanija će na otvaranju 2. kola Evropskog prvenstva grupe A ukrstiti koplja na Volkspark stadionu u Hamburgu. Vatreni su u prvom kolu pomalo neočekivano veoma ubjedljivo poraženi od Španije sa 3:0, dok je Albanija uz veoma dobru prikazanu igru na kraju ipak poklekla pred Italijom rezultatom 2:1. Nakon ove utakmice stvari će biti mnogo jasnije u ovoj veoma zanimljivoj grupi, a meč počinje od 15 časova. Sudija na ovoj utakmici biće Franuz Fransoa Leteksije.

Hrvatska: Biti ili ne biti!

Hrvatska je u generalnoj probi za EURO pobjedila Portugaliju u Lisabonu i skinula jedini veliki skalp koji joj je do sada falio. Zanimljivo je da je većinu skalpova velikana svijetskog fudbala skinula u eri Zlatka Dalića kao selektora. Pored Portugalaca, pobjeđivali su Francuze, Argentince, Špance, Brazilce, Holanđane… Sve to u poslednjih šest godina.
Apetite i realne domete današnje Hrvatske je teško spakovati u jednu ravan. Zemlja sa manje od 4.000.000 stanovnika je postala globalno fudbalsko čudo prethodnih godina. Bili su drugi i treći na svijetu, igrali finale Lige nacija, redovno odlazili na velika takmičenja i prolazile grupe.
Imaju kontinuitet, imaju svjetsko srebro i bronzu, ali recept za Špance – nemaju. Gdje vide Hrvate, tu ih gaze.
Totalni fudbal sa jedne strane i totalna nemoć sa druge. Španija je slavila u prvom kolu sa ubjedljivih 3:0! Odavno Hrvatska nije bila ovako pregažena, potučena do nogu. Španci su je razmontirali za poluvrijeme, ubili u pojam, a ponovo se Alvaro Morata stvorio kao kakva prikaza ili utvara iz najgorih hrvatskih košmara. I na trećem kontinentalnom šampionatu zaredom dao im je gol i sve dušebrižnike i one koji su mu u martu zviždali podsjetio šta i koliko može.
Španija je u prvom poluvremenu održala fudbalsku lekciju Hrvatskoj. U nastavku meča je tim Zlatka Dalića koliko-toliko popravio sliku i kompletan utisak, ali ne i gol-razliku, koja može da igra izuzetno bitnu ulogu u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.
Nije ličila na sebe Hrvatske, nije to bio onaj tim kome je svaki potez odmjeren, čiji vezni red sakrije loptu protivniku. Blijeda izdanja Marcela Brozovića i Matea Kovačića, ali i Luke Modrića, koji je sredinom drugog poluvremena zamjenjen, kao i prvotimac Mančester Sitija. Nervozan je bio najbolji hrvatski fudbaler, prigovarao sudijama, a po izlasku sa terena držao se za glavu.
Hrvatska je u drugom poluvremenu bolje izgledala, stvorila i više šansi, iznudila penal i zatresla mrežu preko rezerviste Bruna Petkovića, no pogodak je poništen.
Posle poraza od Španije, reprezentacija Hrvatske će u susretima sa Albanijom i Italijom pokušati da popravi učinak i izbori plasman u osminu finala Evropskog prvenstva, međutim tokom preostalih izazova Zlatko Dalić neće moći da se osloni na Nikolu Vlašića za kojeg je takmičenje završeno i prije prvog minuta na terenu.
Kako je saopštio Fudbalski savez Hrvatske, igrač Torina je na treningu zadobio povredu uslijed koje će propustiti ostatak Evropskog prvenstva.

Albanija: Oni nemaju šta da izgube!

Kada je početkom decembra na žrijebu u Hamburgu smještena u grupu smrti, Albanija je proglašena za apsolutnog autsajdera. Mnogi su je već tada otpisali, vjerovatno svi osim Italijana. S obzirom na to da desetorica njegovih fudbalera za hljeb zarađuju na Čizmi, Azuri su bili upoznati sa kvalitetima Silvinjovog tima i vrlo dobro znali da crveno-crni neće služiti kao topovsko meso ostalim reprezentacijama u Grupi B. Sada su to shvatile i Španija i Hrvatska.
Selekcija Lučana Spaletija jeste trijumfalno započela odbranu trona, ali je morala dobro da se preznoji kako bi došla do bodova koje su joj drugi unaprijed upisali. Ispostavilo se da je Đanluiđi Donaruma bio u pravu kada je meč sa Albancima nazvao ‘korom banane’, i da ne bi golmana Pari Sen Žermena Azuri bi se na kraju o istu i okliznuli. Italija je zahvaljujući tandemu Intera Alesandro Bastoni – Nikolo Barela učinila da najbrži gol u istoriji evropskih prvenstava ekspresno bude ‘poništen’, ali je Donaruma taj koji će na kraju ponijeti epitet igrača utakmice iako je zabilježio samo jednu odbranu. Jednu, ali dva boda vrijednu, jer ju je zabilježio u poslednjem minutu utakmice, spriječivši rezervistu Reja Manaja da režira šok koji je posle samo 23 sekundi najavio Nedim Bajrami.
Neopreznim ubacivanjem lopte iz auta Federiko di Marko obezbijedio je Nedimu Bajramiju mjesto u istoriji evropskog fudbala i učinio da nacija pomisli kako su nade o odbrani trona neosnovane.
Kristijan Aslani je vanserijskom dugom loptom uposlio Reja Manaja, napadač Sivasa je još bolje u prijemu pored Kalafjorija sebi stvorio prostor za udarac i pokušao da loptu ćušne pored Donarume, ali je čuvar mreže Pari Sen Žermena pravovremenim istrčavanjem skratio ugao i tijelom odbranio udarac albanskog napadača, prvi u okvir gola Italije još od onog iz 23. sekunde kada je Bajrami oborio rekord star dvije decenije.
Do skoro ga je držao Rus Dimitri Kirčenko kojem je 2004. godine protiv Grčke bilo potrebno 67 sekundi da zatrese mrežu. A, znamo dokle su Grci tog ljeta stigli u Portugaliji.

Naš prijedlog:

Hrvatska očekivano kao veliki favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf je 1.50 u SuperBet kladionici. Trijumf Albanije plaća se kvotom 7.25, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 4.00.

Nisu Hrvati pokazali mnogo u prvom meču, međutim poznato je da je Hrvatska najbolja kada je najpotrebnije. Danas igraju moglo bi se reći i odlučujuću utakmicu u kojoj moraju osvojiti bodove. Kvalitet je na njihovoj strani i mišljenja smo da će uspijeti da trijumfuju protiv Albanije. Kvota u SuperBet kladionici na jedinicu iznosi 1.50. Albanija se pokazala kao veoma tvrd orah i sigurno je da se neće tako lako predati u ovom meču, pa vam shodno tome predlažemo da pokušate i sa igrom GG po kvoti 2.10. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom 1&3+ po kvoti 2.75 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.