TIP DANA: Paragvaj – Brazil: Karioke bez prava na kiks!

Noć između petka i subote nam donosi nova dva zanimljiva meča u sklopu Kopa Amerike, a za vas smo ovog puta pripremili susret između Paragvaja i Brazila.
Oba tima se nisu proslavila u prvom kolu i to pošto je Paragvaj poražen od Kolumbije, dok su Brazili samo odigrali nerešeno protiv Kostarike, u duelu koji je mimo svih očekivanja završen bez pogodaka.
Početak ovog za obe selekcije veoma važnog duela je zakazan za 03:00h.

Paragvaj: Mogu li Paragvajci do plasmana u nokaut fazu?

Paragvaj je dva puta do sada bio šampion Južne Amerike, a sigurno je da bi svi u ovoj selekciji ovog puta bili prezadovoljni i sa plasmanom u nokaut fazu, pošto se vrlo verovatno ova reprezentacija nalazi i u najjačoj grupi na ovom turniru.
Kada su u pitanju Mundijali, čak tri puta je Paragvaj dolazio do plasmana u šesnaestinu finala, a naravno, ne smemo zaboraviti ni za sada jedino četvrtfinale, i to 2010. godine u Južnoj Africi.
Poslednji veliki uspeh su Paragvajci ostvarili 2011. godine u Argentini, kada je ova selekcija u velikom finalu poražena od Urugvaja, kome je to bila petnaesta titula šampiona Južne Amerike.
Prva zvezda ove nove generancije paragvajskog nacionalnog tima je naravno fudbaler Njukasla Almiron, a pored njega treba izdvojiti i odličnog Gustava Gomeza, koji je inače i kapiten ove selekcije.
U prvom kolu prvenstva Južne Amerike, izabranici Danijela Garnera su poraženi od nimalo naivne selekcije Kolumbije, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Kolumbijci su u prvom delu igre u potpunosti nadigrali svog rivala i na odmor otišli sa dva gola prednosti, ali je u nastavku susreta nekadašnji šampion Južne Amerike zaigrao dosta bolje. Epilog toga bio je gol Enkiza u 69. minutu susreta, ali to je ipak bilo sve što smo videli od Paragvajaca, koji bi ukoliko večeras izgube i od Brazila, polako ali sigurno mogli da pakuju kofere za povratak kući.
Podsećamo vas da ova selekcija trenutno nastupa i u kvalifikacijama za Mundijal koji će za dve godine biti odigran u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku, a u ovom trenutku se Paragvajci nalaze na sedmom mestu na tabeli, koje je ujedno i poslednje koje na kraju donosi plasman u doigravanje.
Na šest odigranih mečeva ova reprezentacija je doživela čak tri poraza, dva puta je odigrala nerešeno, uz samo jedan trijumf i to na domaćem terenu protiv Bolivije, kada je bilo 1:0.
Inače, poslednji međusobni susret između Paragvaja i Brazila je odigran pre nešto manje od dve i po godine u sklopu kvalifikacija za Mundijal u Kataru, a tada su Karioke na svom stadionu ubedljivo slavile sa 4:0. Poslednji trijumf u međusobnim mečevima protiv Brazila, Paragvaj je ostvario još 2008. godine, kada je bilo 2:0.

Brazil: Pobeda je imperativ, a da li će Brazilci do nje i doći?

Brazil je čak pet puta dolazio do naslova prvaka sveta, međutim, poslednji put je to bio slučaj još 2002. godine na prvenstvu koje je odigrano u Japanu i Južnoj Koreji, a sve to nakon što je u finalu savladana selekcija Nemačke. Najbolji igrač tog turnira bio je legendarni Ronaldo, a poražavajuće zvuči podatak da se popularne Karioke nakon toga nisu preterano proslavili na Mundijalima.
Uzmimo za primer samo poslednje učešće ove selekcije na istom, pošto je Brazil pre dve godine u Kataru eliminisan još u četvrtfinalu od Hrvatske, nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Nažalost, ni na poslednjem izdanju Kopa Amerike ova selekcija nije uspela da dođe do trofeja, a da stvari budu gore Brazilci su u velikom finalu poražene od Argentine, i to na svom terenu, a taj meč je završen rezultatom 0:1, uz podatak da je jedini pogodak postigao Di Marija.
Ovog puta izabranici Dorivala Žuniora uz Argentinu i Urugvaj slove za jedne od glavnih kandidata za naslov prvaka Južne Amerike, međutim, mora se priznati da smo daleko više od ove selekcije očekivali u prvom kolu ovog takmičenja. Naime, Brazil je samo remizirao protiv Kostarike, a taj meč je završen bez pogodaka, što je svakako bilo do sada i najveće iznenađenje na turniru.
Nekadašnji svetski šampioni su naravno bili dosta bolji na tom duelu, međutim, niti jedan od sedam udaraca u okvir gola nije završio u mreži Sekere, koji je na kraju proglašen i igračem tog susreta.
Možda Brazilci na ovom turniru nisu tako jaki u odbrani i veznom redu kao nekad, međutim, napadačka linija tima koju čini Vinisijus, Rafinja, Rodrigo i Paketa može i mora dosta bolje.
Poput Paragvaja i puleni Dorivala Žuniora nastupaju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje će za dve godine biti odigrano u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku, a u ovom trenutku se Brazil nalazi na izuzetno lošem šestom mestu na tabeli uz samo šest osvojenih bodova, pa ukoliko Karioke ovako nastave, moraće da se dosta potrude oko plasmana na Mundijal.
Na šest odigranih susreta petostruki svetski prvak je ostvario samo dva trijumfa, jedan remi i tri poraza, i to tri vezana, a u poslednjem kvalifikacionom susretu ova selekcija je izgubila u velikom derbiju od Argentine, kada je bilo 0:1.
Ipak, kada se radi o ovom turniru, poznato je da Brazil u kakvom god sastavu da dođe, ova selekcija slovi za jednog od glavnih favorita za osvajanje, a na prvi pogled deluje da Karioke ne bi smele da imaju većih problema protiv Paragvaja.

Naš predlog

Iako Paragvaj nije nimalo naivna selekcija, smatramo da Brazil u drugom kolu Kopa Amerike nema pravo na kiks, a mišljenja smo da čak da će nekadašnji šampion sveta dosta lakše nego što se očekivalo slaviti na ovom duelu pa vam savetujemo da se oprobate sa 2 za koju je kladionica Maxbet pripremila koeficijent 1.33.

Pored toga, smatramo da će Brazilci od prvog minuta meča krenuti ofanzivno ka golu Paragvajaca, pa vam iz tog razloga hrabro preporučujemo da okušate sreću sa prelazom 2-2 koji kladionica Maxbet plaća sa kvotom 1.93.

Za kraj, najrealnija prognoza kada je u pitanju ovaj duel je da će Karioke postići makar dva ili više golova, zbog čega vam toplo preporučujemo da se opredelite za igru G2+, a sve to uz kvotu 1.48 u Maxbetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.