TIP DANA: Albanija – Španija: Naoštrenim Albancima možda i bod bude dovoljan za prolazak!

Albanija i Španija će u 3. kola Evropskog prvenstva grupe B, odigrati meč u kom će Albanci juriti prolazak u nokaut fazu takmičenja, pošto su Španci prolazak osigurali još u prethodnom kolu. Utakmica će biti odigrana na Merkur Špil Areni u Dizeldorfu od 21 čas, a glavni sudija na meču biće Šveđanin Niberg.

Albanija: Protiv Hrvatske su izgledali sjajno!

Možda i najluđu utakmicu dosadašenjeg dijela Evropskog prvenstva odigrale su Hrvatska i Albanija u okviru drugog kola u Hamburgu. Dominirali su Albanci prvo poluvrijeme, Hrvatska je oživjela i preokrenula u drugom, ali su autsajderi u poslednjem momentima nadoknade vremena izjednačili i iščupali veliki i zaslužen bod (2:2). Rezultat koji na kraju najviše odgovara Špancima i Italijanima. Hrvatska će morati da pobjedi Italiju u poslednjem kolu ako želi dalje, Albanci su već nadmašili očekivanja osvajanjem boda u “grupi smrti”.
Po svemu prikazanom, Albanci su na kraju zaslužili ovaj bod. Ono što im nije ušlo protiv Italije, na ovom meču je završilo iza leđa Dominika Livakovića u 95. minutu meča i poslalo je Hrvatsku na ivicu eliminacije sa Evropskog prvenstva. Albanija je naoštrila zube za grupu sa tri velika favorita i uspijela da zakuva situaciju. Ponajviše upravo Hrvatima.
Iako je Albanija ostavila sasvim pristojan utisak na premijeri protiv Italije i Donaruma ju je spriječio da uzme čak i bod, Brazilac je riješio da mjenja tim. Doduše, samo dvojicu startera. Ali, bile su to prave promjene koje su Albance učinile ofanzivno moćnijim timom. Sklonio je beskorisnog Broju iz prve postave i gurnuo u špic Reja Manaja iza kojeg je sjajna sezona u turskom Sivasu. Pomjerio je naprijed Sasuolovog vezistu Bajramija i umjesto njega vezni rad ojačao Ćazimom Lačijem, što se ispostavilo kao sjajan potez. Albanija je mogla čak i do pobjede.
Upravo je vezista praške Sparte posle desetak minuta igre načeo Hrvate i donio Albancima vođstvo. Sa desnog krila je centirao krilni napadač Asani, a usamljeni Lači je glavom šutirao ispod Livakovića. Sličan gol je Hrvatska primila i protiv Španije kada je Jamal centirao, a Karvahal pogodio.
I ne samo da je Albanija šokirala Hrvate vodećim golom, već je nastavila da igra bolje. Bajrami je bio konstantna opasnost po gol Hrvata koji nisu uspijevali da se povežu.
Uspijela je Hrvatska da izjednači ali i Albanija da još jednom šokira. Igrali su se poslednji momenti meča kada je Hodža navukao dvojicu Hrvata na sebe, izbacio lijevog beka Mitaja pred gol Hrvata, a ovaj ubacio loptu pred Livakovića. Šutalo je užasno intervenisao i namjestio loptu na šut Đasuli koji je za kratko vrijeme prešao put od tragičara do junaka Albanije. Hrvatska je ostala bez nezaslužene pobjede, Albanija je uzela zaslužen bod.
Albanija je osvajanjem boda u najtežoj grupi već uradila više nego što se očekivalo. I u poslednjem kolu će protiv Španije ići po senzaciju na sve ili ništa.

Španija: Furija pokazala najljepši fudbal do sada!

Engleska je kao najskuplji tim na turniru proglašena za prvog favorita, dvostruki uzastopni finalista Francuska ‘smještena’ odmah iza nje, a velike šanse da ode do kraja davane su i domaćinu Njemačkoj zbog svega što je u uvodne dvije utakmice Evropskog prvenstva prikazala. Međutim nakon svega prikazanog u istoj grupi timova je i Španija, za one što su pomno ispratili prvi pravi evropski klasik reprezentativnog fudbala na ovogodišnjem prvenstvu Evrope možda i tim sa najvećim šansama.
Da ubjedljiva pobjeda nad Hrvatskom (3:0) nije bila slučajnost, selekcija Luisa de la Fuentea potvrdila je protiv Italije u Gelzenkirhenu. Jeste branioca titule dobila minimalnom razlikom, i to zahvaljujući autogolu Rikarda Kalafjorija, ali je po svemu prikazanom zaslužila i trebalo da ubjedljivijim rezultatom ovjeri prolaz u nokaut fazu sa prvog mjesta. Tako bi vjerovatno i bilo samo da na suprotnoj strani nije bilo Đanluiđija Donarume, koji je sa osam odbrana spriječio bruku aktuelnog prvaka Starog kontinenta.
Kada je početkom 2023. godine za naslijedika Luisa Enrikea imenovala njegovog imenjaka De la Fuentea, široj javnosti ne pretjerano poznatog, dijelovalo je da će Španija nastaviti da luta u potrazi za identitetom, umirući u svojoj tiki-taki iz čijih kandži godinama unazad nikako nije uspijevala da se izvuče. No, 62-godišnji strateg, bivši trener Bilbaa i Alavesa, uspio je da je ostavi u prošlosti, predstavivši u Njemačkoj neku novu Crvenu furiju, lepršavu, brzu i onakvu kakva dugo nije bila – direktnu! Da u što manje kontakata s loptom dođe do gola, da na krilu odigra ‘jedan na jedan’, da ozbiljno našteti centaršutevima sa krila… Ima, doduše, konačno i igrače sposobne da na boku naprave razliku u Laminu Jamalu i Niku Vilijamsu, koji su pravili najveće probleme italijanskim defanzivcima.
Bilo je to najboljih pola sata koje je neka reprezentacija odigrala na turniru, ipak, nedovoljno dobrih da izrodi makar minimalnu prednost.
To nije obeshrabrilo De la Fuenteove izabranike koji su po povratku sa pauze nastavili da u istom ritmu melju rivala. I drugo poluvrijeme otvorio je Pedri promašajem – na povratan pas Marka Kukurelje sa sedam metara šutirao pored gola – koji je samo dva minuta nakon toga priprijetio Donarumi sa distance. Gol Italijana visio je u vazduhu i bilo je samo pitanje trenutka kada će da padne. Na odgovor se nije dugo čekalo, a dao ga je – Italijan. Rikardo Kalafjori. Jednog od najboljih fudbalera Italije nesrećno je pogodila lopta u 55. minutu u kojem je Španija potpuno zasluženo stigla do gola. Vilijams je poslao oštru loptu pred gol nakon što je još jednom demonstrirao vanserijsku brzinu protutnjavši pored Di Lorenca, Donaruma ju je vrhovima prstiju zakačio i tako zbunio defanzivca Bolonje, koji je već bio u raskoraku.
De la Fuente uspio je da ‘umrtvi’ utakmicu pravovremenim izmjenama i tako odvede Crvenu furiju u nokaut fazu.

Naš prijedlog:

Očekivano Španija kao veliki favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf je 1.50 u MaxBet kladionici. Trijumf Albanije plaća se kvotom 7.75, dok je kvota na neriješen ishod 4.30.

Iako su Španci već osigurali plasman u narednu fazu, mišljenja smo da neće izaći sa bijelom zastavom na teren. Željni su dokazivanja i ono što su do sada pokazali sigurno da nije slučajno. Mišljenja smo da će ovo biti jedna efikasna utakmica, pa vam shodno tome predlažemo igru 3+ po kvoti 1.80 u MaxBet kladionici. Španci su opravdano favoriti i mišljenja smo da neće biti poraženi na ovoj utakmici. Igra 2&3+ izgleda veoma primamljivo, a kvota je takođe veoma privlačna – 2.30. Albanija se sigurno neće tako lako predati i mišljenja smo da bi mogli postići makar jedan gol, pa na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom 2&GG po kvoti 3.15 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.